Annonce
Ugeavisen Kolding

Skulptur på Banegårdspladsen skal have ny placering: Men flyttedagen lader vente på sig

Det er skulpturen her, som mange formentlig kender, da den har stået på Banegårdspladsen siden 1990. Nu undersøges en ny placering til skulpturen, hvor den vil komme mere til sin ret, lyder det fra formanden for kulturudvalget, Eva Kjer Hansen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Siden 1990 har skulpturen "Tanker om en bro" stået på Banegårdspladsen, men det er snart fortid. Kulturudvalget er nemlig i gang med at undersøge en ny placering til den markante skulptur.

Kolding: Skulpturen "Tanker om en bro" af Poul Isbak, som har stået på Banegårdspladsen siden 1990, skal have ny placering i byen.

Det sker efter ønske fra Tobbers Ønskebrønd, som lejer det gamle Posthus ved banegården, hvor man mener, at skulpturen skygger for indgangspartiet og hæmmer ønsket om mere liv og åbenhed i huset.

Kulturudvalgsformand Eva Kjer Hansen er enig i, at skulpturen skal have en ny placering, men flyttedagen er ikke lige rundt om hjørnet.

Annonce

- Vi er i gang med at lave en egentlig kunststrategi for kommunen, hvor vi drøfter, hvordan vi fremover skal prioritere kunst og hvordan, vi kan gøre den eksisterende kunst mere synlig, og her indgår et arbejde omkring skulpturen på Banegårdspladsen, siger Eva Kjer Hansen med henvisning til, at man fortsætter det arbejde, som det tidligere kulturudvalg i 2021 igangsatte, hvor man årligt afsætter 200.000 kroner til kunst i byrummet:

- Vi er helt med på, at skulpturen ikke kommer til sin ret, hvor den står placeret lige nu, men vi synes samtidig ikke, at det giver mening først at bruge penge på at flytte den på et lager og derefter til en ny placering, siger Eva Kjer Hansen.

Ingen hovsa-løsninger

Hun skyder på, at der formentlig vil gå omkring et års tid, før man er færdig med at kigge på strategien, og dermed også ved, hvor skulpturen fremover skal placeres.

- Vi har ikke lyst til at lave en hovsa-løsning, så vi skal have fundet den mest hensigtsmæssige placering til skulpturen, siger Eva Kjer Hansen.

Hun nævner samtidig, at man i udvalget er meget lydhør over for gode ideer og input til, hvor "Tanker om en bro" fremover skal stå.

Om skulpturen

Tilbage i december 1988 meldte kulturudvalget, at man arbejdede med et forslag om bestilling af et kunstværk til Banegårdspladsen, betalt af daværende Post- og Telegrafvæsenet, DSB og Kolding Kommune, således at hver betalte en tredjedel.

Den samlede økonomiske ramme udgjorde 750.000 kr. fordelt med 250.000 kr. til P&T, DSB og Kolding Kommune (Kulturudvalget 130.000 kroner og teknisk udvalg 120.000 kroner.

Fire kunstnere blev indbudt til en lukket konkurrence, hvor billedhugger Poul Isbak og hans skulptur ”Tanker om en bro” løb med sejren.

Skulpturen blev opstillet og afsløret 8. september 1990.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce