Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Her er alle forandringerne i midtbyen

Knudepunktet, tidligere kendt som Tombolapladsen, er blevet udstyret med en række siddepladser og "øer" i metal med træer og andet grønt. Den runde vandskulptur på pladsen er blevet bevaret og har fået en mere central rolle på pladsen.
Ny belægning, flere bænke, mere grønt og ny belysning er hovedpunkterne i den store renovering, som Koldings midtby har gennemgået. Få overblikket over forandringerne her.
I hele gågadesystemet er de hidtidige stål- og granitbænke blevet erstattet med nye bænke med trælister og armlæn. Bænkene, der så vidt muligt er placeret på solrige steder, fungerer samtidig som plantekasser og bidrager dermed til at gøre midtbyen mere grøn.
En af de synligste forandringer er sket i Søndergade, som er gjort smallere og grønnere med et bælte af træer, regnvandsbede og bænke. Enkelte træer er blevet fældet for at skabe bedre udsigt til Koldinghus op gennem Søndergade.
Jernbanegade, Østergade, Helligkorsgade, Søndertorv og Knudepunktet har fået nye lysmaster med spots, som giver mulighed for at lave bedre og mere spændende belysning. Spottene kan desuden lyse med forskellige farver og kan for eksempel bruges aktivt i forbindelse med Kolding Light Festival. Også de dårligste af midtbyens træer er blevet udskiftet flere steder, og der er blevet plads til flere forskellige arter af træer end tidligere.
På Søndertorv bliver den tidligere vandkunst erstattet af en legeskulptur, som dog først sættes op senere. Torvet har desuden fået nye bænke og cykelstativer, plateauet ned til åen er gjort offentligt tilgængeligt, og der er bygget siddetrin på vej ned til torvet fra Sønderbro.
Vestertorv er blevet udstyret med en stor legeskulptur målrettet børn i alderen 0-11 år. Ud over den store legeskulptur vil der senere blive opført et par mindre legestationer flere steder i gågadesystemet - blandt andet foran Føtex i Søndergade.
Den tidligere diagonale belægning er flere steder blevet erstattet med belægning i et nyt mønster i røde og mørke nuancer, som både skulle være mere slidstærkt og give et mindre beskidt udtryk. En stor del af stenene er genbrugt fra den tidligere belægning. Der er desuden lagt ledelinjer til svagtseende ned i belægningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Ines og Allan fik tatovering sammen, inden han mistede livet til kræft: I dag minder den mig om alt det gode, vi havde sammen

Ugeavisen Kolding

Forening har mistet 500 medlemmer under corona: Men vi skal nok vinde det tabte tilbage

Ugeavisen Kolding

God pinse

Annonce