Annonce
Ugeavisen Kolding

Se den store guide: Det kan du lave med børnene i vinterferien

Ugeavisen guider dig her til nogle af de aktiviteter, det stadigvæk er muligt at gennemføre til trods for coronanedlukningen. Foto: Søren Gylling
Coronanedlukning lægger en dæmper på mange af de ellers gængse aktiviteter i vinterferien. Ugeavisen guider dig her til nogle af de ting, det stadigvæk er muligt at deltage i den kommende uge.
Annonce

.

Deltag i virtuel plantefarvningsworkshop på Trapholt

Tekstilkunstner Tina Ratzer guider til, hvordan man bruger plantefarver til at male med. Pressefoto: Trapholt

På lørdag den 13. februar fra klokken 09.30 til 11.30 kan du deltage i en såkaldt plantefarvningsworkshop hjemme fra dit eget køkken sammen med tekstilkunstner Tina Ratzer og Trapholts leder Karen Grøn. Undervejs i kogepauserne kigger også flere interessante gæster forbi, blandt andet Signe Wenneberg og flere eksperter i natur og litteratur.

Tina Ratzer vil undervejs instruere i, hvordan man gør, og også fortælle om sine egne inspirationskilder i plantefarvningens univers. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs, og hele workshoppen afsluttes med, at man på skærmen fremviser det færdige produkt i fællesskab, hvor man så kan se de mange farver og nuancer, der bliver skabt i løbet af en lørdag formiddag.

Det er gratis at deltage, og alle kan være med. Over 1440 har tilmeldt sig på Facebook-begivenheden, og man deltager via et link, som man finder enten på Facebook eller på Trapholts hjemmeside. Her finder man også en liste over materialer, man skal have klar inden workshoppen går i gang.

Harry Potter-quiz og fotokonkurrence på biblioteket

Pressefoto: Koldingbibliotekerne

Du kan slå alle andre i en Harry Potter-quiz for ægte fans, være med i en fotokonkurrence og få inspiration til din næste bog, når biblioteket holder online vinterferieaktiviteter for både børn og voksne.

Få inspiration til sjove bøger og quiz med i bibliotekets interaktive bogsnak over Teams, hvor man kan stemme på de sjoveste bøger for de 9-12-årige. Det foregår lørdag den 20. februar klokken 11.00.

Vær kreativ i det fri og tag et billede, hvor der indgår et A, B og et C. Hvis du lægger billedet på de sociale medier, er du med i Koldingbibliotekernes fotokonkurrence i uge 7. Du kan for eksempel tage et billede af én, der hedder Anna (A), der står på en bakke (B) med sin cykel (C). Læs nærmere detaljer om hvordan du deltager i konkurrencen på koldingbib.dk.

Du kan også vinde magiske præmier i Harry Potter-quizzen tirsdag den 16. februar og spille online bogbingo for børnefamilier torsdag den 18. De voksne kan være med i Lockdown læsekreds og Bogsnak online eller skåle med andre krimifans, mens man svarer på skægge spørgsmål til krimi-pubquiz fredag den 19.

Læs mere om de enkelte aktiviteter og hvordan du tilmelder dig på koldingbib.dk.

Lav dagens dyr med Nicolai for børn

Pressefoto: Nicolai for børn

Vinterferien bliver helt anderledes i år hos Nicolai for børn.

Børnekulturhuset går i samarbejde med Ungdomsskolen, Kolding Naturskole og Jazz i Trekanten og præsenterer online-workshoppen Vildt Nok! i vinterferien. Her vil Nicolai for børn vise dig, hvordan du former dagens dyr, mens Kolding Naturskole fortæller om dyret, og Jazz i Trekanten sørger for lyde og den musikalske underlægning i form af impro-jazz.

Det hele sker klokken 11.00 fra tirsdag til fredag på Nicolai for børns Facebook-side og Nicolai Kulturs YouTube-kanal.

I løbet af workshoppen kan du stille spørgsmål via chatten, de spørgsmål bliver så besvaret af holdet, der består af animator Tina Klemmensen fra Nicolai for børn og naturvejleder Jørn Chemnitz fra Kolding Naturskole.

Modelleringen sker med modellervoks, men materialet er ikke det vigtige. Du kan bruge trylledej, hjemmelavet modellervoks, ler, eller du kan tegne dagens dyr – det handler om at lære om dyrene og om at bruge sin fantasi.

Deltagerne må meget gerne tage billeder af deres kreationer og sende dem til nicolai@kolding.dk. Så kan man opleve dem i Nicolai Gården i forbindelse med fejringen af Billedkunstens Dag den 17. marts.

Leg med perler på en anderledes måde

Her et eksempel på, hvordan perlemagien kan se ud. Privatfoto

Man kan gøre mere, end man lige skulle tro med en bøtte perler, nogle perleplader og et strygejern.

Siden 2017 har den koldingensiske designer Pernille Fisker arbejdet med det, hun kalder for perlemagi. Teknikken opstod ved en fejl, da hun kom til at stryge for længe på sine børns perleplader, så perlerne blev helt flade. Det gav hende ideen til at placere perlerne med større mellemrum på pladserne og stryge dem, så de flyder sammen.

- Du får det her grafiske udtryk, og så kan man arbejde videre med det bagefter og lave alt fra blomsterbuketter til smykker, snurretoppe og keyhangers. Det er en helt ny og unik måde at arbejde med perlepladeperler på, hvor det efterfølgende får en funktion. Der er ingen begrænsninger, og det er meget stærkt og kan tåle, at man bruger det til noget bagefter, forklarer hun.

Børn fra cirka fem år kan ifølge Pernille Fisker arbejde med perlemagi, men de yngste skal have hjælp af en voksen til mønstre og strygning.

Du kan finde eksempler og opskrifter på Pernille Fiskers hjemmeside www.perlemagi.dk og på hendes instagram-profil.

Vis en film i hjemmebiografen

Foto: Colourbox

Hvis du er mest til sofahygge med familien derhjemme, så var det måske en idé at gøre som Charlotte Jørgensen, der er formand for Kolding Børne- og Ungdomsfilmklub.

- Jeg har selv tre børn, og da vi lukkede ned sidste gang, lavede jeg mors omsorgsbiograf. Jeg satte et skilt på døren og lavede billetter, der kan klippes, satte numre på stolene, dæmpede lyset i stuen og lavede en slikbod, og så sad vi og så film sammen, og de elskede det, fortæller hun.

Men hvad skal man så vise i hjemmebiografen, hvis det skal være sjovt for både store og små? Her giver Charlotte Jørgensen fire gode bud:

Minisekterne: Kampen om myrernes dal
- Det er en lille animationsfilm fra 2013 om insekter, der kæmper for deres ret til det område, de bor i. Den er ikke alt for lang, men lang nok til, at det virker som en spillefilm, og den er rigtig hyggelig, siger Charlotte Jørgensen.

Filmen kan blandt andet ses på Viaplay. Egnet for alle.

Det levende slot
- Det er en japansk film, som er smukt animeret og meget anderledes end de klassiske nuttede disneykarakterer, og så er der meget gang i den. Det er en helt fantastisk film fra 2004, og den holder stadigvæk, fortæller Charlotte Jørgensen.

Filmen kan blandt andet ses på Netflix og er egnet fra syv år.

Coco
- Coco er en animationsfilm, som handler om sammenhold i familien og at have nogle drømme, men også om at miste. Den er meget anderledes end andre disneyfilm og tager nogle tunge emner op, siger Charlotte Jørgensen.

Filmen kan findes hos Disney og er egnet fra seks år.

Pixar Popcorn
Hvis tålmodigheden ikke er til en hel spillefilm, så anbefaler Charlotte Jørgensen de helt korte animationsfilm i serien Pixar Popcorn.

- De er kun cirka et minut lange og handler om flere af de kendte figurer fra Pixar. De er mega-skægge.

Serien kan findes på Disney+.

Tag på opdagelse rundt i Kolding

Det gamle hus i Helligkorsgade er bedre kendt som Julemandens Hus, og det kommer man blandt andet forbi på ruterne. Privatfoto

Tag familien med på opdagelse i Kolding midtby med det nye stjerneløb, som Kolding Hotel Apartments lavede i samarbejde med Kolding Stadsarkiv sidste sommer.

- Igennem vores helt nye stjerneløb kommer du til at se Kolding fra en helt ny vinkel. Selv de mest velkendte med byen vil blive overrasket over nogle af de historier, der gemmer sig rundt omkring i Kolding. Hele oplevelsen er lavet med børn og familier i fokus, hvilket gør, at I altid kan tage på én af de to ruter og opleve ånden i Kolding, skriver hotellet på sin hjemmeside.

For at tage på stjerneløb skal du blot hente en folder hos Kolding Hotel Apartments. I folderen kan du finde en række opgaver og spørgsmål, som du kan finde svarene på ved at gå på opdagelse i midtbyen.

Der er to ruter i stjerneløbet - en lang rute som tager cirka halvanden time at gennemføre og en kortere på cirka tre kvarter.

Folderen kan enten hentes fysisk hos hotellet eller på hjemmesiden koldinghotelapartments.dk/stay-surprised/stay-playful-det-for-boern/.

Naturen kalder: Vinterferien omkring Vildebælt

Naturvejleder Bjarne Christensen fra Fredericia og hans kolleger i Naturpark Lillebælt-kommunerne i Kolding og Middelfart håber, at mange vil benytte sig af Vildebælt Passet til at komme ud under åben himmel i vinterferien. Foto: Peter Friis Autzen

Det er ikke en slåfejl, når der i overskriften står Vildebælt. Det er Naturpark Lillebælt, der har opfundet ordet og bruger det til at understrege mulighederne for at opleve og nyde den vilde og smukke natur rundt om - og i - Lillebælt.

- Vi har lavet et Vildebælt Pas, siger naturvejleder Bjarne Christensen.

- Passet kan inspirere og hjælpe folk med at finde på, hvad de skal lave sammen i vinterferien. Eller på andre tidspunkter. Og også hjælpe dem med at finde frem til de oplevelser, de har allermest lyst til, siger han og bladrer i det blå hæfte, som er nogenlunde på størrelse med et dansk rødbedepas. Måske lidt større.

De blå Vildebælt Pas kan hentes i Naturcenter Trelde Næs - altså den gamle iskiosk ved stranden i Trelde - og i det midlertidige Naturcenter ved Hindsgavl. Efter at en brand i august sidste år hærgede selve naturcentret, er et midlertidigt stillet op ved parkeringspladsen. Passet kan også hentes på Naturpark Lillebælts hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce