Annonce
Ugeavisen Kolding

Sne-budgettet overføres til asfaltkonto

Det er dyrt at rydde sne, så der skal hvert år afsættes penge i budgettet. Men når der ikke bliver brug for sneplovene, kan pengene i stedet bruges til andre formål. PR-foto
Annonce

Kolding: Endnu er der ikke faldet meget sne i denne vinter, og det betyder, at der er overskud på snekontoen i Kolding Kommune. Helt præcist bliver der nu overført fire millioner kroner fra 2019 til 2020, hvor pengene kommer til at stå som reserve. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

En dag med saltning koster 50-100.000 kroner, mens en dag med snerydning koster 500.000 kroner. Overskuddet fra 2019 svarer derfor til syv-otte dage med sne. I de år, hvor der ikke er penge nok til saltning og snerydning, tages midlerne fra de øvrige driftskonti, herunder særligt asfaltkontoen.

De store mængder nedbør i 2019 har mange steder medført vand på vejene og derved ekstra slaghuller, som skal repareres. Det kan først ske til foråret, og her ventes en del af det overførte overskud fra snekontoen anvendt. Resten af pengene skal bruges til forbedring af afvanding og dræn, så de øgede nedbørsmængder lettere kan løbe af vejene fremover.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce