Annonce
Ugeavisen Kolding

Så er nye faciliteter ved badebroen i Strandhuse klar til brug

Sådan ser det ud, det nye hus med omklædnings- og toiletfaciliteter til alle, og foreningsfaciliteter til medlemmer af vinterbaderforeningen Hop i Fjorden. Huset er tegnet af lokale Reinholdt//Rud.  Foto: Mads Dalegaard
Tirsdag indvies de nye toilet-, omklædnings- og adgangsforhold ved badebroen i Strandhuse ved et lille lukket corona-arrangement. Men derefter er dørene åbne for alle.
Annonce

Kolding: Ikke kun vinterbaderne men også alle andre borgere kan nu glæde sig over, at Kolding har fået endnu en bynær mulighed for at hoppe i vandet - og ovenikøbet med omklædnings- og toiletfaciliteter, som er åbne for alle.

I denne uge indvier Hop i Fjorden nemlig et helt nybygget og halvcirkelformet træhus ved den berømte badebro for enden af Lyshøj Allé i Strandhuse - og det er her, der er offentlig adgang til en del af huset mellem klokken seks og 22. Den anden del af huset med blandt andet sauna er forbeholdt foreningens betalende medlemmer.

Det vælter fortsat ind med nye medlemmer i vinterbaderforeningen Hop i Fjorden. Nu er medlemstallet takket være faciliteterne ved Lyshøj Allé helt oppe på 640, fortæller Lars Rubusch (til venstre). Her ses han med Kim Toft Andersen foran den nye bygning.  Foto: Mads Dalegaard

En træbro, som ender i en fuld cirkel foran bygningen, forbinder huset og badebroen, så det er slut med at vandre hen over vådt og sumpet græs for at komme ud at bade eller bare sidde og nyde udsigten, og formanden for vinterbaderne, Lars Rubusch, håber, at mange vil benytte sig af de nye faciliteter.

Det var oprindeligt Kim Toft Andersen, der i 2013 fik ideen om at bygge en badeanstalt for enden af Lyshøj Alle, og den kårede Danmarks Radio som en af blot fire vindere i en stor landsdækkende konkurrence om lokal frivillighed. Over 800 deltog i konkurrencen, hvor vinderne fik hver 1,6 millioner kroner i udviklingsbistand fra Real Dania samt professionelt arkitekthjælp.

Annonce

Det lykkedes

Projektet i Strandhuse er løbet ind i meget modstand siden 2013 og er blevet ændret flere gange, indtil det endte der, hvor det er i dag.

- Men hver eneste dag, når jeg går herned og ser hvor mange, der bruger det her sted, så ser jeg, at visionen om, at vi skulle have et samlingssted for alle borgere er 100 procent opfyldt. Det er blevet samlingsstedet for børn, unge, voksne og gamle. Kolding har fået en bynær strand og et udflugtsmål, hvor man kan tage hen med og uden madpakker. Visionen er lykkedes til fulde, siger Kim Toft Andersen.

På grund af corona indvies faciliteterne tirsdag ved et lille arrangement, som er forbeholdt sponsorer, fonde, Kolding Kommune og andre, som har bidraget direkte til, at projektet til i alt 4,1 millioner kroner er blevet til virkelighed.

Pengene

  • Badeanlægget på land ved badebroen ved Lyshøj Allé har kostet i alt 4,1 millioner kroner at opføre.
  • Vinterbadeklubben har fået pengene fra en lang række bidragydere:
  • Kolding Kommune, Nordea Fonden, Kaj D. Fonden, JubilæumsFonden, Friluftsrådet, Real Daniafondens program Underværker, Sparekassen Koldings Fond, Jyske Bank, lokale erhvervssponsorer og medlemmer.
  • Derudover kostede det penge at udvikle og etablere selve badebroen, her bidrog Real Dania med 1,6 millioner kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Møbelfirma udvider

Annonce