Annonce
Ugeavisen Kolding

Seks millioner gæster lagde vejen forbi: Kolding Storcenter jubler over besøgstal for 2019

Centerchef Gitte Lindbo har grund til at finde det store smil frem. I 2019 havde Kolding Storcenter besøg af seks millioner gæster. Det er 600.000 mere end året før. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Området omkring Kolding Storcenter har udviklet sig til et regulært shoppingmekka, og derfor tror centerchefen på fortsat fremgang i besøgstallet det kommende år.
Annonce

Kolding: Seks millioner gæster. Så mange lagde vejen forbi Kolding Storcenter i 2019, som dermed oplevede en markant fremgang i antallet af besøgende set i forhold til året før, hvor 5,4 millioner var i centret. Dermed ligger 2019 på index 111 set i forhold til året før.

De gode besøgstal overrasker og glæder centerchef Gitte Lindbo.

- Ja, det er jeg overrasket over. Jeg var blevet glad, hvis vi var på status quo på besøgstal, men vi har haft en betydelig fremgang, og det kan godt overraske os.

Omsætningen i butikkerne er dog ikke fulgt med i samme grad. Her holder centrets forretningsdrivende samlet set cirka status quo set i forhold til 2018.

- Vores omsætning er ikke steget tilsvarende. Så det tyder på, at folk har besøgt os for hyggens skyld, og det skyldes blandt andet december, hvor vejret ikke var så godt.

Gitte Lindbo tror også, at mange stadig gerne vil se en vare, inden de køber.

- Det meste bliver jo stadig købt i butikkerne. Og folk vil gerne se både farven og mærke kvaliteten, inden de køber. Og så er der noget inspiration i at gå rundt blandt butikkerne, og noget fællesskab i at følges med andre. Når man køber julegaver, så er det en familieudflugt. Og så hygger man. Det kan man ikke online.

Hvis vi formår at følge med i, hvad der rør sig og hvad folk gerne vil have, så vi har de rigtige varer på hylderne i butikkerne og er attraktive, så tror jeg godt, at vi kan fortsætte med at vækste i besøgstal.

Gitte Lindbo, centerchef

Annonce

Shoppingmekka

December var med til at tække besøgstallet i storcentret i vejret, men generelt har centret klaret sig godt gennem hele 2019 med blandt andet kinesisk nytår i februar og black friday i november.

- Selvfølgelig har vi peaks på vores store eventdage, men vi har ikke haft flere lange åbningsdage i 2019 set i forhold til 2018.

Gitt Lindbo håber, at den positive udvikling med flere besøgende i Koldings Storcenter kan fortsætte.

- Hvis vi formår at følge med i, hvad der rør sig og hvad folk gerne vil have, så vi har de rigtige varer på hylderne i butikkerne og er attraktive, så tror jeg godt, at vi kan fortsætte med at vækste i besøgstal. Vi ligger enormt nemt for adgang fra både syd og nord, og så har vi nogle gode naboer. Det er blevet et regulært shoppingmekka i den her del af byen, og det gør Kolding stærk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce