Annonce
Ugeavisen Kolding

Planen klar for en helt ny bydel med op til 530 boliger

Det er her, at det nye boligkvarter med hundredvis af boliger skyder op i løbet af de kommende år. Luftfoto: Kolding Kommune
Lokalplanforslag for en bydel øst for Vonsild kommer i offentlig høring om ganske kort tid.
Annonce

Kolding: Det vælter frem med nye boligprojekter i Kolding, og nu er kommunen klar med et lokalplanforslag for endnu et meget stort et af slagsen.

Der er faktisk tale om en helt ny bydel på et 450.000 kvadratmeter stort areal med plads til op til 530 boliger i det naturskønne område øst for Vonsild og over mod Dalby Møllebæk. Området er i dag landbrugsjord, og der ligger to store, gamle gårde i det - nemlig Padholm og Povlinesminde.

Lokalplanforslaget, som politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget netop har godkendt, er nu på vej ud i offentlig høring i otte uger i oktober og november, hvor alle kan komme med bemærkninger og indsigelser til det, inden Kolding Byråd skal vedtage lokalplanen med dertil hørende kommuneplantillæg endeligt. Det sker ifølge tidsplanen i januar næste år.

Annonce

16 områder

Lokalplanforslaget deler det store område op i 16  mindre områder med en fordelingsvej fra den eksisterende rundkørsel på Vonsildvej. Fra fordelingsvejen vil stamveje og boligveje skyde ind til de enkelte områder.

Ved rundkørslen reserverer lokalplanforslaget plads til et lokalcenter med detailhandel med dagligvarer, liberale erhverv, café, tankstation, restaurant og måske et fitnesscenter, mens arealet langs Dalby Møllebæk skal være et rent natur- og fritidsområde.


Vi kan mærke en stor efterspørgsel i området både fra mennesker, som ønsker at flytte til, og fra lokale, der gerne vil blive i området i en mindre bolig.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvakget


Planlægningen lægger op til boliger af forskellige typer og størrelser - dog i højst to etagers højde -  og hvis der bliver brug for det, sikrer planen, at der kan bygges en daginstitution med plads til 120 børn i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce