Annonce
Ugeavisen Kolding

Peter prøvede at finde sig selv i 50 år efter adoption: Nu vil han fortælle om sin vej fra gadedreng til healer

Peter Seehagen i sit hjem i Lunderskov, hvor han tilbyder alternative behandlinger i form af den japanske healing-form reiki og regressionsterapi. "Min oplevelse er, at den alternative verden er der ved at komme en anden bevågenhed på. En større anerkendelse," siger han. Foto: Steffen Nielsen
Som fireårig blev Peter Seehagen adopteret fra Colombia. Adoptionen har ført både spørgsmål og livskriser med sig, men nu har han fundet ro gennem alternativ behandling. I et nyt foredrag vil han fortælle sin historie.
Annonce

Lunderskov: Fra sit sæde i bilen kan Peter Seehagen se gader og bygninger i den colombianske millionby Bogota suse forbi. Sammen med nogle colombianske kontakter er han på jagt efter svar på, hvad der kom før hans adoption til Danmark i 1974, da han var fire år.

Pludselig råber han "stop!".

- Jeg stiger ud af bilen, og jeg synes bare, at der er et eller andet ved det her sted, men jeg ved ikke præcist, hvad det er, fortæller Peter, som føler sig overbevist om, at han har været lige præcis her i den colombianske hovedstad før.

Peter sætter sig ind i bilen igen, og han bliver kørt det sidste stykke til en offentlig bygning, hvor han har fået at vide, at der er nogen, der måske kan hjælpe ham med at finde svar.

- Vi når frem, og der kommer en ind i lokalet med sådan en stak papirer, siger Peter og viser cirka fem centimeter med sin tommel- og pegefinger.

- Det er min journal, og i den ligger et ID med et billede, der blev taget lige foran den mur, vi standsede bilen ved, siger han.

Annonce

En indre uro

Rejsen til Bogota var tilbage i 2005, da Peter Seehagen var cirka 35 år gammel - han kender ikke sin præcise alder. Rejsen var kommet i stand efter en årrække, hvor Peter havde haft store problemer med at finde sin egen identitet.

- Jeg blev adopteret af en familie lidt uden for Roskilde, da jeg var fire, og i en ret tidlig alder begyndte jeg at mærke en eller anden uro. En identitetssøgen. Jeg er anderledes og ser anderledes ud, og der er stor forskel på mig og mine adoptivforældre. Det forfulgte mig i mange år, også fordi mine adoptivforældre lukkede fuldstændig i, når jeg spurgte til det, fortæller han.

- Så jeg opbyggede en identitet, som jeg troede, folk gerne ville have, og jeg sagde ja til alt og alle og kunne ikke sige fra. Jeg levede lidt på en løgn, både over for mig selv og min omverden, siger Peter, som i sine unge år havde særligt ét værktøj til at håndtere sin identitetskrise:

- Alkoholen tog over. Det var ikke et misbrug, men meget af mine 20’ere gik med fest, fest, fest. Det var ren flugt for mig.

Da Peter var cirka de 30 år, fandt han ud af, at han kunne noget med håndværk, og han blev maler. Oveni lagde han en diplomuddannelse og en erhvervspædagogisk uddannelsen, og han begyndte en karriere som malerfaglærer og malerteknisk konsulent.

- Hver gang jeg mødte et eller andet, som jeg gerne ville, så gik jeg 100 procent efter det. Så i stedet for at gøre hvad omverden ville have, så gjorde jeg det, jeg selv ville, fortæller han.

Annonce

Mangler afslutning

I starten af 30'erne begyndte Peter også for alvor at søge svar på, hvad der skete i de første fire år af sit liv, og efter at have fundet alle de oplysninger han kunne hjemmefra, satte han altså som 35-årige kursen mod Bogota.

Her fandt han i den store bunke af papirer blandt andet ud af, at han som etårig blev efterladt af sin mor.

- Jeg blev sat af i et område af Bogota, hvor min mor vidste, at jeg hurtigt ville blive fundet. Det var ligesom i en trekant mellem politistation, kirke og hospital, og efter kort tid fandt politiet mig.

Peter blev først sendt på børnehjem, og efterfølgende fik han en plejefamilie, der i forvejen havde to børn. Her boede han i to år, før han kom til Danmark.

- Vi fandt faktisk også frem til deres hus, men de var flyttet, og der var ikke nogen, der havde deres nye adresse. Så det næste skridt er, at jeg gerne vil finde dem igen. Jeg tror, at jeg mangler en form for afslutning, som de måske kan give mig, forklarer Peter.

Annonce

Fandt alternative svar

Selvom han nu var blevet en smule klogere på sig selv, oplevede Peter stadig, at der var noget inden i ham, der ikke ville falde på plads.

I 2015 blev han så skilt fra sin kone. Det gav anledning til den helt store selvransagelse.

- Der tager jeg mit liv op til revision og siger "Peter, hvad er det, der sker?". Jeg har en veninde, som foreslår det alternative og spirituelle, og jeg siger, at det er slet ikke mig. Men hun bliver ved, så for at lukke munden på hende prøvede jeg det, og det greb pludselig om sig, siger han med et grin.

Peter fik blandt andet noget hypnosebehandling, som fik en del brikker til at falde på plads.

- Det gjorde, at jeg kom ovenpå og kunne se nogle ting, jeg aldrig kunne se før. Jeg begyndte at rydde op, og jeg havde altså rigtig mange ting i rygsækken. Det hjalp mig med at få svar på nogle af de ting, mine adoptionsforældre ikke ville svare på, siger han.

Den alternative behandling begejstrede Peter så meget, at han begyndte at studere den japanske healing-form reiki. I 2019 begyndte han så at tilbyde reiki-behandlinger og regressionsterpi fra sit hjem i Lunderskov, og i december 2020 fik han titel af mester inden for reiki, og han kan dermed undervise i den alternative behandling i hele verden.

Annonce

Vil fortælle sin historie

Ved siden af sin alternative praksis arbejder Peter Seehagen som maler, og så har han netop sat et foredrag sammen, som skulle have haft præmiere i december, men som blev udskudt på grund af corona.

Foredraget har fået titlen 'Fra gadedreng til healer', og det er netop historien om, hvordan Peter fandt sig selv og en vej gennem identitetskrisen.

- Jeg vil gerne fortælle med foredraget, at selvom du starter ud med nogle dårlige forudsætninger, og selvom det kan være svært at få øje på den, så er der en vej, siger han.

Peter Seehagen

Er 50 år og bor i Lunderskov. Fraskilt og har tre børn.

Kom til Lunderskov i 2017. Født i Colombia og opvokset nær Roskilde hos adoptivforældre.

Er uddannet maler og har blandt andet arbejdet som teknisk konsulent og proces- og kompetenceudvikler i flere virksomheder.

Har siden uddannet sig inden for regressionsterapi og den japanske healing-form reiki. Driver en klinik for alternativ behandling fra sit hjem i Lunderskov. Tilbyder desuden foredrag om sin vej fra gadedreng til healer.

Læs mere på www.ind-sigt.dk.


Jeg opbyggede en identitet, som jeg troede, folk gerne ville have, og jeg sagde ja til alt og alle og kunne ikke sige fra. Jeg levede lidt på en løgn, både over for mig selv og min omverden.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce