Annonce
Ugeavisen Kolding

Skål med Kolding: Finn og Claus drikker sig gennem danske juleøl

Glædelig øl ønsker Claus Mortensen (t.v.) og Finn Slemming i deres tv-julekalender på Canal 6000. Privatfoto
Med inspiration fra blandt andet Natholdets julekalender, har de to lokale ølentusiaster Finn Slemming og Claus Mortensen lavet deres eget bud på en tv-julekalender med øllet som omdrejningspunkt.
Annonce

Kolding: Hyggen er i højsædet, når der fra 1. december bliver blændet op for årets julekalender på den lokale tv-station Canal 6000. Her vil de to lokale ølentusiaster Finn Slemming og Claus Mortensen gennem 24 afsnit muntre sig med at smage på forskellige juleøl.

Ideen til julekalenderen fik Finn i starten af oktober ved de lokale ølentusiasters årsmøde.

- Jeg spurgte Claus, om han ville være med, og det ville han gerne. Vi supplerer hinanden godt. Claus er den seriøse, mens jeg er lidt mere festlig, forklarer Finn Slemming.

I godt halvdelen af afsnittene har de to værter inviteret en gæst i studiet, som medbringer den øl, der skal smages på. Eneste krav var, at det skulle være en juleøl.

- Det er altid spændende, og der er så mange forskellige slags øl. Vi vidste ikke så meget om de forskellige øl på forhånd, men vi smager på dem og snakker om øllen, og så taler vi også lidt om, hvad de ellers går og laver i øjeblikket, forklarer Claus Mortensen.

Målet var, at hvert af de 24 afsnit skulle ramme omkring 10 minutter, men nogle er blevet lidt længere og andre lidt kortere. Det tager Finn og Claus ikke så tungt.

Annonce

Øl-eksperter fortæller

De fik assistance til optagelser og redigering af julekalenderen af Christina Britten fra Canal 6000. Alle 24 afsnit blev optaget i løbet af en weekend, så der blev drukket en del øl på de dage.

- Vi blev lidt berusede hen ad vejen, men det var ikke slemt. Vi kunne sagtens få en god snak med folk, fortæller Finn Slemming.

Langt hovedparten af de juleøl, som der smages på i julekalenderen, er danske, og en del af dem kommer fra de lokale bryggerier, da de er inviteret i studiet for at fortælle om deres øl.

- Vi har både besøg af Michael fra Trolden og Philip fra Åben, så det var spændende at høre om deres juleøl, fortæller Claus Mortensen.

Han sørgede for også at invitere en række andre lokale øl-eksperter i studiet. En gennemgående gæst er landsformanden for Danske Ølentusiaster Klaus Rehkopff.

Og heldigvis var det ikke noget problem at få gæsterne til at deltage, selvom invitationen kom med kort varsel.

- Det er jo noget, vi har lavet ret impulsivt. Vi har ikke forberedt det så længe, men hvis det bliver en succes, så gentager vi det til næste år, lover Finn Slemming.

Julekalenderen har fået navnet Glædelig Øl, og kan ses fra 1. december på Canal 6000, Canal6000.dk, Youtube.dk og på facebooksider som Øllets Venner, Oelmandentv og Danske Ølentusiaster – Kolding.

Annonce

To top 3

Efter at have drukket sig gennem 24 juleøl, har Finn og Claus udvalgt seks favoritter, som de er helt enige om var blandt de absolut bedste.

Finns tre favoritjuleøl:

  1. Fuglsang Ding Dong Julebryg.
  2. Anarkist Christma Ale, Theodor Schiøtz Brewing Co. (Royal Unibrew).
  3. Brun Sovs, Beer Here.

Claus anbefaler disse tre juleøl:

  1. Fars Jul, Bryggeriet Refsvindinge.
  2. Gouden Carolus Christmas, bryggeriet Het Anker i Belgien.
  3. Funky Santa, Midtfyns Bryghus.


Det er altid spændende, og der er så mange forskellige slags øl. Vi vidste ikke så meget om de forskellige øl på forhånd, men vi smager på dem og snakker om øllen, og så taler vi også lidt om, hvad de ellers går og laver i øjeblikket.

Claus Mortensen, formand, Danske Ølentusiaster Kolding


Gæster i studiet

Michael Svendsen, brygger, Trolden Bryghus

Philip Hulgaard, brygger, Åben

Allan Bech, Halvø Bryghus

Henrik Feldthaus, Beershoppen

Eliska Hansen, importør af tjekkisk øl

Klaus Rehkopff, formand danske ølentusiaster

Steffen Andersen, restauratør, Milas & Malthes

John Sundstrøm, formand Canal 6000

Arne Juhl - fra socialdemokratiets Arne-kampagne. Bryggerimedarbejder på Fuglsang i Haderslev.

Niels Henning Bladt, hjemmebrygger

Jørn Pedersen, borgmester

Eva Kjer Hansen, borgmesterkandidat

Villy Søvndal, borgmesterkandidat

Karina Adsbøl, MF

Her er alle de øl, Finn og Claus smagte på i forbindelse med optagelserne til tv-julekalenderen Glædelig øl. Privatfoto
John Sundstrøm er formand for Canal 6000 og deltager i julekalenderen forklædt som julemand. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce