Annonce
Ugeavisen Kolding

Så er ruten klar: Masser af muligheder for at se Tour de France i Kolding

Sådan ser Tour de France-ruten gennem Kolding Kommune ud. Det er 4. juli 2021, at 3. etape af verdens største cykelløb går gennem Kolding Kommune, når cykelrytterne kører fra startstedet i Vejle til Sønderborg. Illustration: Tour de France
Når 3. etape af Tour de France kommer forbi Kolding i juli 2021, bliver der mange muligheder for koldingenserne til at se cykelrytterne.
Annonce

Kolding: Koldingenserne kan allerede nu begynde at tænke over, hvor de vil opholde sig, når Tour de France-feltet den 4. juli næste år bevæger sig gennem Kolding.

Tirsdag blev den præcise rute offentliggjort, og det står klart, at der bliver adskillige muligheder rundt i Kolding for at se Tour-rytterne trampe i pedalerne.

Etapen begynder i Vejle og slutter 182 kilometer senere i Sønderborg. Men undervejs passerer rytterne blandt andet forbi Vester Nebel, ned ad Vejlevej, forbi Koldinghus på Slotssøvejen, ud af Skamlingvejen og forbi historiske Skamlingsbanken. Derefter går ruten gennem flere landsbyer som Sjølund, Hejls og Hejlsminde, hvor der endda også er indlagt en bakkespurt på Hejlsmindebakken.

Herefter går ruten vestpå og ind i landet mod Christiansfeld, hvor etapens eneste pointspurt er placeret på Allervej. Efter spurten får rytterne fornøjelse af brostenene i Christiansfelds historiske bymidte, hvorefter turen går videre sydpå mod Haderslev.

Annonce

Øl- og madboder

Borgmester Jørn Pedersen (V) er glad for, at arrangørerne har lagt ruten, så den kommer gennem store dele af Kolding og passerer flere historiske punkter.

- Der er virkelig lagt op til folkefest mange steder, siger han og opfordrer til, at man i landsbyer og bydele, som får besøg af Tour-feltet nu, går i gang med at arrangere forskellige aktiviteter til den 4. juli.

Formanden for Kolding Bicycle Club, Johnny Poulsen, glæder sig også til den søndag næste år, hvor Tour de France kommer gennem hans hjemby, og han fremhæver, at ruten giver flere muligheder for det, han kalder "godt cykelløb", blandt andet på de små veje ind mod Vester Nebel og senere ved Skamlingsbanken og Hejlsminde.

Han forventer, at han selv vil stå i området omkring Slotssøen og se cykelrytterne passere forbi, og han forventer, at området bliver et populært samlingssted for koldingenserne.

- Der er smukt, og rytterne kører langsomt der. Og hvis det går efter mit hoved, kommer der både øl- og madboder op på parkeringspladsen ved Slotssøen, siger Johnny Poulsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce