Annonce
Ugeavisen Kolding

Rekruttering til ældreplejen

Hans Holm skriver dette indlæg om SF's forslag om, at de ansatte i ældreplejen fremover skal arbejde i teams. Privatfoto

Læserbrev: En af fremtidens store udfordringer er at rekruttere faglig uddannet personale til ældreplejen.

Vi er i allerede godt i gang Kolding Kommune med kampagner og markedsføring. I TV Syd lørdag kl. 19:30 kan du også blive inspireret til at søge ind i ældreplejen. Her bliver faget nemlig på fornemmeste vis vist godt frem, både af ansatte og borgere.

I SF mener vi dog, at der skal mere til end markedsføring, hvis vi i fremtiden skal tiltrække nye dygtige medarbejdere til ældreplejen. Derfor har vi blandt andet været ude og foreslå faste teams i hjemmeplejen, hvilket betyder, at det er de samme, som kommer til den ældre hver gang. Dette koster lidt mere at arbejdstilrettelægge anderledes end i dag, men det vil have stor betydning for de pårørende og den ældres oplevelse af kvaliteten, at der er færre ansatte i ældreplejen at stifte bekendtskab til.

Annonce


Ved at vi politisk løfter ældreplejen, tror vi på, at vi kan være med til, at endnu flere i fremtiden også vil søge et meningsfuldt arbejde i hjemmeplejen.


Vi tror også på, at den ansatte vil opleve større arbejdsglæde. Den ansatte i hjemmeplejen vil kende den ældres signaler fra dag til dag og kan forudse, hvordan de bedst muligt får den ældres dagligdag til at blive bedst mulig. Samtidig kan den ansatte se effekten af sit arbejde over tid.

Ældreplejens indsats i samfundet er uvurderlig, fordi den giver omsorg og hjælp til et værdigt liv. Så dette er på ingen måde en kritik af det flotte stykke arbejde, der hver dag ydes af ansatte i ældreplejen.

Derimod handler det om, hvordan vi politisk kan skabe nogle bedre rammer for vores ældre, ansatte og fremtidige medarbejdere i ældreplejen. Ved at vi politisk løfter ældreplejen, tror vi på, at vi kan være med til, at endnu flere i fremtiden også vil søge et meningsfuldt arbejde i hjemmeplejen.

Derfor vil det også have stor betydning for fremtidens rekruttering, at vi i ældreplejen begynder at arbejde i teams. Dette vil nemlig betyde, at der spares tid på igen og igen at give de samme informationer. Der bliver dermed mere tid til den ældre og bedre mulighed for at danne relation for plejepersonalet til de mennesker, de hver dag har kontakt til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce