Annonce
Ugeavisen Kolding

Politikere vil bruge en halv million ekstra til at få it- og ingeniøruddannelser til byen

I et nyt midlertidigt oprettet sekretariat under Business Kolding vil man arbejde for at overbevise politikere, SDU's ledelse og andre beslutningstagere om, at man bør placere en række nye it- og ingeniøruddannelser i Kolding og ikke i for eksempel Vejle. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Politikerne i Kolding Byråd sætter nu en halv million kroner mere af til at overbevise landspolitikerne om, at de skal placere en række nye, eftertragtede it- og ingeniøruddannelser i Kolding.

Kolding: Politikerne i Kolding ønsker inderligt, at de nye it- og ingeniøruddannelser, som Folketinget har besluttet til skal placeres et sted i Trekantsområdet, ender med at ligge i Kolding.

Derfor har medlemmerne af økonomiudvalget nikket ja til et forslag om at skyde en halv million kroner ind i kampen for at få pilen til at pege mod Kolding, når beslutningen om en placering af de nye, eftertragtede uddannelser skal træffes.

Pengene tages fra nogle ubrugte midler, der egentlig skulle bruges til designaktiviteter, men nu skal de i stedet benyttes til den kamp for at få flere uddannelser hertil, som efterhånden har stået på længe, og som har udviklet sig til lidt af en dyst med Vejle, der også håber på at blive hjemsted for de nye uddannelser.

Annonce

- Ved at sætte flere penge af, viser vi, at vi vil det her. Vi ved, at der er snak om, hvorvidt uddannelserne skal ligge i måske Kolding eller Vejle, og der vil vi gerne sende et signal om, at vi virkelig arbejder på at få uddannelserne hertil. De 500.000 kroner giver et råderum til at gøre det, der er nødvendigt, siger borgmester Knud Erik Langhoff (K).

Nyt sekretariat

I forlængelse af bevillingen af de 500.000 kroner bliver der etableret et midlertidigt sekretariat i regi af Business Kolding og med medarbejderkræfter fra såvel Business Kolding som Kolding Kommune. I spidsen for sekretariatet skal stå en ekstern proceskonsulent, der skal koordinere indsatsen for at få de nye uddannelser til Kolding.

- Vi går målrettet efter ingeniøruddannelserne, sådan som vi har gjort i mange år, og vi forfølger blot et gammelt ønske. Vi ville være politisk tonedøve i forhold til vores virksomheder, hvis vi ikke gør det, mener Knud Erik Langhoff.

Det midlertidige sekretariat bliver ifølge planen bemandet med den nye eksterne proceskonsulent, en konsulent fra kommunens afdeling for strategisk vækst og en konsulent fra Business Kolding. Dertil kommer kommunikationskræfter fra Business Kolding.

Nye uddannelser

  • Et flertal i Folketinget besluttede i marts at udskyde beslutningen om en præcis placering af en række nye it- og ingeniøruddannelser. De besluttede dog at afsætte 20 mio. kr. til at etablere dem et sted i Trekantområdet.
  • Man ved endnu ikke præcist, hvor mange studiepladser det drejer sig om. Borgmester Knud Erik Langhoff har tidligere oplyst, at det kan dreje sig om op mod 1000 pladser, når uddannelserne er fuldt udbygget.
Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce