Annonce
Ugeavisen Kolding

Se de nominerede: Tre dyster om at blive årets forening i Kolding

Det er tre vidt forskellige foreninger, der er nomineret til prisen som årets forening. PR-foto
En spejdergruppe, en mountainbikeklub og en volleyballklub er de tre nominerede til titlen.

Kolding: Et sted har man held med at engagere lokalområdets unge, et andet sted er det på kort tid lykkedes at banke en succesfuld forening op, og et tredje sted har man på få år fordoblet medlemstallet.

Det er tre klare succeshistorier, der netop er blevet nomineret til prisen som årets forening i Kolding Kommune.

Annonce

Hejls Trop

Den første nominerede er Hejls Trop, som de sidste syv år har haft en rivende udvikling. I 2020 rundede foreningen de 100 korpsrådsmedlemmer, som var første milepæl. Der er tale om et lille lokalområde, med en lille skole, derfor er det også særligt imponerende, at korpset kan fastholde så mange af de unge i så mange år, lyder begrundelsen for nomineringen af Hejls Trop.

Det vækker stor glæde i Hejls at komme i betragtning til at blive årets forening.

- Vi synes faktisk, at vi har fortjent det. Der har aldrig været så mange spejdere i Hejls, og vi har heller aldrig haft gang i et så spændende projekt som ”Landsbyens uderum”. Så hvis der er et år, hvor Hejls Trop skulle nomineres, er det helt klart nu, siger Hanne Friis Clausen, kasserer i Hejls Trop, i en pressemeddelelse.

Annonce

MTB 6000

MTB 6000 er en mountainbike klub, som har et udspring af konceptet bag ”Bevæg dig for livet”, hvor det handler om at få flere mennesker ud og dyrke idræt.

Siden den officielle start af MTB 6000 tilbage i november 2019 er det gået stærkt. Foreningen har arbejdet benhårdt på at lykkedes som klub, både med hensyn til antal medlemmer samt at få opbygget en kultur med fællesskab og motion for alle som stærke kerneværdier.

- Det er en kæmpe stor glæde at få en anerkendelse i form af en nominering til årets forening. Det at blive nomineret sammenholdt med de gode resultater, som vi har skabt i foreningen sammen med vores medlemmer, forstærker blot lysten til at fortsætte vores succesvækst, siger Henrik Svendsen fra MTB 6000.

Annonce

Kolding Volleyball Klub

Kolding Volleyball Klub har skabt stor medlemsfremgang på alle årgange. For fem år siden var tilbuddet af hold udelukkende rettet mod spillere over 18 og medlemstallet var 80. Nu har klubben 169 medlemmer, og der findes hold for børn fra tre år og helt op til senioralderen.

Dette bemærkelsesværdige skridt er sket ved grundigt og vedholdende arbejde af bestyrelsen og klubbens trænere. Bestyrelsen har valgt en strategi, hvor udvikling af tilbuddet i klubben har høj prioritet samt en målsætning om at vokse på bredde- og ungdomsdelen, hvilket i høj grad er lykkedes. Klubben har engageret alle medlemmerne, og der er nu fundet flere frivillige trænere, så der er kvalificerede trænere til alle hold.

- Vi er super glade for at være blandt de nominerede til årets forening og pavestolte af at have så stor fremgang i klubben. Der skal lyde en stor tak til de frivillige kræfter, der har været med til at igangsætte denne udvikling. Og det stopper bestemt ikke her, siger formand for volleyballklubben Karsten Vium Strandridder.

Annonce

Ingen fest i år

Vinderen af årets forening kåres normalt på en storstilet prisuddelingsfest, hvor hele kommunens fritids- og idrætsliv er inviteret til at fejre sig selv.

I år bliver fejringen dog på grund af corona ganske anderledes. Fritids- og idrætsudvalget, Fritidsrådet og Talentrådet for idræt vil nemlig i løbet af marts tage på rundtur i kommunen for at overække årets priser.

- Vi har været nødt til at tænke i nye baner på grund af corona-situationen. Men vi har valgt at se på det som en god mulighed for at komme rundt og hilse på foreningerne og lave lokale fejringer. Det, tror vi, bliver rigtig godt. 2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet, siger formand for fritids- og idrætsudvalget Søren Rasmussen (DF).

Hen over de kommende uger vil de nominerede til de seks priser blive offentliggjort, afsluttende med en online afstemning om Årets Publikumspris.


2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce