Annonce
Ugeavisen Kolding

Sjælden birkemus får bedre leveforhold i Hylkedalen

Birkemusen lever kun to steder i Danmark, hvoraf det sydlige Jylland og området ved Hylkedalen er et af områderne. Fra snude til halespids måler en birkemus op til 11 cm. Foto: Julie Dahl Møller
Birkemusens leveforhold er tænkt ind i projektet med at forbedre fritidsfaciliteterne i Hylkedalen.

Kolding: På baggrund af en miljøvurderingsrapport og en nærmere undersøgelse får et af Danmarks mest sjældne pattedyr, birkemusen, nu endnu bedre leveforhold i Hylkedalen.

- I Hylkedalen er vi i gang med at forbedre fritidsfaciliteterne med blandt andet nye stier og træningselementer. Som en del af de projekter skaber vi bedre levevilkår for birkemusen. Samtidig laver Kolding Kommune og Blue Kolding i fællesskab et klimatilpasningsprojekt i Hylkedalen. Her gælder på samme vis, at birkemusens leveforhold er tænkt ind i projektet, siger biolog Dorthe Aaboer, Kolding Kommune, og fortsætter:

Biolog Dorthe Aaboer og outdoor- og formidlingskonsulent Nanna Windbladh arbejder med at give birkemusen bedre leveforhold i Hylkedalen. Foto: Kolding Kommune

- Vi vil blandt andet sørge for, at der fremover kommer større sammenhængende områder med højt græs, urter og krat, som er afgørende for birkemusens levevis. Desuden kommer der nye firbenede naturplejere i form af kreaturer og de kan, til forskel fra de får, som græsser i Hylkedalen i dag, fremme en mere varieret flora og en større andel af urter, hvilket vil give bedre forhold for insekter, som er en del af birkemusens føde.

Annonce

Trampespor langs åer nedlægges

Birkemusens leveforhold også er tænkt ind i arbejdet med at anlægge nye trampestier. Der kommer områder langs stierne, hvor der kan gro høje urter og krat med hindbær og brombær, der både giver skjulesteder og føde til birkemusen.


Vi vil blandt andet sørge for, at der fremover kommer større sammenhængende områder med højt græs, urter og krat, som er afgørende for birkemusens levevis.

Dorthe Aaboer


I forbindelse med at Kolding Kommune anlægger nye stier, nedlægges der til gengæld en eksisterende sti langs Seest Mølleå tæt ved Holbergsvej.

- Som en del af klimaprojektet skal åen genslynges og igen få lov at slå sine folder. Derfor har vi valgt at stoppe driften af et trampespor langs åen og stien vil formentlig snart forsvinde. Ved at nedlægge sporet giver vi birkemus lettere adgang til den våde ådalsbund, som den foretrækker, og til en højere vegetation, siger Nanna Winbladh, outdoor- og formidlingskonsulent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce