Annonce
Ugeavisen Kolding

SE BILLEDERNE: Didde fra Bryggen har fundet lykken i Vamdrup

Ditte Skjelmose er flyttet til Vamdrup og elsker sit arbejde på den lokale genbrugsplads.

Hun er mest kendt som den sjove og glade blondine som veninde til Linse Kessler i TV3-serien "Familien fra Bryggen". Men faktisk er det først efter flytningen til Jylland og jobbet på Kolding Kommunes genbrugspladser, at den 41-årige Didde Skjelmose har fundet sig selv og noget, der minder om lykken.

Annonce

Hun er født og opvokset på Bryggen. Lige som Linse Kessler, som hun har været bedste veninde med de seneste 20 år. Og det er også som den sjove og glade blondine i TV3-serien "Familien fra Bryggen", at 41-årige Didde Skjelmose er blevet kendt og elsket i hele Danmark.

I dag bor hun ikke længere på Bryggen. Derimod er hun flyttet til Jylland - nærmere bestemt Vestergade i Vamdrup, hvor hun på det nærmeste har fundet lykken. Efter et halvt liv med halvkriminelle kærester, lavt betalte butiksjobs og rengøring fik hun nemlig sidste år et "rigtigt" job. Hun søgte og blev ansat ved Kolding Kommune på genbrugspladserne i Vamdrup og Christiansfeld.

- Og det er lige mig at gå rundt med en kost på en containerplads. Faktisk havde jeg sagt, at jeg skulle have en pensionsopsparing, inden jeg fyldte 40 år. Og det fik jeg. For 2. september forrige år fyldte jeg 40 år, og 14 dagen forinden blev jeg ansat ved Kolding Kommune, fortæller den nu 41-årige Didde Skjelmose.

Ville være atomfysiker

Hun gik i skole og fritidshjem på Bryggen - men var i sin barndom og ungdom ikke den udfarende blondine, som de fleste i dag kender:

- Jeg var ikke en type, der var god til sport eller andet. Så jeg sad derhjemme og broderede, til jeg var 18 år, Jeg var meget stille og et rigtigt hjemmemenneske. Samtidig blev jeg mobbet meget i skolen, fordi jeg dengang var rødhåret, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg har altid været og boet på Bryggen, og jeg har altid forestillet mig, at jeg skulle være der for altid. Jobmæssigt har jeg aldrig rigtig drømt om noget.

- Nå jo, en gang ville jeg gerne være atomfysiker lige som sønnen i Matador drømte om. Og som 18-årig ville jeg også være skrædder, for min morfar havde et skrædderi, som jeg troede, jeg kunne overtage. Men så solgte han butikken, og så var det slut, fortæller hun og tilføjer:

- Linse og jeg har altid kendt hinanden. Men det var først, da hun var 29 år, og jeg var 20 år, at vi blev bedste veninder. Jeg mødte hende lige efter, at hun var kommet ud af fængslet, hvor hun havde været på grund af knivstikkeri.

Linse skulle passe på mig

- Jeg har altid fundet nye kærester, der ikke har været Guds bedste børn, og jeg har altid haft min gang blandt rockere og halvkriminelle, men jeg har aldrig haft modet til selv at blive kriminel. Jeg har altid stået på sidelinjen. Og det er altså rigtigt. Jeg har altid haft et lavt og dårligt selvværd, fortæller Didde Skjelmose, der har haft masser af kortvarige jobs i bagerier, slikbutikker, rengøring og trappevask.

- Med Linse mødte jeg en veninde, der altid havde nogle hyggelige ting kørende. Da min far blev ramt af lymfekræft og døde, sagde han faktisk til Linse, at hun skulle passe på mig. Og hos Linse fandt jeg min tryghed. Hun har altid været den store førerfigur og omdrejningspunkt i mit liv, fortæller hun og tilføjer:

- Sådan har det være i 20 år, hvor jeg har haft kærester, der røg ud og ind af spjældet. Det har ikke været 20 fede år. Men jeg har klaret mig.

Drak for at dulme nerverne

I 2011 kom den store forandring i hendes liv, da "Familien fra Bryggen" fandt sin vej til de danske tv-skærme med familien Kessler som omdrejningspunkt.

- Jeg er med i sidste afsnit i sæson 1, da jeg tog med Linse til en vejning før et boksestævne med hendes bror, Mikkel Kessler. Egentlig var det svært at forstå, for jeg blev kendt, bare fordi jeg var sammen med min bedste veninde. Men så fandt man efterhånden ud af, at jeg skulle være med, fordi vi snakkede så meget og havde det sjovt sammen.

- I starten var jeg meget nervøs, og så drak jeg for at dulme nerverne. Derfor fik mange også det indtryk, at jeg drak hele tiden. Men det var kun, når der skulle filmes, afslører hun.

I de første sæsoner af den store publikums-succes var hun på kontanthjælp. Men serien blev så stor en succes, at hun siden har fået penge for at medvirke:

- Jeg begyndte at få betaling for min medvirken i sæson 3, og i slutningen af sæson 4 mødte jeg så min jydeven, René. Da jeg mødte René, stod valget mellem at leve Linses liv - eller mit eget liv. Og da valgte jeg så at tage til Jylland. Wow, jeg havde ingen anelse om, hvor Vojens var. Vi kørte og kørte bare, indtil vi kom til Vojens.

- Men det var rigtigt hyggeligt, og jeg opdagede, at livet indeholdt nogle helt andre farver, fortæller Ditte Skjelmose, der i den sønderjyske stationsby flyttede sammen med sin kæreste og hans to børn.

- Jeg troede, at jeg skulle blive gravid, få et barn og leve lykkeligt. Og det kørte også godt i starten: Men der manglede noget. Han havde to børn, og jeg havde ingen børn, og jeg passede ikke ind i det liv, fortæller hun.

Kunne ikke flytte tilbage

Sammen med sin kæreste havde hun i Vojens grundlagt firmaet Inlight, som stadig via en webshop sælger huer med indbygget lys i.

Og så søgte hun jobbet ved Kolding Kommune.

- Min stedfar har været renovationsarbejder, så da jeg så jobbet ved Kolding Kommune ved genbrugspladserne, tænkte jeg, at det lige var mig. Så jeg søgte det, men fik det ikke i første omgang. Heldigvis sprang den anden kvinde fra jobbet, så tre dage senere fik jeg jobbet, fortæller hun.

Omkring bruddet med sin kæreste overvejede hun faktisk at flytte tilbage til Bryggen. Men i stedet tog hun rundt i området og forelskede sig i lejligheden i Vestergade i Vamdrup, så hun kunne beholde sit drømmejob:

- Jeg kunne ikke flytte tilbage til Bryggen for at hænge i Linses skørter. Desuden var vi også uvenner på det tidspunkt, forklarer hun og tilføjer om forholdet til sin bedste veninde, Linse Kessler:

- Det er vi faktisk tit. Efter sæson 2 havde vi faktisk en periode på otte måneder, hvor vi ikke snakkede med hinanden. Men typisk er vi kun uvenner et par uger eller et par måneder, og så mødes vi så og begynder at snakke sammen igen. Sådan er det hele tiden, fortæller hun.

Har nu det fedeste job

- Jeg har det fedeste job. Jeg blev nok ansat for at være et frisk pust. Men jeg har fået meget selvværd på jobbet, har taget truck-kort og en masse kurser. Faktisk er jeg blevet så gammel nu, at jeg også kan forstå, hvad det er, jeg laver. Det kunne jeg ikke tidligere.

- Jeg elsker mit job og bliver helt ked af det, når jeg ikke kan komme på arbejde. Samtidig er det fedt, at jeg møder klokken 10 og er hjemme klokken 18, for så kan jeg se alle de fede serier i fjernsynet, selv om de bliver sendt sent, griner den 41-årige kvinde. Fornylig tog hun det ultimative skridt:

- Min lejlighed på Bryggen har været fremlejet, siden jeg flyttede herover. Men nu har jeg sagt den op, fordi jeg ved, at jeg ikke skal tilbage. Nogle gange synes jeg, at jeg er ret sej, fortæller hun.

Faktisk er hun blevet så glad for sit kommunale job og sin lejlighed i Vamdrup, at hun har sat nye betingelser for at være med i den populære serie:

- Jeg har sagt, at når jeg skulle være med, skulle jeg være med fra mit liv her i Jylland. Jeg vil nemlig gerne vise folk, at man kan blive fornuftig på sine ældre dage. Men mange på Bryggen siger sikkert: "Hvad skete der lige med hende der?", griner Didde Skjelmose.

Trods den store afstand mellem Vamdrup og København er forholdet til Linse Kessler dog ikke blevet brudt:

- Vi ringer sammen hver dag. Enten ringer hun og brokker sig over noget, og ellers ringer jeg og brokker mig. Da vi snakkede sammen i morges om, at jeg skulle interviewes, sagde Linse, at jeg skulle sige noget helt vildt dejligt om hende, griner hun under Ugeavisens interview fredag.

- Vi har fået et meget mere ligeværdigt venskab, fordi jeg har fået meget mere selvværd efter at være flyttet herover. Faktisk er jeg ikke meget mere i den dumme-rolle, som jeg bliver opfattet som i "Familien fra Bryggen". Jeg læser mange bøger, selv om de fleste nok er krimier. Ja, faktisk er jeg skide klog, hvis jeg selv skal sige det, og jeg ved en masse om forskellige ting, fastslår hun bramfrit.

Hvad drømmer du om?

- Jeg er blevet for gammel til at få børn, så jeg drømmer ikke om så meget andet end at være god til at passe mit arbejde.

Linse og jeg har altid kendt hinanden. Men det var først, da hun var 29 år, og jeg var 20 år, at vi blev bedste veninder. Jeg mødte hende lige efter, at hun var kommet ud af fængslet, hvor hun havde været på grund af knivstikkeri.
Didde Skjelmose

Didde Skjelmose
41-årige Didde Skjelmose, der i dag bor i Vamdrup, er en del af det populære "Familien fra Bryggen". Her ses hun sammen med seriens hovedperson Linse Kessler.
I "Familien fra Bryggen" er 41-årige Didde Skjelmose kendt som den sjove og glade blondine. - Men det er kun den ene halvdel af sandheden, fortæller hun om sit liv.
- Da vi snakkede sammen i morges om, at jeg skulle interviews, sagde Linse, at jeg skulle sige noget helt vildt dejligt om hende, griner Didde Skjelmose, da Ugeavisen fredag interviewede hende om sit liv - og forhold til Linse Kessler og "Familien fra Bryggen".

Blå bog


  • Didde Skjelmose, 41 år, født og opvokset på Bryggen i København, bor i dag i Vamdrup, ingen kæreste eller børn.

  • Gået i folkeskolen og HF i København - siden ingen uddannelse - men har blandt andet arbejdet i bageri, slikbutik og rengøring.

  • Blev som 20-årig bedste veninde med Linse Kessler, som er hovedpersonen i TV3's populære reality-serie "Familien fra Bryggen".

  • Didde Skjelmose har været med i alle sæsoner af "familien fra Bryggen", hvor sæson nummer ni netop nu løber over skærmen.

  • Hun flyttede i 2014 til Vojens for at bo sammen med sin kæreste René - men sidste år valgte hun at flytte fra ham og fandt en lejlighed i Vamdrup.

  • Siden september 2014 har hun været ansat ved Kolding Kommune, hvor hun arbejder ved genbrugspladserne i Christiansfeld og Vamdrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce