Annonce
Ugeavisen Kolding

Så er alle personlige stemmer talt i Sydjylland: Fem kandidater valgt ind i Kolding

Christian Rabjerg Madsen (S) Foto: Yilmaz Polat
Så er alle stemmer i Sydjyllands Storkreds valgt ind. I kolding blev fem kandidater valgt ind, heriblandt Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti, der på valgaftenen troede, at hun var ude af Folketinget.
Annonce

Kolding: Fem kandidater, der er opstillet i Kolding, er valgt ind i Folketinget. Det viser optællingen af de personlige stemmer.

Valgt er Christian Rabjerg Madsen (S), Eva Kjer Hansen (V), Karina Adsbøl (DF), Lotte Rod (R) samt Karina Lorentzen Dehnhard (SF).

Karina Lorentzen Dehnhardt er dermed tilbage på borgen efter fire års pause, hvor hun ellers har helliget sig arbejdet i Kolding Byråd. For de resterende fire er der tale om genvalg.

Christian Rabjerg Madsen blev den helt store stemmesluger med 4.915 personlige stemmer i Kolding.

Eva Kjer Hansen blev også genvalgt og havde også et flot valg i Kolding, hvor hun fik 2.864 personlige stemmer, hvilket var næstflest. Venstre blev det største parti i Kolding med 15.433 stemmer mod Socialdemokraternes 12.980.

Radikale Venstre fik et enkelt mandat og det gik til den gravide Lotte Rod, der dermed kan fortsætte sit virke som folketingsmedlem. Lotte Rod fik 885 personlige stemmer i Kolding.

Karina Lorentzen (SF) Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Hård kamp om mandaterne

Karina Lorentzen var 91 stemmer fra at blive valgt ind i 2015, så selvom SF fik et flot valg, ville hun i løbet af torsdagen ikke taget noget som helst for givet, trods at hun fik 1747 stemmer i Kolding. Men Karina Lorentzen fik klart flest SF-stemmer i hele Sydjyllands Storkreds og slog blandt andre sin unge partikollega Nanna Bonde fra Haderslev klart med næsten 1000 stemmer..

Dansk Folkeparti fik en ordentlig lussing af vælgerne, og partiet fik kun tre mandater i Sydjylland, hvoraf to af mandaterne tilfaldt henholdvist partiets formand Kristian Thulesen Dahl og Marie Kraarup. Det tredje og sidste mandat, var der mere spænding om. Det gik til Karina Adsbøl fra Vamdrup, der fik tredjeflest stemmer, hun fik 1.526 stemmer, 931 af dem fik hun i Kolding. 153 mere end Susanne Eilersen fra Fredericia, der var nærmeste forfølger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce