Annonce
Ugeavisen Kolding

PFA vil bygge fire højhuse ved Skamlingvejen

Sådan kommer PFA´s højhuse ved Skamlingvejen til at se ud. Illustration: AART architects

PFA har købt den såkaldte Hoffmann-grund ved Skamlingvejen, hvor der i over 13 år har været planer om højhusbyggeri. Nu kommer det.

Annonce

Kolding: Mere end 13 år efter at Kolding Byråd solgte en stor byggegrund ved Skamlingvejen til Hoffmann Ejendomme for 47 millioner kroner med store forventninger om at få et markant højhusbyggeri, sker der nu omsider noget på grunden.

Pensionsselskabet PFA har nemlig netop købt byggegrunden lige over for Marina Syd og med direkte udsigt til Kolding Fjord for at opføre ikke færre end 208 boliger i fire boligtårne på hver 14 etager lige i nabolaget til den kommende Marina City. Der bliver tale om lejeboliger i de nederste etager og ejerboliger på de øverste etager inklusiv penthouse.

Lejligheder

Boligernes størrelse i det kommende byggeri går fra 2,5-værelser og 80 kvadratmeter til penthouselejligheder i to etager på 120-180 kvadratmeter på fire værelser eller derover.Som udgangspunkt bliver en tredjedel af de i alt 208 boliger ejerlejligheder, som dermed sælges fra, og resten - 67 pct. - bliver lejeboliger.

Der etableres fælles tagetage med orangeri og direkte udsigt over fjord og Kolding by.

Annonce

Stærk partner

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over det kommende byggeri.

- Det er et godt tegn for byen, at PFA involverer sig så markant i byudviklingen. Det er yderst positivt for Kolding, at en så stærk partner kan realisere byggeriet, siger han.

Han påpeger, at området ved Marina Syd i løbet af de næste få år vil udvikle sig til en helt ny bydel med 1000 nye boliger fordelt i Marina City, Reinert-familiens planlagte to højhuse på en del af Cirkuspladsen og PFA-byggeriet.

- De mange boliger kommer inden for en overskuelig periode, og det er jo helt fantastisk, for vi mangler i den grad boliger i Kolding i øjeblikket, siger Jørn Pedersen.

Byggeriet forventes at begynde i sensommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce