Annonce
Ugeavisen Kolding

Saras humør blev påvirket af mad: Nu vil hun give folk et afslappet forhold deres kost

24-årige Sara Schmelling flyttede til Kolding for halvandet år siden. Nu har hun startet sin egen kostvejledervirksomhed, som hun driver ved siden af studiet. Foto: Steffen Nielsen
24-årige Sara Schmelling er netop startet som selvstændig kostvejleder ved siden af sit studie. Hun har selv prøvet, hvordan det er at gå for meget op i, hvad man spiser.
Annonce

Kolding: Hun kunne nærmest svømme, før hun kunne gå, 24-årige Sara Schmelling, der som barn og teenager var svømmer på højt konkurrenceniveau, og som senere har spillet volleyball på højeste niveau i Danmark.

Selvom hun elsker at præstere og være aktiv, så har de mange års fokus på de fysiske præstationer også haft en bagside. For selvom hun egentlig langt hen ad vejen har spist det, hun har haft lyst til, så har det i mange år været forbundet med dårlig samvittighed, når hun bundede en cola eller spiste en burger.

- Jeg har aldrig levet restriktivt, men jeg har været meget bevidst om, hvad der var rigtigt og forkert, så det har fyldt meget, når jeg har spist noget af det, jeg ikke måtte. Det har påvirket mig meget humørmæssigt, og jeg tænkte over, når jeg købte ind, at folk dømte mig, fortæller hun.

Sara Schmelling

24-årige Sara Schmelling bor i Kolding og studerer ernæring og sundhed på UC Syd i Haderslev.

Ved siden af studiet driver hun sin egen kostvejledningsvirksomhed i lokaler hos FysioKolding, Mazantigade 5.

Ud over studie og kostvejledning bruger hun mange timer om ugen på volleyball. Hun spiller i 2. division for Kolding Volleyball Klub.

Læs mere på www.saraschmelling.com.

Annonce

Mere balanceret forhold

Da Sara i 2017 startede på en uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed hjalp det hende dog til at tænke anderledes om det, hun spiser.

- Jeg har fået et meget mere balanceret forhold til både krop og mad, hvor jeg giver mig selv lov til, hvad jeg har lyst til, i stedet for hvordan omverden forventer, jeg skal leve sundt. Så jeg gør meget det samme som før, men jeg tænker anderledes om det, forklarer Sara, som har oplevet en markant forskel, efter at hun har ændret sin tankegang i forhold til mad.

- Det har betydet, at jeg bedre kan nyde den mad, jeg spiser, og at jeg godt kan gå ned en tirsdag og købe en kage, hvis jeg har lyst. Det har givet noget mentalt overskud, hvor maden ikke har magten.

For halvandet år siden flyttede Sara Schmelling fra Sjælland til Kolding, hvor hendes kæreste bor. Hun flyttede sin uddannelse til UC Syd i Haderslev og begyndte at spille volleyball i 2. division for Kolding Volleyball Klub.

- Jeg har ambitioner om at spille på eliteplan igen, og det mener jeg godt, man kan opnå med et balanceret forhold til mad, siger hun.

Annonce

Arbejder med vaner

Nu vil Sara Schmelling så forsøge at hjælpe andre til også at få et mere naturligt forhold til maden gennem sin egen kostvejledervirksomhed, som hun startede for et par måneder siden i lokalerne hos FysioKolding i Mazantigade.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle noget i sundhedsbranchen. Både min mor og far arbejder med sundhed, så det var helt naturligt. Tanken om at blive selvstændig har også altid været der, og nu kom muligheden så.

Som kostvejleder har Sara især fokus på det mentale og folks vaner.

- Jeg tror, at mange går rundt med dårlig samvittighed. Generelt ved folk godt, hvad der skal til for at leve sundt, så når du tager en kage eller sodavand, så får du dårlig samvittighed. Det vil jeg gerne tage et opgør med, fortæller Sara.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce