Annonce
Ugeavisen Kolding

Skab de bedste rammer for dit hjemsendte skolebarn

Som forælder er det vigtigt, at du får sat struktur på dit barns skoledag, mens skolerne er lukket ned. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Koldings skoler er lukket ned, og mange forældre står derhjemme med børn, der skal passe skolen. Skolechef Karen Mortensen kommer her med en række gode råd til at skabe de bedste rammer for skolegangen derhjemme.
Annonce

Kolding: Der har været brug for mange tekniske lynkurser på Koldings folkeskoler i slutningen af sidste uge. Her skulle man nemlig finde ud af, hvordan undervisningen af Koldings skolebørn skal foregå, mens skolerne er lukket ned på grund af coronavirus.

- Alle skoler har arbejdet med, hvordan de håndterer nødundervisning, fjernundervisning og så videre. Vi skal til at øve os i alt det her med fjernundervisning, for det er ikke noget, vi har så meget erfaring med i folkeskolen, fortæller skolechef i Kolding Kommune Karen Mortensen.

Det er den enkelte skole og lærer, der står for at tilrettelægge elevernes undervisning, men som forælder spiller man ifølge Karen Mortensen også en vigtig rolle.

- Dem, der skal stå for undervisningen, er lærerne og pædagogerne, og så håber vi, at forældrene hjælper til at skabe nogle rammer og noget struktur for børnene, siger hun.

Fjernundervisning

Skoleeleverne i Kolding er sendt hjem og får i øjeblikket undervisning elektronisk.

Skolernes fokus er på fag som dansk, matematik, engelsk og historie, mens mere praktiske fag er skubbet i baggrunden.

Når den almindelige undervisning starter igen, forventer skolechef Karen Mortensen, at der kan være behov for igen at ændre på fordelingen af fag for at sikre, at man får indhentet det tabte. Især blandt folkeskolernes afgangselever.

Få flere råd om undervisnings i hjemmet her: www.emu.dk/grundskole/gode-rad-til-undervisning-hjemmefra-i-forbindelse-med-covid-19/information-til-foraeldre.

Annonce

Brug for struktur

Noget af det, man som forælder kan hjælpe sit barn med, er at få et overblik over, hvad der skal gøres hvornår.

- Det er noget med at sige, at vi ved godt, at børnene ikke kan sidde 6-8 timer bag en skærm, så man skal gå ind og se, hvad forventningerne er for i dag og så hjælpe barnet med at strukturere og måske sige, at nu bruger vi et kvarter eller tyve minutter på det her, og så holder vi frikvarter. Der er mange hjem, hvor både mor og far og søskende er hjemme, så der er der virkelig brug for noget struktur, siger Karen Mortensen.

Samtidig er det vigtigt, at forældrene holder sig opdateret på skolernes kommunikationsplatform.

- Man skal holde sig ajour på Aula, hvor vi også vil ligge nogle links ud i forhold til, hvordan man bedst støtter op. Men vi har samtidig sagt til skolerne, at de ikke må overloade forældrene med beskeder, de skal forholde sig til, fortæller skolechefen, som også opfordrer til dialog med lærerne, hvis man oplever, at noget ikke fungerer optimalt.

Annonce

Hold det sociale ved lige

Ud over at hjælpe børnene med det faglige, er det også vigtigt, at man hjælper børnene med at vedligeholde det sociale fællesskab.

- Man skal sørge for, at de også kommunikerer med kammeraterne. Vi ved, at de har meget brug for at lege med hinanden, og nu ser de pludselig ikke hinanden, så hjælp for eksempel med at skype med kammeraterne i den her specielle tid, siger Karen Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce