Annonce
Ugeavisen Kolding

Overblik: Kulturlivet slår atter døren op for besøg

I første omgang får publikum på Koldinghus lov til at gå frit rundt, og der sættes masser af skilte og klistermærker op med opfordringer til at holde afstand og vise hensyn. Men der er mange smalle passager på slottet, som denne gangbro, og kan publikum ikke selv finde ud af at holde afstand, så kan konsekvensen blive, at turen rundt på slottet bliver ensrettet, fortæller konstitueret direktør Nanna Ebert. Foto: Louise Lauritsen
Efter mange ugers nedlukning er Koldings kulturinstitutioner igen klar til at tage imod besøgende. Få overblikket her.
Annonce

Kolding: Der er travlhed på byens museer og attraktioner, for de har fået lov til at slå dørene op for publikum to uger tidligere end først forventet.

Fra tirsdag 26. maj er det derfor igen muligt at besøge både Koldinghus og Trapholt, mens Harteværket følger efter på torsdag 28. maj. Alle steder glæder man sig meget til igen at modtage gæster, og man har stort fokus på at overholde corona-retningslinjer om afstand og håndhygiejne, så publikum kan føle sig trygge under besøget.

- Vi havde egentlig planlagt at lave en teståbning af slottet på torsdag for nogle af vores frivillige for at se, hvordan de færdes i de forskellige sale og lokaler, men nu bliver testen med publikum, forklarer konstitueret direktør for Koldinghus, Nanna Ebert.

I denne uge er der sat skilte og opfordringer om at vise hensyn og holde afstand op på dansk, og fungerer de tilfredsstillende, bliver de oversat til engelsk i weekenden, så slottet er klar med corona-skiltning på både dansk og engelsk fra næste uge.

- Selvom Danmark er lukket, så har vi haft besøg af mange engelsktalende gæster i slotsgården og museumsbutikken den seneste uge. Det er folk, som arbejder eller læser her i landet og gerne vil ud og opleve noget kultur, forklarer Nanna Ebert.

De åbner

Koldinghus: 26. maj.

Trapholt: 26. maj.

Harteværket: 28. maj

Nordisk Film Biograf i Kolding: 29. maj.

Dansk Sygeplejehistorisk Museum: 1. juni.

Nicolai Bio: 8. juni.

Landbomuseet: 10. juni.

Geografisk Have og Kolding Miniby er åben.

Nicolai for børn: Kategoriseres som legeland og har derfor ikke fået lov til at åbne endnu.

Annonce

1000 gæster

Kongeslottet kan rumme 1000 gæster ad gangen, så i første omgang bliver det muligt at færdes frit rundt.

- Men viser det sig, at det ikke fungerer, må vi ensrette turen rundt gennem salene. Det gør vi med Jim Lyngvild udstillingen, der åbner 12. juni, men i et rum som kirkesalen er det bare ikke så oplagt. Nu må vi se, hvordan det går, siger Nanna Ebert.

Koldinghus kommer ikke til at tilbyde rundvisninger på slottet på grund af forsamlingsforbudet. I stedet har man besluttet at åbne for besøg i Gestapo-salen i Staldgården, hvor man kan høre mere om besættelsestiden.

Annonce

Lukket for børne-leg

Foruden Koldinghus, Trapholt og Harteværket er Dansk Sygeplejehistorisk Museum også klar til at slå dørene op pr. 1. juni. Her mærker man en øget efterspørgsel og glæder sig til at komme i gang igen.

Landbomuseet i Harte starter sæsonen onsdag 10. juni, mens der endnu ikke er sat dato på åbningen af kulturtilbuddene i Nicolai-komplekset, da fx Nicolai for børn kategoriseres som et legeland.

- Vi åbner, når vi kan, og vi vil rigtig gerne have åbent i sommerferien, hvor vi ved, at der er mange børnefamilier hjemme, men det skal også være sikkert at komme i huset, forklarer Mette Strømgaard Dalby fra Nicolai Kultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce