Annonce
Ugeavisen Kolding

Sjov paraften skal sætte fokus på mænds muligheder for barsel

Man kan blandt andet opleve komiker Tjelle Vejrup, når der bliver inviteret til paraften på Comwell. PR-foto
28. oktober er der barsel på programmet ved et stort pararrangement i Kolding under titlen 'Fra arbejdsmand til farmand'. Blandt andet kan man opleve komikeren Tjelle Vejrup.
Annonce

Kolding: Fædrene skal tage endnu mere barsel - for alles skyld.

Sådan lyder missionen bag en stribe af arrangementer støttet af ligestillingsministeriet, som organisationerne DareGender og Potential Co. står bag under titlen 'Fra arbejdsmand til farmand'. Blandt destinationerne for barselskaravanen er Kolding, hvor Comwell 28. oktober lægger lokale til en paraften for kommende forældre.

- Vi holder nogle paraftener, hvor vi prøver at vise, at det kan være fedt at holde barsel som far. Vi har blandt andet komikeren Tjelle Vejrup til at fortælle og gøre sig vittig om det at være far, Sydbank fortæller om økonomien i det, og hvordan man kan organisere sig ud af det, og en jordemoder fortæller om tilknytningen mellem henholdsvis far, mor og baby, fortæller Lisbeth Odgaard Madsen, stifter af Potential Co.

Emnet for aftenen er særligt aktuelt i øjeblikket, fordi der inden længe vil træde regler om øremærket barsel til mænd i kraft.

- Nu hvor den øremærkede barsel er på vej, er det endnu vigtigere end før, at familierne planlægger deres barsel på et oplyst grundlag. Der er både normer og fordomme som holder familier tilbage fra at fordele mere barsel til far. Der mangler også opmærksomhed og viden om alle de positive effekter, det har for hele familien, når far går på barsel. Det vil vi gerne gøre noget ved, så vi skaber noget opmærksomhed om, hvorfor det er godt for samfund, mor og far, at fædre tager noget mere barsel.

- Forskning viser, at det gavner baby at have to rollemodeller, og det gavner far, fordi han får en større plads i familielivet, og det gavner mor, fordi hun får mulighed for at gøre sig mere gældende i sit arbejdsliv og tjene nogle flere penge, og det gavner arbejdspladser, fordi de får nogle mere hele mennesker tilbage på arbejde, når de har været på barsel, forklarer Lisbeth Odgaard Madsen.

Annonce

Kan også streames

Arrangementet finder sted 28. oktober fra 16:30 til 18:30. Det er gratis at deltage, men der kræves tilmelding - se mere på facebookbegivenheden "Børn på vej – paraften om surt, sjovt og sødt når der kommer en lille ny".

På grund af corona er der begrænsede pladser til eventet og masser af håndsprit. Samtidig bliver arrangementet livestreamet, så det stadig kan gennemføres hvis det ikke er forsvarligt med fysisk fremmøde på dagen.

Ud over Kolding er også Varde og Aalborg på listen over steder, der får besøg af arrangementet. Stederne er udvalgt for at sætte fokus på mænds barsel i dele af landet, hvor andelen af mænds barsel er lavest - for eksempel i det sydlige Jylland.


Der mangler opmærksomhed og viden om alle de positive effekter, det har for hele familien, når far går på barsel. Det vil vi gerne gøre noget ved, så vi skaber noget opmærksomhed om, hvorfor det er godt for samfund, mor og far, at fædre tager noget mere barsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce