Annonce
Ugeavisen Kolding

Sofie var arbejdsløs i et år, men fik job under coronakrisen: Man er nødt til at skabe sine egne muligheder

Sofie Bregnhøj har i snart et år været ansat hos Kosmetisk Hviidsminde, hvor hun både fungerer som sekretær og står for marketingarbejdet på hjemmesiden og på de sociale medier. Virksomheden har til huse på Bramdrupskovvej 20 og tilbyder diverse former for kosmetiske behandlinger. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
25-årige Sofie Bregnhøj har på egen krop oplevet, hvor svært det kan være at finde arbejde under en krise, særligt som nyuddannet akademiker. Ikke desto mindre lod hun sig ikke slå ud, men tog i stedet alternative metoder i brug for at lande drømmejobbet.

Kolding: 25-årige Sofie Bregnhøj vidste godt, at det ville blive en udfordring at finde arbejde, da hun stod med papirerne i hånden for en færdiggjort kandidatuddannelse i designstudier. For både med titlen som akademiker på cv'et og med en global pandemi, der rasede, hang det skræddersyede job ikke ligefrem på træerne.

- Jeg har virkelig mange gange skullet forklare, hvad det egentlig er, jeg er uddannet inden for, og hvad det er, jeg kan, siger Sofie Bregnhøj grinende og fortsætter:

- Men man kan sige, at jeg har lært at integrere og bruge design i mange forskellige områder. Det er både i form af det, mange måske kender med indretning i hjem, men også i forhold til eksempelvis visuel formidling og strategi, som man bruger i marketing og online kampagner, forklarer hun.

Annonce

Svær ledighedsperiode

Sofie blev færdiguddannet fra Syddansk Universitet i sommeren 2019 og gik herefter ivrigt i gang med at forsøge at sparke døren ind til de koldingensiske virksomheder. Hun måtte dog hurtigt sande, at selvom hun igennem diverse familiefester efterhånden var blevet god til at sætte ord på sine kompetencer, så var det en svær kamp.

- Jeg ville virkelig gerne have arbejde i Kolding, for selvom jeg faktisk ikke er herfra, så er jeg blevet ufattelig glad for byen og vil også gerne være med til at drive den fremad, siger hun og holder en kort pause, mens hun tænker sig om:

- Men jeg studsede virkelig meget over, hvor svært det både var at finde arbejde og sågar at finde praktik i løbet af min studietid. Det kan virkelig undre mig meget, at man i Kolding har en målsætning om, at design skal være en central del af byen og måden, man brander sig på, men for mig virkede det bare slet ikke til, at virksomhederne omfavnede det, siger Sofie Bregnhøj.

Den hårde kamp for at finde fast fodfæste på jobmarkedet endte da også med for en stund at slå Sofie ud af kurs, da hun i en periode var præget af stress.

- Jeg kan huske, at jeg havde en samtale med min læge, fordi jeg igennem et halvt år gik og var svimmel. Han kunne så fortælle mig, at jeg havde passiv stress, og at jeg i min krop gik og følte mig bange, fordi jeg ikke viste, hvornår forløsningen ville komme i form af et job, forklarer hun.

Annonce

Alternative metoder

Da coronakrisen ramte i starten af 2020, og længden på ledighedskøen derfor blot voksede og voksede, kunne Sofie hurtigt se, at hun var nødt til gå alternativt til værks for at skille sig ud og for at holde sig selv til ilden med sin jobsøgning.

- Det nyttede jo ikke rigtig, at jeg satte mig ned og tudede over det. Så jeg har både sendt jobansøgninger, hvor jeg har skrevet sange og alt muligt mærkeligt, og så har jeg lavet en masse digitale visitkort, som jeg blandt andet har delt på LinkedIn. Man er bare nødt til at skabe sine egne muligheder, siger Sofie Bregnhøj.

Netop de mange online delinger af hendes CV og kontaktoplysninger skulle sidenhen vise sig at bære frugt, da en af hendes kammeraters mor stod og manglede en sekretær til virksomheden Kosmetisk Hviidsminde, som også havde flair for marketing.

- Min kammerat skrev til mig, at jeg skulle skynde mig at søge, fordi de havde allerede holdt samtaler, men at de manglede lige sådan en som mig, siger hun grinende:

- Så jeg fik kontaktet dem, og så gik der ikke lang tid, før jeg havde en samtale på plads, og det var bare en virkelig god fornemmelse, da jeg gik herfra, siger Sofie Bregnhøj, som i dag har sin dagligdag i lokalerne på Kosmetisk Hviidsminde:

- Det var simpelthen sådan en lettelse, at møde en virksomhed som ønskede at favne, at jeg er akademiker og gerne ville bruge mine kompetencer. De så muligheder i en akademiker i stedet for begrænsninger, siger Sofie Bregnhøj.

I april har Sofie været ansat som sekretær og marketingansvarlig hos Kosmetisk Hviidsminde i et år, og foruden at trives godt i jobbet, så har hun også valgt at tage en praktikant ind.

- Jeg vil gerne være med til at give nogen en mulighed, som jeg selv synes, at jeg manglede, da jeg var under uddannelse. Jeg synes også, at jeg har et ansvar for at give noget videre, for det er bare, når man er ude at prøve tingene af, og man kan sparre med hinanden, at man får de bedste resultater, siger hun.


Jeg ville virkelig gerne have arbejde i Kolding, for selvom jeg faktisk ikke er herfra, så er jeg blevet ufattelig glad for byen og vil også gerne være med til at drive den fremad.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce