Annonce
Ugeavisen Kolding

Ricco kunne ikke overskue at gå i skole - nu er han startet på eftertragtet uddannelse som en ud af kun 17

18-årige Ricco Bruhn arbejdede sig igennem en solid skoletræthed og kom denne sommer ind på uddannelsen 3d College som en ud af 17. Skolen får cirka 600 ansøgere. Privatfoto
18-årige Ricco Bruhn bøvlede med selvtilliden og en manglende lyst til at gå i skole. Et år på Koldings forberedende grunduddannelse ændrede alt, og nu er han kommet ind på drømmestudiet blandt 17 ud af 600 ansøgere.
Annonce

Kolding: Da Ricco Bruhn gik ud af folkeskolen i sommeren 2018, var han godt og grundigt træt af at gå i skole. Folkeskoleårene havde budt på langt flere nederlag end sejre, og han kunne ikke overskue tanken om at begynde på en ungdomsuddannelse.

- Jeg har aldrig rigtig været den skoleaktive person eller haft det godt med bøger. Jeg var altid den kreative person, der sad og tegnede nede bagved, husker han.

Derfor valgte Ricco at starte på FGU - Forberedende Grunduddannelse - der sidste år erstattede produktionsskolerne som et sted for unge, der ikke er parate til at starte på en ungdomsuddannelse eller et job.

- Jeg startede på FGU, fordi jeg ikke følte, at jeg var klar til at flytte hjemmefra eller starte på en uddannelse. Jeg følte, at det var for meget for mig, så jeg ville gerne have et ekstra år til at blive klar. Det var noget, der stammede fra folkeskolen, hvor jeg følte, at der blev set meget ned på det, når man lavede fejl. Så min største barriere var min angst for fejl og for, at jeg ikke bliver til noget. En angst for at det hele ville gå galt, forklarer han.

Annonce

Ikke forkert at fejle

Ricco havde længe været rigtig glad for at arbejde med grafik og 3D, og han kom derfor på FGU's grafiske linje, hvor den nu 18-årige fik et helt nyt perspektiv på tingene.

- Vi havde noget med, at der aldrig var noget, der hed fejl, for man kunne altid lave ændringer eller lave noget nyt. Så det var ikke forkert at fejle, forklarer han.

Samtidig var der hele tiden fokus på, hvordan Ricco og de andre havde det, blandt andet gennem en lang række snakke med klassens faste lærer.

- Vi tog en samtale hver uge, hvor vi snakkede om, hvordan det gik, og han fik mig til at falde til ro og se de positive ting og ikke bare tænke negativt hele tiden, fortæller Ricco.

Annonce

Ubeskriveligt fantastisk

Allerede da han startede på FGU, havde Ricco Bruhn en klar drøm om, hvad han gerne ville bagefter. Med sin store interesse for at arbejde med 3D, håbede han at kunne komme ind på skolen 3D College i Grenå, som er anerkendt som en af verdens bedste. Der bliver kun optaget 17 elever på skolen, som typisk får omkring 600 ansøgninger, så Ricco vidste, at det ville blive svært.

I forbindelse med sit år på FGU fik han dog mulighed for at komme i en uges praktik på netop 3D College, og det var med til at bane vejen, så han denne sommer fik besked om, at han var kommet ind på uddannelsen.

- Jeg var glad og stolt over, at jeg fik modet til at søge ind. Og det var ubeskriveligt fantastisk at få den mail, hvor der stod, at jeg var optaget, siger Ricco.

Det er kreationer som denne, der har sikret Ricco Bruhn en plads på uddannelsen i Grenaa. Ricco er færdiguddannet om 2,5 år og håber at kunne arbejde som concept designer - det vil sige animation af karakterer og deres visuelle design. Illustration: Ricco Bruhn

Han startede på sin nye uddannelse 10. august, og ind til videre er alting gået helt perfekt, fortæller Ricco, som, når han ser tilbage, er forbavset over, hvor store fremskridt han har gjort.

- Det overrasker mig faktisk. For to år siden kunne jeg ikke se mig selv færdiggøre en uddannelse. FGU handler rigtig meget om at få gjort dig selv stærkere som person, og jeg fik noget mod, og min selvtillid voksede voldsomt, mens jeg gik der.

Denne tegning lavede Ricco Bruhn under sit forløb på FGU. Illustration: Ricco Bruhn


Det var ubeskriveligt fantastisk at få den mail, hvor der stod, at jeg var optaget.


Ricco Bruhn

Ricco er 18 år og kommer fra Kolding.

Startede denne sommer på 3D College i Grenaa. Her blev 17 nye studerende optaget ud af cirka 600 ansøgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vågn nu op

Annonce