Annonce
Ugeavisen Kolding

Signe har fået sin egen forretning: Det er en drøm, der går i opfyldelse

Signe Rahbek er ny ejer af optikeren Thiele i Østergade. Efter overtagelsen 1. oktober har hun og de to ansatte givet lokalet en mindre overhaling og givet det deres eget præg - blandt andet med noget farve på den ene væg og nogle flere planter. Foto: Steffen Nielsen
Signe Rahbek har købt optikeren Thiele i Østergade. Livet som selvstændig er langt fra fremmed for den 43-årige optiker, hvis far og bror også er selvstændige optikere.
Annonce

Kolding: Hun havde egentlig sat en helt anden retning, da hun gik ud af gymnasiet. En tid som udvekslingsstudent og et senere udlandsophold i Barcelona havde tændt Signe Rahbeks interesse for sprog, og hun gik derfor i gang med en sproguddannelse.

- Men jeg kunne bare mærke, at det ikke var mig, fordi jeg manglede noget menneskekontakt, husker hun.

Derfor droppede Signe Rahbek ud af sit studie og tog et års pause, hvor hun arbejdede i sin fars optikerforretning hjemme i Sønderborg.

- Og jeg kunne mærke, at det var meget mere mig. Jeg kunne rigtig godt lide kundekontakten og den alsidighed, der er i jobbet, forklarer hun.

Derfor tog Signe hul på uddannelsen som optiker i Randers og kom i lære i en butik i Odense. Senere fik hun dog også mulighed for at dyrke sin kærlighed til Spanien med nogle måneders ansættelse hos en optiker nær Malaga.

Annonce

Kolding blev endestationen

Efter et par korte ansættelser i Vejle og Nyborg endte Signe Rahbek og hendes mand Anders med at slå sig ned i Kolding, hvor de nu har boet i 13 år.

- Min mand har arbejdet i offshorebranchen i mange år og skulle flyve ud fra Esbjerg. Han stammer fra Hjørring, og jeg er fra Sønderborg, så det var det mest praktiske sted midt imellem. Og så trængte jeg også bare til at komme tilbage til Jylland igen efter et par år på Fyn. Og heldigvis har jeg både en kusine og nogle veninder, som er flyttet hertil siden, smiler den 43-årige optiker.

De seneste 12 år har Signe Rahbek været ansat hos en af Koldings store optikerforretninger, men fra 1. oktober har hun kunnet kalde sig selvstændig med Thiele i Østergade, som hun har købt af Thiele-kæden. Med sig tager hun de to kolleger Nanna Lilleris og Louise Sommer, som hun har arbejdet sammen med hos sin seneste arbejdsgiver.

- Nu fik jeg muligheden for at overtage det her, og det er en drøm, der går i opfyldelse. Det har været en fælles beslutning for os, at jeg skulle overtage butikken, og det er, fordi de gerne ville med, at jeg har taget springet. Vi arbejder utrolig godt sammen.

At Signe Rahbek nu står som selvstændig optiker er måske ikke helt tilfældigt. Hendes far har været selvstændig i mange år, og også hendes lillebror driver sin egen optikerforretning.

- Tanken havde ligesom plantet sig hos mig, og jeg kunne se, at min bror var blevet rigtig glad for det, så jeg nåede frem til, at det måske også var det, jeg skulle prøve, fortæller Signe Rahbek, som også er bevidst om, at en tilværelse som selvstændig kommer til at betyde nogle lidt mere flydende arbejdstider.

- Jeg arbejdede ikke helt så meget, mens børnene var helt små, men nu er de begyndt at gå i skole, og jeg synes, det har fungeret godt ind til videre. Men jeg skal selvfølgelig også have familielivet til at fungere, så jeg kommer også til at holde fri ind imellem, og jeg har ingen kvaler med at overlade det til mine dygtige kolleger - det er jeg helt tryg ved.

Annonce

God start

Den seneste tid har Signe Rahbek og hendes to ansatte brugt på at sætte deres eget præg på lokalet, som i 28 år har rummet en Thiele-butik.

Det har de blandt andet gjort ved at udskifte møbler, male en væg og få nogle planter ind i lokalet. Derudover har de planer om at lave nogle lidt anderledes tiltag i butikken.

- Vi skal lave nogle forskellige events, for eksempel i forbindelse med jul eller halloween. I vores tidligere forretning har vi for eksempel holdt pyjamasdag og James Bond-tema, siger Signe Rahbek, som har haft en rigtig god første uge som selvstændig.

- Vi har en fælles vision om, at vi skal være glade for at gå på arbejde og hygge os hver dag, samtidig med at vi giver kunderne en god oplevelse. Og det synes jeg, at starten har levet op til, siger hun.

Signe Rahbek

Signe er 43 år og bor i Kolding med sin mand Anders og deres to sønner på 6 og 8 år.

Udlært optiker i 2004 og har siden arbejdet i Vejle, Nyborg, Spanien og de seneste 12 år i Kolding. Er specialiseret inden for kontaktlinser.

Har købt Thiele i Østergade, som hun overtog 1. oktober.


Det har været en fælles beslutning for os at jeg skulle overtage butikken, og det er, fordi de gerne ville med, at jeg har taget springet.


Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce