Annonce
Ugeavisen Kolding

Så er de sidste navne på plads: Disse otte koncerter kan du glæde dig til på dette års Grøn

Årets Grøn-koncerter starter på Amager den 21. juli og bliver rundet af ti dage senere i Valby. Grøn-karavanen skal rundt forbi otte forskellige danske byer, herunder Kolding og Esbjerg. Arkivfoto: Michael Bager
Efter to års ufrivillig corona-pause er Grøn-karavanen igen klar til at indtage otte danske byer rundt om i landet, heriblandt Kolding og Esbjerg, hvor der er koncerter henholdsvis den 22. og 28. juli.

Kolding/Esbjerg: Fra den 21. juli og ti dage frem er Grøn-karavanen på tur rundt til otte danske byer.

Koncertrækken starter på Amager den 21. juli og herefter besøger Grøn Kolding den 22. juli, Aarhus den 23. juli, Aalborg den 24. juli, Esbjerg d. 28. juli, Odense d. 29. juli, Næstved d. 30. juli og slutter med et brag i Valby d. 31. juli.

De sidste navne på plakaten er netop blevet offentliggjort.

Annonce

1 Tessa

Rapdronningen Tessa skal stå på Grøn-scenen for første gang til sommer, når karavanen begiver sig rundt i landet. Arkivfoto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Tessa er Danmarks nye rapdronning, som slog igennem i 2019. Det, der startede med et par videoer på Instagram, blev hurtigt til en kontrakt med Universal Music og en debutkoncert på Roskilde Festival. Siden da har hun haft mere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenesterne, og ikke mindst hittet ”Ben” har hægtet sig fast i danskernes øregange.

I år er hun med på Grøn for første gang.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme med på min første Grøn-tour nogensinde. Jeg lover jer det vildeste show, lyder det fra Tessa i en pressemeddelelse.

2 Christopher

Christopher giver koncert på Nova-scenen, hvor man vil kunne opleve flere kendte hits fra den danske popstjerne. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Christopher har været hele Danmarks popikon, siden han i 2012 debuterede med albummet ”Colours”, som kastede adskillige hits af sig – herunder ”Nothing in Common”, ”Agains the Odds” og titelnummeret. På scenen er han kendt som et sandt energibundt, der er exceptionelt dygtig til at få fat i publikum – uanset om de befinder sig på de forreste eller bagerste rækker.

- Det er fantastisk at få lov til at være en del af Grøn igen i år. Når jeg kigger tilbage på de år, hvor jeg har været med, står de oplevelser stadig som nogle af de absolut særligste live-øjeblikke i min karriere, siger Christopher i en pressemeddelelse.

3 Andreas Odbjerg

Andreas Odbjerg skal ligesom Tessa for første gang give koncert på Grøn, og han er altså dermed årets anden debutant. Arkivfoto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix

De fleste musikglade danskere kan synge med på adskillige strofer fra Andreas Odbjergs hitkatalog, og til sommer kan den populære sanger opleves på Grøn for første gang.

- Det bliver for vildt at spille på Grøn. Jeg glæder mig til tusind ting, men nok særligt til at opleve hele pladsen synge med på f.eks. ‘I morgen er der også en dag’, siger Andreas Odbjerg i en pressemeddelelse.

I 2021 vandt Odbjerg to priser ved Danish Music Awards som henholdsvis ’Årets Nye Danske Navn’ og ’Årets Sangskriver’, og han modtog også prisen ’P3 Lytterhittet’ for nummeret ’Stor mand’ sammen med Tobias Rahim.

4 Drew Sycamore

Drew Sycamore hev to priser hjem, da der i november blev uddelt DMA-priser. Til sommer kan hun opleves på Grøn-scenerne rundt om i otte danske byer. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Dansk-walisiske Drew Sycamore debuterede som soloartist i 2018 og har siden da udgivet hits på stribe – såsom ”45 Fahrenheit Girl”, ”I Wanna Be Dancing” og ”Take It Back”.

Det grønne publikum kan dermed glæde sig til popmusik i verdensklasse, når Drew Sycamore for første gang skal indtage scenen på Grøn.

- Min første oplevelse med Grøn var i 1997, hvor jeg så Aqua, og bagefter gav Lene autografer bag et hegn, og jeg stak hånden ud mod hende, og hun tog den. Min hjerne eksploderede. Det var det største øjeblik i mit liv dengang. Jeg nægtede at vaske hånden resten af dagen. Nu får jeg lov til at stå på den samme scene som Aqua-Lene, og jeg er så overdrevet beæret, lyder det fra Drew Sycamore i en pressemeddelelse.

5 Carpark North

Carpark North har været med på Grøn fire gange før, og der er med andre ord tale om ægte ”Grøn veteraner”, når bandet giver koncerter til sommer. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Carpark North har været fast inventar på den danske musikscene i to årtier, og bandet har vundet et utal af priser i løbet af karrieren. Det gælder bl.a. prisen for Årets hit i 2003 ved P3 Guld, som de modtog for ”Transparent & Glasslike”.

- Det bliver så fedt at vende tilbage til Grøn, og vi er tre gutter, der virkelig glæder os til at spille store, udendørs koncerter igen for et live publikum, siger Carpark North i en pressemeddelelse.

6 D-A-D

Med sange som ”Bad Craziness”, ”Sleeping My Day Away”, ”Riding With Sue” og “Grow or Pay” har D-A-D leveret utallige rockschlagere, som man kan glæde sig til at opleve, når bandet til sommer optræder på Grøn for 9. gang. Arkivfoto: Michael Svenningsen

I år er det præcis 40 år siden, at den legendariske rockgruppe D-A-D blev dannet. Brødrene Binzer har sammen med bassisten Stig Pedersen og siden 1999 trommeslageren Laust Sonne skrevet det ene vilde kapitel efter det andet i dansk rockhistorie.

- D-A-D og Grøn har fulgtes ad i mange år, og vi glæder os meget til at være med igen. Grøn er en kæmpe fest, som også gør en stor forskel for rigtig mange, siger D-A-D i en pressemeddelelse.

7 Phlake

Phlake var et af de sidste navne, som blev offentliggjort på plakaten for dette års Grøn. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Phlake har i den grad gjort sig bemærket i den danske musikbranche med deres tekstunivers og fængende melodi. De tordnede i 2016 ind på de danske hitlister med singlerne ’Pregnant’ og ’Angel Zoo’ fra debutalbummet ’Slush Hours’, der høstede hele fem priser ved Danish Music Award i 2016.

- Endelig skal vi spille på Grøn igen. Det er første gang i tre år, at der bliver spillet ægte sommerkoncerter, og det glæder vi os helt hjernedødt meget til, siger Phlake i en pressemeddelelse.

8 Suspekt

Der er garanti for et vildt sceneshow, når rapgruppen Suspekt giver koncert. I år er de med på Grøn for femte gang. Arkivfoto: John Randeris

Den danske rapgruppe Suspekt har i årtier blæst danskerne bagover med udfordrende tekster fra hjemegnen Albertslund. Suspekt har vundet indpas i toppen af dansk hiphop og skubbet grænserne for, hvad man kan synge om. Der er altid garanti for et vildt og overraskende liveshow, når de pumper liv og energi i scenen og publikum.

- Der er gang i Danmark igen, og vi glæder os helt exceptionelt til at skulle tournere rundt med Grøn igen. Det bliver en fænomenal sommer, lyder det fra Suspekt i en pressemeddelelse.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce