Annonce
Ugeavisen Kolding

Sangerfest på Skamlingsbanken udskydes

I 1919 var der også sangerfest på Skamlingsbanken, som gik forud for Genforeningen i 1920. Foto: Kolding Stadsarkiv
Sangerfesten på Skamlingsbanken udskydes grundet forsamlingsloftet i håbet om, at flere kan deltage.

Kolding: Lørdag den 14. august kan man opleve korsang omgivet af grønne bakker og med højt til himlen, når nogle af Danmarks bedste kor samles til sangerfest på Skamlingsbanken.

Sangerfesten skulle have markeret 100-året for Genforeningen i 2020, grundet covid-19 blev festen udskudt til 30. maj 2021. Nu har Kolding Kommune valgt at udskyde festen til den 14. august 2021 i håbet om at give plads til flere gæster.

- Ved at flytte sangerfesten til august håber vi, at vi kan samle flere mennesker, end vi vil kunne den 30. maj. På den måde kommer vi tættere på at kunne lave den store festdag, vi havde planlagt, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen.

Annonce

Optakten forsvinder

Hos Sangens Hus, som står bag sangerfesten sammen med Kolding Kommune, er der opbakning for beslutningen.

- Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke får mulighed for at samle flere end 500 korsangere til øveworkshops som optakten til den store finale på Skamlingsbanken. Men på grund af covid-19-situation har det ikke været muligt at realisere et kæmpekor, siger Helle Ohrt, projektleder hos Sangens Hus.


Ved at flytte sangerfesten til august håber vi, at vi kan samle flere mennesker, end vi vil kunne den 30. maj.

Jørn Pedersen


Til sangfesten kan man blandt andet opleve koret Musica Ficta under ledelse af komponist og dirigent Bo Holten. Derudover kommer også Københavns Drengekor, under ledelse af deres dirigent Carsten Syre-Hansen, mens Opera på grænsen lægger også vejen forbi. Det hele bindes sammen af Slesvigske Musikkorps.

Den 15. august, dagen efter sangerfesten, danner den nyetablerede Folkemødeplads på Skamlingsbanken rammen om endnu et stort musikarrangement, der offentliggøres i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce