Annonce
Ugeavisen Kolding

Opskrift: Spinatpandekager og perlebygotto

Køkkenchefen fra designskolens kantine, Christoffer Bro Christensen, har her lavet en spinatpandekage med ærtehummus og perlebygotto med ærter. Ved siden af serveres en salat af blomkål i forskellige farver, romanescokål, brændenælde og jordbær. Foto: Lotte Højstrøm
Kantinen på Designskolen Kolding giver her sit bud på et sundt og grønt aftenmåltid til en familie i form af spinatpandekage med ærtehummus, perlebygotto med ærter og salat med blomkål, brændenælder og jordbær.
Annonce

Kolding: Spinatpandekage: 2 æg, 1 dl kefir, 200 g. frisk spinat, 50 g. mel, 2 g. salt, 1 g. peber.

Tag alle ingredienser og put dem op i en blender og kør i to minutter. Tag en pande og bag pandekagerne ved svag varme.

Ærtehummus: 100 g. kogte kikærter, 25 g. tahin, 2 fed hvidløg, 1 dl olivenolie, 2 g. salt, 1 g. peber, 100 g. ærter.

Tag alle ingredienser og kør dem på en blender til en glat masse.

Perlebygotto med ærter: 25 g. revet parmesan, 4 dl vand, 3 dl hvidvin, 2 store løg, 200 g. perlebyg, 100 g. ærter, 1 citron, 1 dl fløde, 4 g. salt, 2 g. peber.

Kog hvidvin og fintskåret løg sammen, tilsæt perlebyg og vand. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt derefter ærter, fløde, citronsaft, salt og peber og lad det simre i 10 minutter mere. Til sidst smag til med parmesan.

Brunede løg-mayo: 200 g. løg, 1 dl balsamico, 2 stilke timian, 1 stk. citron, 1 dl æggeblomme, 3 dl rapsolie.

Skær løg fint. Steges af på panden og tilsæt balsamico, timian, citron og lad det simre til en mørkebrun masse. Blend efterfølgende massen til en finartet creme. Kør æggeblomme med elpisker til den er luftig. Herefter tilsæt olien lidt af gangen, til den er fast. Tilsæt brunede løg.

Variation af blomkål med brændenælde og jordbær: 1 alm. blomkål, 1 rosa blomkål, 1 gult blomkål, 1 romanescokål, 1 dl olie, 1 håndfuld brændenælder, 30 g. jordbær, 20 g. pekannødder.

Skær blomkål fint og vend med olien. Smag til med salt og peber. Blancher brændenælderne og gem dem til senere. Skær jordbær i mundrette stykker og gem til senere. Hak nødderne groft. Hæld blomkålene i en skål og pynt med øvrige ingredienser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce