Annonce
Knudepunktet, tidligere kendt som Tombolapladsen, er blevet udstyret med en række siddepladser og "øer" i metal med træer og andet grønt. Den runde vandskulptur på pladsen er blevet bevaret og har fået en mere central rolle på pladsen.
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Her er alle forandringerne i midtbyen

Ny belægning, flere bænke, mere grønt og ny belysning er hovedpunkterne i den store renovering, som Koldings midtby har gennemgået. Få overblikket over forandringerne her.
Annonce
  • Knudepunktet, tidligere kendt som Tombolapladsen, er blevet udstyret med en række siddepladser og "øer" i metal med træer og andet grønt. Den runde vandskulptur på pladsen er blevet bevaret og har fået en mere central rolle på pladsen.
  • I hele gågadesystemet er de hidtidige stål- og granitbænke blevet erstattet med nye bænke med trælister og armlæn. Bænkene, der så vidt muligt er placeret på solrige steder, fungerer samtidig som plantekasser og bidrager dermed til at gøre midtbyen mere grøn.
  • En af de synligste forandringer er sket i Søndergade, som er gjort smallere og grønnere med et bælte af træer, regnvandsbede og bænke. Enkelte træer er blevet fældet for at skabe bedre udsigt til Koldinghus op gennem Søndergade.
  • Jernbanegade, Østergade, Helligkorsgade, Søndertorv og Knudepunktet har fået nye lysmaster med spots, som giver mulighed for at lave bedre og mere spændende belysning. Spottene kan desuden lyse med forskellige farver og kan for eksempel bruges aktivt i forbindelse med Kolding Light Festival. Også de dårligste af midtbyens træer er blevet udskiftet flere steder, og der er blevet plads til flere forskellige arter af træer end tidligere.
  • På Søndertorv bliver den tidligere vandkunst erstattet af en legeskulptur, som dog først sættes op senere. Torvet har desuden fået nye bænke og cykelstativer, plateauet ned til åen er gjort offentligt tilgængeligt, og der er bygget siddetrin på vej ned til torvet fra Sønderbro.
  • Vestertorv er blevet udstyret med en stor legeskulptur målrettet børn i alderen 0-11 år. Ud over den store legeskulptur vil der senere blive opført et par mindre legestationer flere steder i gågadesystemet - blandt andet foran Føtex i Søndergade.
  • Den tidligere diagonale belægning er flere steder blevet erstattet med belægning i et nyt mønster i røde og mørke nuancer, som både skulle være mere slidstærkt og give et mindre beskidt udtryk. En stor del af stenene er genbrugt fra den tidligere belægning. Der er desuden lagt ledelinjer til svagtseende ned i belægningen.
Ugeavisen Kolding

Efter mere end en måned lukket: Nu er der godt nyt om festbutik i Kolding Storcenter

Annonce
Ugeavisen Kolding

Optiker fra mindre by tilbyder synsprøver hos især ældre

Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokal tour-helt viet af cykelprofil: Først sad hun på hjul - så gik han på knæ

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nyt havecenter har meldt sin ankomst til byen: Nu er der sat dato på første åbningsdag

Ugeavisen Kolding

Undertøjsbutik lukker efter mere end ti år i midtbyen

Ugeavisen Kolding

Kæden har i forvejen butik i midtbyen: Nu udvider chokolade-forretning med endnu en afdeling i byen

Ugeavisen Kolding

Fodboldfest på p-plads midt i byen: Klub vil invitere hele Kolding til at se Danmarks EM-kampe på storskærm

Ugeavisen Kolding

Nu skal bilisterne finde tålmodigheden frem: Stort fjernvarmearbejde vil stå på fra nu og frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Tag din egen tallerken med og spar 15 procent hos stor fastfoodkæde

Ugeavisen Kolding

Klumme: Pædagogik, politik eller bare regneark

Ugeavisen Kolding

Var det noget med at eje en spillehal - nu kan én i Kolding blive din

Ugeavisen Kolding

I februar meldte Kirsten ud, at hun lukker sin tøjbutik: Nu overtager Ulla i stedet forretningen

Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik i midtbyen overtaget af ungt par: Snart kan du igen få hjemmebagte vafler

Ugeavisen Kolding

"Chris" og Majken er uadskillelige: - Vi har en lortehumor, og mange bedømmer os nok på vores udseende, men der er meget mere bag

Annonce