Annonce
Ugeavisen Kolding

Sommergæster strømmer til museer til halv pris: Det er ret vildt

I Staldgården kan man direkte aflæse på trafikken til og fra Koldinghus, at det er blevet populært at gå på museum i sommerferien. Foto: Ludvig Dittmann
Mange holder ferie hjemme i år, og den bliver i stor stil brugt på landets museet. På Koldinghus og Trapholt er antallet af gæster i øjeblikket tredoblet i forhold til en sommer uden corona-plage.
Annonce

Kolding: På Koldinghus har Ejvind Søgaard fået et ekstra sommerjob. Han er blevet kaldt ind som p-vagt i Staldgården, fordi trafikken til og fra museet har vist sig at være ganske massiv, siden skolernes sommerferie begyndte.

Både på Koldinghus og på Trapholt har man skruet op for bemandingen for at følge med efterspørgslen. For på begge museer vurderer man, at i disse uger er besøgstallet tredoblet i forhold til samme periode tidligere år.

- Det går virkelig flot. Sommeren er ikke vores højsæson traditionelt, men vi har tredoblet vores besøgstal i gennemsnit. Og det er ret vildt, siger museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt.

Annonce

Mange børnefamilier

Lige som resten af landets museer kan hun lukke gæsterne ind til halv pris denne sommer på grund af en politisk aftale, som skal afbøde skaderne fra de mange uger tidligere på året, hvor museerne var nedlukket på grund af corona-krisen.

Og Karen Grøn er sikker på, at den nedsatte entré er en af årsagerne til, at museet har så mange gæster i øjeblikket.

- Vi kan jo se, at sammensætningen af vores gæster har ændret sig, så vi i øjeblikket har enormt mange børnefamilier. Hjælpepakken har gjort, at for en børnefamilie er barren sænket i forhold til at prøve noget, man ikke helt ved hvad er, siger hun.

Annonce

Flere forklaringer

Den lavere billetpris er ikke hele forklaringen på den aktuelle succes, mener Karen Grøn. Også det vekslende sommervejr får folk til at gå på museum, og mange har i forvejen hørt om, at der sker spændende ting på Koldings kunstmuseum - blandt andet sanseudstillingen "Sense me", som officielt lukker den 26. juli, men det er lykkedes Trapholt alligevel at holde halvdelen åbent resten af skolesommerferien.

- Så folk får stadigvæk en fin oplevelse, siger Karen Grøn.

Annonce

Klar med håndsprit

"Sense me" tiltrækker mange gæster, men udstillingen er også en af forklaringerne på, at museet er parat til at modtage et stort publikum. Fordi man både må røre og dufte til udstillingen, der åbnede sidste efterår, så var Trapholt allerede klar med både håndsprit og planer for ekstra rengøring, før hele verden blev ramt af corona.

- Og så har vi generelt et godt beredskab, som kan håndtere, når der kommer mange gæster på Trapholt. Det er en knap, vi kan skrue op og ned på, og gæsterne kommer jo heller ikke på én gang alle sammen, siger Karen Grøn.


Det er ret uforudsigelige tider, vi lever i, så vi må se, hvad der sker. Og så åbner vi jo udstillingen om Arne Jacobsen til september, og så kører det hele igen.

Karen Grøn, Trapholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce