Annonce
Ugeavisen Kolding

SE BILLEDERNE: Sejler på Kolding Fjord med en god fortælling

Denne sommer sejler Ocean One faste ture på Kolding Fjord.

Annonce

Vejret viste sig fra sin skønneste side, da skibet Ocean One stævnede ud fra Marina Nord i onsdags. Ombord var foruden skipper Martin Pedersen og repræsentanter fra Visit Kolding også en flok veninder og den lokale presse, som denne formiddag fik en prøvesmag på de fjordsejladser, Ocean One byder på hver onsdag og søndag i juli og august.

Skibet drives af en frivillig forening, og derfor skulle skal deltagere registreres med navn, inden trosserne kunne kastes. Mens skibet stadig lå i inderhavnen fortalte skipper lidt om Ocean One.

- Der er ikke så mange regler her på båden. I må færdes, hvor I kan komme frem. Det er tilladt både at kravle op på platformen, hvor der er et skønt udsyn og gå ned i motorrummet. Men I må ikke røre ved motoren, formanede Martin Pedersen.

- Redningsveste er under den her luge og der er toilet i hjørnet. Der kommer kaffe og kage på bordet lidt senere.

Et fortælle-skib

Martin Pedersen fortalte også lidt om skibets baggrund. Det er bygget i 1967 i Hvide Sande og virkede ind til for fem år siden som fiskekutter.

- Så blev det en lystsejler og det var været vidt omkring med mange forskellige ejere, ind til jeg købte det for to år siden. Det hed egentlig Mette-Tina, men vi har omdøbt det til Ocean One, for det lyder af eventyr, og skibet her skal være med til at fortælle de fantastiske historier omkring Lillebælt, forklarede skipper.

Og så var selskabet klar til en tur på vandet. I adstadigt tempo begav Ocean One sig ud gennem Kolding Fjord, så deltagerne rigtig kunne nyde det smukke syn af Kolding fra vandsiden. Skibet gled langsomt ud forbi de store villaer langs vandkanten i Strandhuse, Hotel Koldingfjord og på modsatte side den tilbagetrukkede Agtrupvig.

Se hvor smukt her er

Ude for enden af Drejens-halvøen med udsigt til den nye Lillebæltsbro og Skærbækværket vendte skibet om og satte kurs ind mod byen igen.

- Sommerturene bliver på tre timer og går ud forbi Løverodde Strand til vi rammer Lillebælt. Vi sejler ikke så hurtigt, for man skal jo have tid til at nyde turen og udsigten, forklarede skipper.

Sidste sommer sejlede båden nogle enkelte ture i fjorden med turister, men i år har foreningen bag Ocean One indgået et formelt samarbejde med turistforeningen og Visit Kolding, der sælger billetter til sejlturene. Martin Pedersen håber på god opbakning:

- Drivkraften for mig er den gode fortælling og den skjulte skat, der ligger herude. Her kan man tage folk med ud og vise, hvad vandet kan byde på af fantastiske oplevelser. Så nu håber jeg, at også de lokale vil bakke op om fjordsejladserne, for det er en oplagt mulighed for at komme en tur på vandet og se, hvor smukt her er.

Drivkraften for mig er den gode fortælling. Her kan man tage folk med ud og vise, hvad vandet kan byde på af fantastiske oplevelser.
Martin Pedersen skipper, Ocean One

Martin Pedersen skipper, Ocean One

Sejlture på Kolding Fjord


  • Ocean One sejler hele juli og august ture på Kolding Fjord.

  • Der er afgang hver onsdag kl. 10 og 14 og kl. 10 om søndagen.

  • Turen tager cirka tre timer.

  • Man køber billet hos Visit Kolding på Akseltorv eller på www.koldingbilletten.dk.

  • Man kan læse mere om kutten og skipper Martin Pedersen på www.oceanone.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce