Annonce
Ugeavisen Kolding

Restauratørformand glæder sig på spisestedernes vegne: Men der mangler en plan for nattelivet

Thomas Lunderskov er selv ejer af diskoteket Tordenskiold, og han er mildt sagt ærgerlig over, at der ikke er nogen konkret plan for en genåbning af nattelivet. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Der er lys for enden af tunnelen for byens spisesteder, men for nattelivet er der ikke meget godt at sige om den genåbningsplan, der blev præsenteret mandag aften, mener formanden for den lokale restauratørforening Thomas Lunderskov.

Kolding: Det var en splittet formand for Koldings restauratørforening, der tirsdag gjorde status over genåbningsplanen.

På den ene side er det positivt for spisestederne, at de fra 21. april igen må åbne for udeservering, og at de 6. maj også må åbne inden døre - hvis altså smittetallene udvikler sig som forventet.

- Jeg er sikker på, at der er mange, der bare venter på at komme ud at spise, og jeg synes, det er fint, at man giver mulighed for at åbne for udeservering først, der hvor det giver mening, og ellers kan restauratørerne jo vente til den 6. maj og åbne helt der. Spisestederne kan få lov at få gang i deres forretninger igen, og det er ikke helt skidt, siger han.

På den anden side ærgrer Thomas Lunderskov sig over, at nattelivet stort set ikke er nævnt i planen.

- Som restauratørformand er det positivt, at der kommer nogle datoer ud, og at der er lys for enden af tunnelen. Men som natklubejer føler jeg, at vi er lidt til grin, for vi bliver bare nævnt med to linjer og har ikke nogen dato at forholde os til. Vi føler os overset, selvom vi godt ved, at der går lang tid, før vi får lov at åbne, siger han.

Annonce

Ser afslappet på coronapas

I dagene siden genåbningsplanen blev præsenteret, har flere været ude og kritisere, at der vil blive stillet krav om et såkaldt coronapas, der kan bevise, at man enten er nytestet, vaccineret eller tidligere har været smittet.

Thomas Lunderskov tror dog ikke, at den løsning vil holde alt for mange fra at tage på cafe eller restaurant.

- Jeg ser det faktisk ikke som det store problem, for jeg tror, at de fleste mennesker i privat regi allerede er vant til at aftale, at de mødes nytestet, når de mødes, siger han og tilføjer:

- Der er selvfølgelig en lille smule ekstra kontrol i det for spisestederne, men jeg tænker hurtigt, at det bliver en sædvane. Folk er så forandringsparate og sultne efter at komme ud at få noget at spise. Så hvis det er forudsætningen for at åbne, så tror jeg, at mange af vores medlemmer er villige til at sluge de kameler, der skal til.

Plan for genåbning

6. april:

Elever i 5. til 8. klasse kan komme fysisk i skole på halv tid. Det samme gælder ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser.

På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende fysisk tilbage på halv tid.

Alle øvrige studerende kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde.

Liberale serviceerhverv som frisører genåbner.

13. april:

Indkøbscentre, stormagasiner og arkader på højst 15.000 kvadratmeter.

21. april:

De største indkøbscentre og stormagasiner.

Udendørsservering på restauranter og caféer - med coronapas.

Museer, kunsthaller samt biblioteker - med coronapas.

Indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år - uden coronapas.

Fra 6. maj - med coronapas:

Indendørs servering på restauranter og caféer.

Konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

Indendørs idræt for voksne over 18 år.

Fra 21. maj - med coronapas:

Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, daghøjskoler og aftenskoler.

Indendørs faciliteter i forlystelsesparker, zoo med videre og legelande.


Som restauratørformand er det positivt, at der kommer nogle datoer ud, og at der er lys for enden af tunnelen. Men som natklubejer føler jeg, at vi er lidt til grin, for vi bliver bare nævnt med to linjer og har ikke nogen dato at forholde os til.

Thomas Lunderskov, restauratørformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce