Annonce
Ugeavisen Kolding

SDU Kolding vælger den bæredygtige vej i både hverdagen og forskningen

SDU har netop skiftet alle sine kopimaskiner ud, hvilket har givet en markant reduktion af CO2-udledningen i forbindelse med print og kopiering, fortæller Marianne Wolff Lundholt, der er campusleder for SDU Kolding. Foto: Louise Lauritsen
I CO2 Klubben, som Ugeavisen sætter fokus på i en serie artikler, møder SDU lokale virksomheder, som de kan lade sig inspirere af i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig hverdag. Samtidig kan SDU Kolding vejlede de øvrige medlemmer, da der forskes i bæredygtighed på det lokale universitet.
Annonce

Kolding: Der var ingen betænkningstid hos SDU Kolding, da man blev tilbudt at blive en del af den nystartede CO2 Klubben. Den er en sammenslutning af lokale virksomheder, der har sat sig som fælles mål at reducere deres CO2-udledning ved at dele gode ideer.

- Vi er med, fordi vi på SDU har en strategi for bæredygtighed. For eksempel er vores bygning i Kolding topmoderne og bæredygtig. CO2 Klubben er forankret i at dele ud af sin praksis, og det vil vi gerne bidrage til, fortæller campusleder Marianne Wolff Lundholt.

Annonce

Nye kopimaskiner

For eksempel har universitetet netop fået installeret nye printere på alle sine syv lokationer, og det har reduceret den samlede CO2-udledning i forbindelse med print med hele 79 pct. En af årsagerne er, at universitetet er gået fra 276 til 140 kopimaskiner i forsøget på at begrænse brugen af kopier og print.

- Vi reducerer så meget print, som vi kan. For eksempel har mange undervisere de studerendes opgaver på skærmen i stedet for at printe den ud. Det vænner man sig til, og det er en udvikling, som er i gang, forklarer Marianne Wolff Lundholt.

Annonce

Model for bæredygtige valg

Konkrete tiltag som nye kopimaskiner er dog langt fra det eneste, SDU Kolding kan byde ind med. I den lokale afdeling af universitetet bliver der nemlig også forsket i bæredygtighed.

For eksempel har professor MSO Kristin B. Munksgaard, som arbejder ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU Kolding, for nyligt præsenteret et værktøj, der hedder Netværksbarometeret.

- Netværksbarometeret er et værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at analysere sig frem til, hvilke samarbejdspartnere de skal satse på, når de vil implementere bæredygtige tiltag i deres virksomhed, forklarer Marianne Wolff Lundholt.

Værktøjet består af fire faser og er nemt at bruge.

Annonce

God synergi

Og netop den slags viden vil SDU Kolding meget gerne dele med CO2 klubbens øvrige medlemmer.

- Vi er gode til at lave grundforskning, som også kan omsættes til praksis, så vores forskning på den måde skaber værdi for samfundet. Vi arbejder også tæt sammen med virksomheder og organisationer, og det gør vi jo også i CO2 Klubben, hvor vi er en vidensbank. Det er et godt sted for os at komme ud med vores forskningsresultater, og samtidig bliver vi også klogere på, hvilke problemer og udfordringer virksomhederne står med. Så der er en rigtig god synergi mellem os og virksomhederne i klubben.

SDU har flere store forskningsprojekter i bæredygtighed på vej i løbet af det kommende år.

Marianne Wolff Lundholt, campusleder, SDU Kolding. Foto: Louise Lauritsen


CO2 Klubben er et godt sted for os at komme ud med vores forskningsresultater, og samtidig bliver vi også klogere på, hvilke problemer og udfordringer virksomhederne står med.

Marianne Wolff Lundholt, campusleder, SDU Kolding


SDU Kolding

Udbyder 21 uddannelser.

Optager hvert år cirka 400 nye bachelor-studerende.

Har knap 2.600 studerende.

170 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce