Annonce
Ugeavisen Kolding

Scandics madspildsambassadør: Det handler om at tænke anderledes

Du få lov til at gå ombord i alt, der er i buffeten, hvis du køber adgang via Too Good To Go, uanset om det er pålæg og ost eller brød og wienerbrød. Jette Dam Markussen fortæller, at der er mange forskellige mennesker, der benytter sig af tilbuddet. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce

Kolding: Morgenmadsbuffeten på Scandic Kolding er ikke kun åben for hotellets gæster.

Helt almindelige borgere kan nemlig også få del i buffeten. Det kræver blot, at man henter Too Good To Go-appen, finder Scandics tilbud, swiper til højre og betaler de 29 kroner, som det koster at få del i det mad, der er tilovers, når buffeten lukker klokken 9.30.

Scandic kæmper nemlig også mod madspild, og for ganske nyligt tog hotellet endnu et skridt i kampen. Hotelkæden udnævnte en række madspildsambassadører, og i Kolding hedder ambassadøren Jette Dam Markussen.

- Min opgave indebærer, at jeg skal hjælpe mine kollegaer med at blive bedre til at passe på de råvarer, vi arbejder med i hverdagen. Jeg skal vise, hvordan man genanvender og give råd til, hvordan vi kan blive bedre til at håndtere madspild i hverdagene, siger Jette Dam Markussen, der er morgenkok på Scandic Kolding.

Madspildsambassadøren fortæller, at Scandic Kolding i forvejen har været gode til at begrænse sit madspild, så derfor har arbejdet i køkkenet ikke ændret sig væsentligt, siden hun blev udnævnt.

- Det handler mest om at tænke anderledes, end man gjorde før. Derfor har vi også fået en sjovere og mere udfordrende hverdag, hvor vi skal forsøge at få mest muligt ud af vores varer, siger Jette Dam Markussen.

En af udfordringerne kunne være at finde ud af, hvad man gør med grøntsagstoppe, hvis de ikke bare skal smides ud.

- Og dem kan man eksempelvis bruge til at lave pesto eller lignende. Det kan sagtens anvendes og behøver ikke blive smidt ud.

- Det er det samme med brune bananer. De fejler jo ikke noget, selvom de er brune, så dem kan man for eksempel bruge i banankager, indskyder køkkenchef Henrik Bank Larsen.

Sådan bruger du Too Good To Go

  • Download appen i App Store, Google Play eller hvor du ellers downloader apps.
  • Åbn appen, indtast dine oplysninger og gå på opdagelse i de 27 forretninger, der er tilknyttet appen.
  • Find det tilbud, du vil takke ja til, og tryk på køb nu.
  • Hent din mad på det tidspunkt, der står angivet i appen.
  • Foruden madvarer er det også muligt at købe blandt andet blomster i appen, der kan bruges over hele landet.
Annonce

God løsning

Scandic kom med på Too Good To Go-bølgen i 2017 og er et af 27 steder i Kolding, som har meldt sig til appen. Takker man ja til tilbuddet i appen, får man lov til at gå om bord i buffeten og tage alt det, man har lyst til.

Køkkenchefen fortæller, at der altid er cirka 20 rundstykker, noget ost, æg, bacon og wienerbrød tilovers, når morgenmadsbuffeten lukker. Før Scandic kom med i Too Good To Go, havnede de fleste rester i skraldespanden. Men ikke længere.

- Det er en god løsning for os og naturen. Vi oplever, at hvis medarbejderne i firmaet, der ligger over for os, har glemt deres madpakke, så kommer de herover. Når man kan tage brød, skinke og ost, så kan man jo sagtens lave en frokost, siger Henrik Bank Larsen.

- Folk har taget positivt imod ordningen. Det er en blandet flok, der kommer. Det er lige fra skraldemanden til familien til veninderne, siger Jette Dam Larsen.

Annonce

Madspild var pinligt

I øjeblikket er det kun morgenmadsbuffeten på Scandic, der er med i Too Good To Go-ordningen. Men på sigt håber Henrik Bank Larsen, at ordningen bliver udvidet.

- Næste step er, at vi skal have gang i tilbyde vores frokostbuffet. Det er dog lidt sværere, for folk spiser frokost på forskellige tidspunkter. Den hurdle skal vi have fundet en løsning på, før det kan lade sig gøre, siger han, der ved selvsyn har oplevet, hvordan folks opfattelse af madspild har ændret sig.

- Man så madspild som noget pinligt. Der er ingen tvivl om, at folk er begyndt at stille krav om, at vi gør noget bæredygtigt. For nylig havde vi en konfirmation, hvor de spurgte, om de måtte få noget mad med hjem. Så det er noget, folk tænker meget over, siger Henrik Bank Larsen.

Det er en bakke som denne, du får lov til at fylde. Der er frit valg på alle hylder, og du må tage lige så meget mad, som du kan spise. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce