Annonce
Ugeavisen Kolding

Pierre Ejendomme vil bygge boligområde specielt til seniorer i Seest

Det nye boligområde skal opføres her inden for den hvide stiplede linje, hvor Seestgård ligger i dag. Foto: Kolding Kommuned
Annonce

Kolding: Seniorvenlige boliger er meget attraktive i disse år, og nu er en pæn portion af slagsen på vej i Seest, hvor Pierre Ejendomme med byggematadoren Pierre Legarth i spidsen vil opføre et nyt boligområde ved Holbergsvej.

Planen er, at der skal bygges 26 rækkehuse til udlejning. Hovedparten skal være seniorboliger placeret omkring et fælles grønt område med plads til udendørs aktiviteter - og så skal der være et fælleshus, så der både er plads til socialt samvær ude og inde.

Politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget har lige sagt ja til at lave den nødvendige lokalplan for Pierre Ejendommes nye bebyggelse. Også kommuneplanen skal ændres, fordi lokalplanområdet, som omfatter den tidligere Seestgård, i dag er udlagt til erhvervsformål. Det skal altså ændres til boligformål.

- Og nu vil vi spændt følge med i, hvad der sker. Vi håber, at tanken om seniorboliger bliver forfulgt. Der er nemlig en enormt lang venteliste til seniorboliger i Kolding, og i Seest er der også enormt mange, som gerne vil flytte fra deres store huse, men blive i alligevel området. Den type boliger, de ønsker, er der bare ikke i dag. Vi har et stort fokus på, at vores boligtilbud skal matche borgernes ønsker og forskellige livsfaser, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi har en privat investor, der har set det store behov, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Seestgård

  • Seestgård er ikke længere i brug, og der er ingen aktivitet i bygningerne.
  • Seestgård er heller ikke defineret som bevaringsværdig og skal rives ned for at give plads til boligprojektet.
  • Kolding Kommune har givet nedrivningstilladelsen.
Annonce

I høring i 2020

Med den nye lokalplan udlægges området til boliger med en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter i to etager. Lokalplanen giver plads til 10 rækkehuse i to plan langs Holbergsvej og 16 rækkehuse i ét plan samt et fælleshus. For at sikre samspil med det omkringliggende boligområde ved Seestgårdsvej planlægges boligerne opført med saddeltage og i rød tegl.

Centralt i området er det planen, at et grønt fællesareal skal give plads til ophold og udendørsaktiviteter.

Forventningen er, at et forslag til en lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg for området kan være klar til politisk behandling i begyndelsen af 2020, og herefter skal forslagene i otte ugers offentlig høring.

Sådan ønsker Pierre Ejendomme placere husene de 26 rækkehuse i området, som får vejadgang fra Holbergsvej. Illustration: Pierre Ejendomme
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce