Annonce
Ugeavisen Kolding

Så åbner genbrugspladserne igen: Vagter vil regulerer trafikken

Der bliver risiko for kø, når genbrugspladserne i Kolding Kommune åbner igen tirsdag 31. marts. Der vil være vagter til at regulere trafikken og sørge for, at der ikke er for mange biler på pladsen samtidig. Foto: Kolding Kommune
Når genbrugspladserne åbner igen på tirsdag 31. marts, bliver det med adgangsbegrænsning for at undgå risikoen for smittespredning af coronavirus. Borgerne skal bruge Genbrug 24-7-ordningen for at åbne bommen til pladsen.

Kolding: Fylder haveaffald og andet affald godt op i garagen, så er der godt nyt. Tirsdag 31. marts genåbner Kolding Kommune nemlig sine genbrugspladser. Det sker på opfordring fra mange borgere, som har brugt den ekstra tid hjemme på at rydde op og ordne have.

- Sundhedsmyndighederne har givet grønt lys til, at vi kan genåbne genbrugspladserne. Det er en klar betingelse, at borgerne holder god afstand til hinanden og til personalet. Derfor lukker vi kun et begrænset antal biler ind ad gangen, og vi har sat vagter ind til at regulere trafikken i området. Jeg vil kraftigt appellere til, at man overvejer at vente et par dage med at komme af med sit affald. Bliver presset for voldsomt på tirsdag, risikerer vi at pladsen lukkes igen, siger by- og udviklingsdirektør Merete Dissing i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Et par andre gode råd fra kommunen går på at sortere affaldet hjemmefra, komme tidligt om morgenen eller ud på aftenen – og gerne undgå weekenden. På pladsen i Lunderskov er der typisk bedst plads sidst på eftermiddagen.

Genbrugspladserne Kolding Syd, Kolding Nord, Christiansfeld og Vamdrup vil fra tirsdag morgen åbne kl. 6 og derefter holde døgnåbent. Lunderskov har adgang tirsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 13-17.30.

Gode råd på genbrugspladsen

• Undgå smittespredning og sørg for, at besøgene på genbrugspladsen kommer til at foregå hurtigt.

• Sørg for, at du er tilmeldt Genbrug 24-7, inden du kører hjemmefra. Registrer dig som bruger af ordningen på kolding.dk/247.

• Medbring egne handsker, kost og skovl.

• Hold to meters afstand til de andre på genbrugspladsen.

• Se hvor de forskellige containere er placeret, så der bliver brugt så lidt tid som muligt på pladsen (se et oversigtskort på kolding.dk/genbrugspladser)

• Sorter ting og materialer hjemmefra.

• Aflever affald på egen hånd. Besøget skal ikke være en familieudflugt.

Annonce

Kun adgang via mobiltelefonen

Det vil kun være muligt at åbne bommen til genbrugspladserne, hvis man er tilmeldt ordningen Genbrug 24-7. Hvis man allerede er bruger af Genbrug 24-7-ordningen, benytter man sms eller app, som man plejer. Hvis man ikke er registreret som bruger af Genbrug 24-7, skal man oprette sig med NemID på kolding.dk/247, inden man kører hjemmefra.

Når man er registreret, kan man enten åbne bommen til genbrugspladsen med en sms eller via appen Affald Kolding.

- Når vi alene giver adgang med Genbrug 24-7 via sms eller brug af appen, er det for at styre antallet af biler på pladserne. Samtidig vil vagter ved bommene sørge for, at det kun er en bil, der kører ind af gangen, forklarer Merete Dissing i pressemeddelelsen.

Der vil være medarbejdere og vagtpersonale på pladserne, men for at forebygge smittespredning opfordrer kommunen til, at man bruger den virtuelle sorteringsguide i stedet for at spørge medarbejderne. Sorteringsguiden findes på appen Affald Kolding og på kolding.dk/affald.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce