Annonce
Ugeavisen Kolding

Snart kan du sortere 10 slags affald hjemmefra

I Kolding Kommune indsamles de fleste af de 10 affaldstyper allerede i dag. Dog mangler indsamling af mad- og drikkekartoner og farligt affald. Foto: Kolding Kommune
I løbet af 2021 skal alle husstande i landets kommuner sortere deres affald i 10 fraktioner. I Kolding Kommune betyder det flere sorteringsmuligheder allerede til sommer.

Kolding: Regeringen vedtog i 2020 en klimaplan for en grøn affaldssektor, hvilket betyder, at alle kommuner i løbet af 2021 skal husstandsindsamle 10 forskellige slags affald i form af mad- og restaffald, papir, pap, glas, metal, plast, mad- og drikkekartoner, farligt affald og tekstiler. Indsamling af tekstiler skal først ske i 2022.

Målet er, at mere affald skal sendes til genanvendelse og mindre til forbrænding.

- Jeg ser frem til, at vi kan skrue endnu mere op for genanvendelsen. Samtidig glæder jeg mig over ambitionen om at gøre det nemt for borgerne at affaldssortere. Det er helt i tråd med Kolding Kommunes cirkulære tankegang, hvor vi har fokus på bæredygtig udvikling, siger Jakob Ville, formand for teknik- og klimaudvalget i Kolding Kommune.


Jeg ser frem til, at vi kan skrue endnu mere op for genanvendelsen.

Jakob Ville


Onsdag den 13. januar godkendte teknik- og klimaudvalget principperne for, hvordan indsamlingen skal ske.

Annonce

Tilpasning af nuværende affaldsordninger

I Kolding Kommune indsamles de fleste affaldstyper allerede tæt på borgerne. Alle borgere sorterer deres mad- og restaffald. I miljøstationer er det muligt af aflevere glas, metal, papir og hård plast, og med storskraldsordningen er det muligt at bestille afhentning af blandt andet pap og tekstiler.

- Man kan sige, at vi med indsamling af otte ud af 10 affaldstyper er godt på vej i Kolding Kommune. Vi mangle indsamlingsordninger for mad- og drikkekartoner og farligt affald, siger Jakob Ville.

Den eksisterende affaldsordninger tilpasses i første omgang, så der kan sættes flueben ved alle 10 typer af affald.

Storskraldsordningen udvides, så borgere kan få hentet sække med mad- og drikkekartoner, plast, papir, glas, metal, tekstiler og bundtet pap 12 gange om året i stedet for seks som nu. Derudover får alle husstande en kasse til farligt affald.

Indsamling af mad- og drikkekartoner og farligt affald forventes påbegyndes medio 2021. I løbet af 2023 forventes den langsigtede affaldsordning på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce