Annonce
Ugeavisen Kolding

På gratis tur gennem sommerlandet: - Det er en skam, der ikke er flere med

Den gratis shuttlebus kører fra Kolding Busstation til blandt andet Trapholt, Kolding Storcenter, Christiansfeld, Hejlsminde og Skamlingsbanken. Især Christiansfeld er et yndet mål på ruten. Foto: Steffen Nielsen
I hele sommerferien kan man komme gratis rundt med bus til Koldings store attraktioner. Ugeavisen tog med på en tur og mødte både turister og lokale, som benyttede sig af tilbuddet.
Annonce

Kolding: - Så er det bare lige spørgsmålet, hvor den holder, siger Louise Olesen til sin kæreste, mens hun kigger søgende omkring sig på busstationen.

- Det er 255, ikke, spørger hun og kigger forgæves efter et skilt med det nummer på.

Et øjeblik senere triller en bus med flag på taget ind på perron to, og 11 passagerer sætter kursen mod den blå bus, som de seneste fem uger har fragtet turister gratis rundt til en række af kommunens turistattraktioner.

To af dem er Louise Olesen og kæresten Johannes Jørgensen, som har taget plads i den bageste del af bussen. Det unge kærestepar er fra København og på vej til Christiansfeld.

- Vi har hørt, at der skal være flot, og der er jo blevet reklameret så meget for 100-året for Genforeningen. Det har været en god reklamesøjle, så det er planen, at vi skal længere sydpå. Når vi har været i Christiansfeld, tager vi videre til Haderslev, og så skal vi se sådan nogle steder som Frøslevlejren, Graasten Slot og så videre, siger Louise.

På en normal sommer ville parret nok have taget en storbyferie, men som så mange andre er årets sommerferie blevet anderledes for Louise og Johannes. Og det gør ikke noget.

- Det er ret lækkert, at vi kommer til at se nogle steder i Danmark, hvor vi ikke har været før, siger Johannes, mens byen passerer uden for vinduerne.

Annonce

God måde at komme rundt på

Over for kæresteparret sidder veninderne Grethe Hansen og Else Petersen, som begge kommer fra Kolding.

- Vi står af i Christiansfeld og gør et lille ophold der. Jeg synes, bussen her er en god ting, for der er mange, der ikke har bil, og som på den måde kan komme rundt og se lidt af området. Det kan let ske, at vi skal med en anden gang også, siger Grethe.

Dagens chauffør Kristian Marcussen har kørt bussen i fire uger. "Det har været spændende. Der har været en del turister, men også folk fra for eksempel Hejls, der har fundet ud af, at de kan komme gratis med bussen i en periode. Der er især folk med fra Kolding til Trapholt og videre til Christiansfeld, men der er også nogle stykker, som tager med på hele turen, især ældre," fortæller han. Foto: Steffen Nielsen

I mellemtiden er bussen svinget ind på Fjordvej, hvor den runder sygeplejemuseet og Hotel Koldingfjord, inden den sætter kurs mod Kolding Storcenter.


Jeg synes, det er en rigtig god ide, men det er en skam, at der ikke er flere med. Jeg tror, at der mangler nogle informationer om bussen.

Betty Pedersen, passager


Forrest i bussen har Daniela Skov og Lars Krøgholt taget plads. De er begge fra Kolding og har besøg af en indisk familie på fire, som sidder på sæderne bag dem.

- Vi ville gerne lave en tur sammen med dem, så vi skal besøge Christiansfeld. Det bliver en hyggelig dag, hvor de kan komme ud og se vores egn, siger Daniela, som synes, det er trist, at der ikke er flere med på turen.

Ruten går blandt andet via Sjølund, hvor Betty Pedersen oprindeligt kommer fra. Derfor kigger hun opmærksomt rundt på omgivelserne undervejs. Foto: Steffen Nielsen

- Det er lidt ærgerligt, at der ikke har været så god information om det, for det er en super god tur, siger hun, mens bussen endelig er ved at være på vej syd ud af Kolding og mod Christiansfeld.

Annonce

En skam der ikke er flere med

Det er Kolding Kommune, som har betalt de 300.000 kroner, det koster at have den gratis turistbus til at køre i skolernes sommerferie. Tidligere på måneden har det vakt debat, at der de første 10 dage af turistbussens levetid kun var i gennemsnit 23 passagerer med om dagen. Siden er gennemsnittet steget til 29, men med tre afgange i begge retninger er der stadig mange tomme sæder i bussen.

Det har Betty Pedersen også bidt mærke i. Hun sidder allerforrest og kigger opmærksomt ud af forruden.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide, men det er en skam, at der ikke er flere med. Jeg tror, at der mangler nogle informationer om bussen, siger hun.

Shuttlebussen kører gennem noget af Koldings flotteste natur, lige fra vidtstrakte marker til strande og det bakkede landskab ved Skamlingsbanken. Foto: Steffen Nielsen

Selv er Betty med for at opleve hele ruten fra sit sæde.

- Jeg kommer ikke så meget rundt, som jeg har gjort, og jeg kommer fra Sjølund og har slået mine folder i området, så jeg nyder, at jeg får set lidt af det igen, siger Betty, som håber, at den gratis bus kan komme igen næste sommer - denne gang med endnu bedre information.

Shuttlebussen kører gratis i skolernes sommerferie i Kolding. Dermed er uge 32 den sidste uge, hvor man kan komme gratis med på tur. Foto: Steffen Nielsen

Så mange er med

Fra 29. juni til 27. juli har der i gennemsnit været 29 passagerer med bussen hver dag. Det daglige passagertal varierer fra seks til 71.

Bussen har tre daglige afgange mellem Stenderup Hage og Kolding og retur.

Bussen kører i seks uger. Sidste uge er uge 32. Køreplanen kan findes på www.visitkolding.dk/shuttlebus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce