Annonce
Ugeavisen Kolding

Skamlingsbanken indbyder til refleksion i landskabet

Sætninger som ”Hvem vil du samle på Skamlingsbanken?” og ”Hvad kan få dig på talerstolen? skal sætte tankerne i gang, når besøgende bevæger sig rundt i landskabet. Privatfoto.
Annonce

Kolding: Første del af den nye formidling på Skamlingsbanken kan nu opleves i landskabet. En ny rute viser rundt på Højskamling og guider den besøgende forbi fem nye formidlingsstationer. Stationerne ses i form af kraftige egetræsplinter placeret rundt i det historiske landskab.

Ifølge projektleder Mette Keseler List har formidlingsstationerne flere formål.

- Det skal give de besøgende lyst til at stoppe op, sætte sig ned eller måske kravle op for bedre at kunne se ud over landskabet. At det virker, fik vi at se med det samme. Umiddelbart efter at anlægsgartneren havde lagt de store egetræsplinte ud til de steder, hvor de senere skulle bruges, blev de indtaget af familier med picnickurve, fortæller Mette Keseler List og fortsætter:

- Ud over at nyde udsigten, vil vi gerne give de besøgende lidt af Skamlingsbankens historie med sig hjem. Men Skamlingsbanken er ikke kun fortid. De demokratiske værdier der gennem tiden har fået folk på talerstolen her, og som i yderste konsekvens også har kostet liv, er stadig gældende i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce