Annonce
Ugeavisen Kolding

Sommerferie: Sjove oplevelser for dig og dine børn

Gadeyoga er en af de mange aktiviteter, som foregår i Kolding hen over sommeren. Her er både børn og voksne velkomne, og det er gratis at være med. Foto: Louise Lauritsen
Annonce

Kolding: Hvad skal sommerferien bruges på i år? Mange af os holder ferien derhjemme i år, og så kan det måske være svært at finde på noget at lave. Ugeavisen giver derfor her 10 bud på, hvad man som børnefamilie kan give sig til i Kolding og omegn.

Mød konger og dronninger på slottet

På Kongerækkens Værksted kan du blandt andet prøve kræfter med at lave din egen krone og dit eget sværd. PR-foto: Tomas Vahlkvist

Sommerens store udstilling på Koldinghus er Jim Lyngvilds Kongerækken, og netop kongerækken er også i fokus ved slottes aktiviteter for børn.

I Kongerækkens værksted kan du således blandt andet komme bag kulisserne i den store udstilling eller købe et samlesæt og lave din egen krone og dit eget sværd. Og rundt omkring i udstillingen kan du møde og snakke med medlemmer af kongerækken - blandt andre Christian 4. og Dronning Dorothea. Der er desuden særlige aktiviteter i Slotsgården i weekenderne.

Aktiviteter på slottet 30. juni til 9. august, alle dage 10-17. Se mere på koldinghus.dk

Sejl op ad åen fra det gamle elværk

Ved Harteværket kan du leje en kano og sejle en tur på Kolding Å eller til Stallerup Sø. PR-foto

Hvis du vil kombinere fysisk aktivitet og naturoplevelser, så er det helt oplagt at booke en kano eller havkajak hos Harteværket og sejle en tur på Kolding Å eller Stallerup Sø. Du kan sejle hele vejen ind til midtbyen og lægge til ved Søndertorv, hvor du for eksempel kan spise frokost på en af byens cafeer.

Når du afleverer kanoen, kan du passende også aflægge Harteværkets oplevelsescenter en visit og lege på værkets store vandlegeplads.

Harteværket holder åbent alle dage fra kl. 10-17 i perioden 1. juli til 16. august. Kanobooking og flere informationer på www.hartevaerket.dk.

Sæt sanserne i spil på Trapholt

På Trapholt kan sanserne blive sat i spil i udstillingen Sense Me. Arkivfoto: Louise Lauritsen

Hvis du endnu ikke har oplevet udstillingen Sense Me på museet Trapholt, så er det klart et besøg værd.

"Sense me" blev åbnet sidste efterår og har været særdeles velbesøgt. Udstillingen handler om at sanse, og det emne kommer den omkring på mange forskellige måder, der i høj grad inddrager publikum og appellerer til børnefamilier. Sommeren over kan man ud over udstillingen også i weekenderne opleve smagseksperimentet Sense Yourself, hvor man på egen krop kan opleve hvordan syn, duft og smag spiller sammen.

Trapholt har åbent tirsdag og torsdag-søndag fra 10-17 og onsdag fra 10-21. Se mere på www.trapholt.dk.

Pas dyrene i Geografisk Have

I Geografisk Have kan man hjælpe dyrepasser Jørgen Peter Jørgensen med at fodre og passe havens dyr. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I ugerne 27, 28 og 29 er der gratis aktiviteter for børn i Geografisk Have.

Hver uge har sit tema. I uge 27 kan man hjælpe med at passe havens dyr, i uge 28 er der tegneworkshop og i uge 29 skal der fanges vilde dyr i haven.

Der er gratis adgang for børn under 18 år, mens voksne skal betale almindelig entre.

Aktiviteter mandag-fredag i uge 27-29. Fra 10.30-12.00 for de 8-12-årige og fra 13.00-15.00 for de 13-17-årige.

Tag med på strandsjov

Der er mulighed for at få et nærmere kig på havets dyr, når Kolding Kommunes naturvejledere inviterer til strandsjov i skolernes sommerferie. Arkivfoto: Louise Lauritsen

Udstyret med net og akvarier kan børn og forældre i fællesskab fange rejer, krabber og små fisk sammen med naturvejledere fra kommunen. Fangsten bliver samlet i et bassin i strandkanten, hvor der bliver fortalt og snakket om de mange spændende dyr og deres måder at leve på. Måske har du også lyst til at smage en reje, som naturvejlederne tilbereder på deres medbragte feltkøkken. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

Tid og sted:

Hejlsminde Strand: 29. juni kl. 12.30-14.00.

Binderup Strand: 30. juni. Kl. 12.30–14.00.

Løverodde Strand: 1. juli kl. 12.30–14-00 og 7. juli kl. 11.00-12.30.

Grønninghoved Strand: 2. juli kl. 12.30–14.00.

Rebæk Strand: 10. juli kl. 11.00-12.30.

Kreativ sommercamp hos Redux

Børn fra 6. til 8. klasse inviteres til kreativ sommercamp hos Redux - Affald og Genbrug i Kolding Kommune. Det er gratis at være med. Pressefoto

Bliv ført ind i en spændende verden af genbrug og affald, når Redux - Affald og Genbrug holder kreativ sommercamp for elever fra 6. til 8. klasse, der har interesse for miljøet, genbrug, design og upcycling. Her bliver der mulighed for at undersøge forskellige materialer og bygge ting ud fra egne ideer.

Deltagerne skal bruge ugen på at skabe og designe med materialer fra et bugnende skatkammer af genbrug i et kreativt værkstedsmiljø. Det er gratis at deltage og tilmelding sker til Niels Kallesøe Sørensen på mail: nieso@kolding.dk.

Tid og sted: Redux - Affald og Genbrug, Bronzevej 3: 27. til 30. juli kl. 9-14.

Deltag i gadeyoga under åben himmel

Der er gratis gadeyoga forskellige steder sommeren igennem. Billedet her er fra debuten i Stejlbjerganlægget tirsdag aften i denne uge. Foto: Louise Lauritsen

Gadeyoga er et gratis sommertilbud, der kører fra juni til og med august. Yogasessionerne foregår både i weekender og på hverdage i flere byer i hele kommunen. Det er lokale instruktører, der vil stå for yogasessionerne. Yogastilarterne vil også variere, men fælles for alle sessioner er, at alle kan være med – også børn. Deltagelse er gratis men kræver tilmelding. Der er plads til maksimalt 50 personer per gang.

Tid og sted: 16 gange i løbet af sommeren. Se facebooksiden: Bevæg dig for livet – Kolding Kommune.

Få en fisk på krogen i Marielundskoven

Få gode råd og vejledning af juniorlederne i Kolding Sportsfiskerforening, som inviterer alle børn og unge under 18 år til sommerferiefiskeri i Marielundsøen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Kolding Sportsfiskerforening inviterer til sommerferiefiskeri for børn og unge under 18 år i Marielundsøen. Så pak fiskegrejet og mød op og få gode råd og vejledning af juniorlederne i Kolding Sportsfiskerforening, som du møder på parkeringspladsen ved naturskolen i Marielundskoven. Det er gratis at være med, og du kan endda låne en fiskestang. Tilmelding er ikke nødvendig.

Tid og sted: Marielundskoven, lørdag 27. juni, 4. juli og 11. juli fra kl. 10 til 15.

Besøg Legeparken og Nicolai for børn

Vandcyklerne er i gang i Legeparken, og inden længe kommer de små robåde også i vandet igen. Arkivfoto: Søren Gylling

Coronavirus har også sat sine spor i Legeparken i Kolding, men snart er alle attraktioner i parken åbne igen. Det sidste, der mangler, er de store griller, som åbner 1. juli, og fra 6. juli kan man igen bruge bådene i søen.

Som en ekstra attraktion i år flytter børnekulturhuset Nicolai for børn ned i et af Legeparkens madpakkehuse i skolernes sommerferie. Her bliver der kreativt værksted og andre aktiviteter fire dage om ugen fra kl. 10 til 15. Det er gratis at besøge Legeparken og Nicolai for børn.

Alle dage kl. 10-20, Legeparken, Grønningen 4, Kolding.

Leg som i 1920'erne

Leg som i 1920'erne i Christiansfeld. Foto: Kbhfoto.dk

Trænger du til lege-inspiration, så smut en tur forbi Christiansfeld Centret. Her har man nemlig i anledning af 100-året for Genforeningen lavet en folder med lege fra 1920.

Når du henter folderen i Christiansfeld Centret kan du for eksempel prøve legene af i den flotte Comeniushave, og vil du vide mere om Unesco-byens historie, kan du også downloade Christiansfeld Appen, som kan guide dig rundt i byen.

Christiansfeld Centret har åbent hver dag fra kl. 10-17. Se mere på www.christiansfeldcentret.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce