Annonce
Ugeavisen Kolding

Rebecca skriver fra Kolding: Jeg er stødt på en stor stolthed

Onsdag morgen var Rebecca Bach-Lauritsen en tur i Christiansfeld, hvor hun blev vist rundt af guide Finn Johannsen. Ud over gåturen i Unesco-byen er der også planlagt to ture i Kolding med en nybagt mor og en 8. klasses elev. Foto: Steffen Nielsen

I en uge skal forfatteren Rebecca Bach-Lauritsen fordybe sig i Kolding og områdets indbyggere for bagefter at skrive en historie om byen til projektet "Hvem er Danmark?".

Annonce

Kolding: Da Rebecca Bach-Lauritsen mandag stod af toget på banegården i Kolding, var det stort set uden viden om den by, hun skal fordybe sig i hele ugen.

I projektet "Hvem er Danmark?" er 20 forfattere blevet sendt til hver sin by for at skrive en slags litterært danmarkskort. En af dem er 42-årige Rebecca, der altså har fået Kolding som hjem i denne uge, og som har forberedt sig så lidt som muligt på besøget.

- Jeg havde en plan om at komme så ubeskrevet som muligt i forhold til Kolding, for jeg har en følelse af, at jeg skal mærke mig frem, forklarer hun.

Målet med besøget i Kolding er at lave en skønlitterær tekst inspireret af nogle af ugens oplevelser. Og dem havde der allerede været masser af onsdag morgen, da Ugeavisen besøgte forfatteren.

Blandt andet har Rebecca besøgt Pakhuset, kaffebaren Tobbers og det orange hus i Kolding Åpark, og hun har både talt med studerende, iværksættere og helt almindelige koldingensere. Og efter et par dage i byen tegner der sig så småt et billede af Kolding som by i forfatterens bevidsthed.

- Jeg er blevet overrasket over, hvor ny en by Kolding også er. Det er en meget moderne by med spændende arkitektur, og jeg mærker, at den her designtænking fylder meget. Og samtidig er det som om, Koldings historie lever meget i byen, og der er en stolthed over det. Jeg er generelt stødt på en stor stolthed over byen.

Projektet


  • 20 udvalgte danske forfattere tager i "Hvem er Danmark?" på opdagelsesrejse for at søge inspiration til nye fortællinger. Til sammen danner de 20 nye fortællinger et litterært danmarkskort.
  • Det litterære danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum 2019 med et sceneevent.
  • Forfatter og tv-vært Rebecca Bach-Lauritsen skal skrive om Kolding. Hun er 42 år og debuterede i 2011 med "Veronika lyder som harmonika", som hun modtog Skriverprisen for. Senere har hun udgivet flere anmelderroste romaner, som ophæver grænserne mellem børne-, ungdoms- og voksenlitteratur.
  • Den færdige historie fra Kolding bliver senere på året bragt i Ugeavisen Kolding.
  • Til september vender Rebecca Bach-Lauritsen tilbage til Kolding for at holde skriveworkshop og foredrag på Kolding Bibliotek.
Rebecca ankom med toget til Kolding mandag, og hun skal bo i byen indtil lørdag, hvor hendes mand og tre børn kommer på besøg, inden turen går hjem til Sjælland. Ugen i Kolding bliver senere til en historie som en del af projektet "Hvem er Danmark?". Foto: Steffen Nielsen
Annonce

På tur

I ugens løb er der arrangeret tre gåture for Rebecca Bach-Lauritsen, hvor hun bliver vist rundt af tre vidt forskellige koldingensere. Onsdag formiddag blev hun vist rundt i Christiansfeld af guide Finn Johannsen, og senere var der gåture med en nybagt mor og en 8. klasses elev i Kolding by.

Alt sammen skal være med til at få de sidste brikker til at falde på plads, inden Rebecca tager hjem og skriver på sin historie, som senere på året vil blive bragt i Ugeavisen Kolding.

- Jeg skal opsøge så mange indtryk og historier som muligt for at mærke, hvad det er for en historie, der bliver fortalt her i byen, siger forfatteren.

Hele ideen med at bruge en uge et sted, inden hun skal skrive sin historie, er en stor del af det, der har fået Rebecca til at melde sig til projektet "Hvem er Danmark?". Det er nemlig en helt anden måde at arbejde på, end hun er vant til.

- Det er virkelig en oplevelse. Man kan jo opfinde hele verden fra sit skrivebord, og det kan der komme lige så gode historier ud af, men jeg er nysgerrig efter, om det her åbner for en anden type historie, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Philip droppede ud af gymnasiet for at satse på sin virksomhed: Et uventet 12-tal blev starten på hans iværksættereventyr

Ugeavisen Kolding

Vind godteposer til hele klassen: I år bringer julemanden søde sager ud til skoler og børnehaver

Ugeavisen Kolding

Julemandens Hus bliver ikke åbnet for besøg i år

Ugeavisen Kolding

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Annonce