Annonce
Ugeavisen Kolding

SE BILLEDERNE: På picnic-prøvetur langs Kolding Å

Der var lutter begejstring over den første test-tur med GoBoat. Båden nåede helt ind til Sønderbro og rundede også inderhavnen.

Annonce

Der er spænding i luften, da de seks passagerer en efter en træder ombord i den lille GoBoat, som ligger ved rampen på Marina Syd.

Det er første gang, en GoBoat har fået Kolding-vand under kølen, og det lader til at bekomme den lille mørkeblå plastbåd fint.

Selvom den ikke er hverken bred, høj eller dyb ligger den meget stabilt i vandet, da den stævner ud af lystbådehavnen.

Max Nissen, som er manden der vil gøre GoBoat kendt i Kolding til sommer, sider ved roret, der udgøres af en lille lydløs elmotor, som er forbundet til skruen, der driver båden frem i et tilpas tempo.

Han har været ude og sejle GoBoat i København, hvor konceptet havde debut sidste sommer, men aldrig tidligere selv ageret styrmand. Båden er nem at navigere, selvom vinden suser om ørerne, og snart er båden ude af marinaen og inde i Kolding Å.

- Lad os se, hvor langt op vi kan komme, siger Max og starter en længere debat om, hvorvidt det er højvandet.

Sortebro passeres i fin stil og de mange fine små pladser langs åen beundres af passagererne.

Lav bro forude

- Hold op, det her har jeg bare drømt om. Det er et utrolig hyggeligt miljø her langs åen, men det fornemmer man bare ikke rigtig, med mindre man er på vandet. Og det får alle mulighed for at komme nu, siger Henrik Dinnsen fra Svane Shipping med begejstring i stemmen.

Hvis båden kan komme under broerne må GoBoat sejle helt ind til Sønderbro i hjertet af byen. Men allerede ved den næste bro på Østerbrogade bliver selskabet udfordret.

- Så skal vi dukke os. Det her er den laveste bro på strækningen, siger Max og kravler sammen med resten af besætningen ned i bunden af båden, som kun lige kan klemme sig under broen.

- Her skal vi vist have et skilt op der siger; Duk jer, griner Max, da alle er tilbage på pladserne. Men broen ved Østerbrogade er ikke den eneste lave bro over åen.

Vandet står højt

Flere lave broer senere bekræfter en kvinde i kajak da også, at vandet står højt i dag:

- Den her og den næste bro kommer I under, men jeg tror ikke, I kommer forbi ude ved ringvejen. Det er usædvanligt højvandet i dag, forklarer hun, inden partner ønsker hinanden fortsat god tur.

GoBoat når centrum ved Sønderbro i fin stil, men ved broen ved Ålegården går den ikke længere.

- Nu må vi hellere vende om, men hvor er det fedt det her. Den larmer jo overhovedet ikke, så man kan sagtens sidde og snakke sammen, konstaterer Max, inden han vender båden, der reagerer hurtigt og fortsætter ubesværet fremad.

- Man er ikke her for at opleve fart. Det er rent hygge, hygge, siger Henri Rix fra Kolding Havn, som også har fået en plads på debutturen.

Vind en tur

På vej ud mod fjorden stopper flere fodgængere for at betragte båden, der trods sin lydløse færd alligevel vækker opmærksomhed. I adstadigt tempo går det videre til Kolding inderhavn og trods lidt mere vind og bølger, klarer båden sig fint igennem farvandet uden dramatik.

I første omgang er båden i Kolding i en måned, og det er Max Nissens plan at få så mange med ud at sejle prøveture som overhovedet muligt.

På lørdag er det for eksempel muligt at vinde en sejltur på 50 minutter med GoBoat, når der holdes Havnens Dag på Kolding Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce