Annonce
Ugeavisen Kolding

Spisested er begæret konkurs af ansat: - Det har været en røvfuld, og der er ikke nogen vindere

Milas og Malthe's på Akseltorv er nu kommet under konkursbehandling godt en måned efter spisestedet lukkede. Foto: Steffen Nielsen
Det lukkede spisested Milas og Malthe's Gastrobar på Akseltorv er kommet under konkursbehandling. Det er en medarbejder, som ikke har fået sin løn, der har indgivet konkursbegæringen, oplyser kurator.

Kolding: Midt på sommeren lukkede det store spisested Milas og Malthe's Gastrobar på Akseltorv, og nu er virksomheden bag kommet under konkursbehandling.

I forbindelse med lukningen fortalte Bo Hansen, som har stået for driften af Milas og Malthe's, at der ikke var penge til at betale løn til spisestedets medarbejdere, fordi det ikke var lykkedes at få udbetalt lønkompensation siden februar.

Og det er netop på grund af manglende løn, virksomheden bag nu er begæret konkurs. Det oplyser advokat Bjarne Lindrum Petersen, der er udpeget som kurator i konkursboet, og dermed har til opgave at afvikle virksomheden og omsætte dens aktiver.

Annonce

Milas og Malthe's ApS er ejet af Christine Mathilde Hansen, som det ikke har været muligt for avisen at komme i kontakt med. Men Bo Hansen, der har stået for driften af Milas og Malthe's Gastrobar og Christine Mathilde Hansens andet Kolding-spisested Melina's Café og Sandwichbar, fortæller, at konkursbegæringen ikke kommer som den store overraskelse.

- Det var blevet varslet flere gange, og det er helt forståeligt. Der er ikke noget, vi kan gøre, når vi ikke har fået vores hjælpepakker, og der er jo ingen, der kan overleve tre måneder uden løn, siger Bo Hansen og fortsætter:

- Vi har alle mistet det, vi har kastet efter projektet. Det har været en røvfuld, og der er ikke nogen, der vinder i det her. Vi er ikke stolte af, at vi ikke har kunnet give medarbejderne løn, men det er ikke noget, vi har været herrer over.

Tømt for inventar

Kurator Bjarne Lindrum Petersen har som noget af det første aflagt lokalet på Akseltorv et besøg, og han undrer sig over, at der allerede er helt tomt i den tidligere gastrobar.

- Jeg har været på adressen og kan konstatere, at alt er tømt for varer og inventar, og der skal vi finde ud af, hvad der er blevet af det, siger han.

Der er dog ikke noget odiøst i, at inventaret er væk, mener Bo Hansen.

- Vores inventaret var lånt af andre, og vi fik tre dage af udlejer til at forlade lokalet, så vi var nødt til at flytte det hele, siger han.

Erhvervsstyrelsen om manglende udbetalinger

I forbindelse med lukningen af Milas og Malthe's bekræftede Erhvervsstyrelsen i august, at der senest er udbetalt lønkompensation til virksomheden i februar, mens tre ansøgninger fra marts og maj ikke var færdigbehandlede. Tidligere har virksomheden samlet fået udbetalt kompensation for samlet 275.872 kroner i december, januar og februar.

Styrelsen afviser at kommentere yderligere på den konkrete sag, i et skriftligt svar forklarer man dog, at der ikke generelt er problemer med at udbetale lønkompensation til tiden, men at der kan være flere forklaringer på, hvorfor det alligevel kan trække ud.

- Styrelsen udmelder forventede maksimale sagsbehandlingstider på sin hjemmeside hver uge, målt efter ansøgningstidspunkt. Den forventede maksimale sagsbehandlingstid er 25 dage på nuværende tidspunkt. Dvs. at virksomheden kan forvente at få afgjort sin sag indenfor 25 dage, eller blive anmodet om supplerende oplysninger, som er nødvendige for, at styrelsen kan afgøre sagen.

- Såfremt en ansøgning ikke er afgjort indenfor 25 dage, skyldes det oftest, at Erhvervsstyrelsen afventer supplerende oplysninger fra virksomheden, eller at virksomheden er udtaget til udvidet kontrol som en del af indsatsen for at forebygge svindel med kompensationsordningerne, skriver Erhvervsstyrelsen.

Vi har alle mistet det, vi har kastet efter projektet. Det har været en røvfuld, og der er ikke nogen, der vinder i det her. Vi er ikke stolte af, at vi ikke har kunnet give medarbejderne løn, men det er ikke noget, vi har været herrer over.

Bo Hansen, Milas og Malthe's
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Parklumme: Husker kvinder bedre end mænd?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Busken med de blå safirer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Fie åbner ny interiørbutik i midtbyen: Det må godt være farverigt og skævt

Ugeavisen Kolding

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Kolding

Et samfund kan ikke fungere uden tillid

Ugeavisen Kolding

Stor bygning i Østergade rives ned: Ny butik og fire lejligheder på vej

Ugeavisen Kolding

Friluftsforsamlingshuset er indviet: Fællesskab banede vejen

Ugeavisen Kolding

Kolding-svømmer vinder DM-medalje

Ugeavisen Kolding

Bokseklub bag stort VM-boksestævne: Håber på flere tusinde tilskuere

Ugeavisen Kolding

Koldings frivillige bliver fejret hele næste uge

Ugeavisen Kolding

Jeanette havde ikke noget håb i livet: Så fandt hun et fællesskab, der fik hende på fode igen

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Liebhaverbolig med privat badebro og panoramaudsigt til fjorden sat til salg i Kolding

Ugeavisen Kolding

Rådne Lunger optræder i Knuds Garage

Ugeavisen Kolding

Steven har startet sit eget grønne køkkenfirma og drømmer om at gøre det internationalt

Ugeavisen Kolding

Forræder indtager Kolding Egnsteater

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Koldings nye kokkeskole er klar

Ugeavisen Kolding

Uden jer ville der være flere ensomme og udsatte

Ugeavisen Kolding

Kolding kan mere

Ugeavisen Kolding

Skal p-huse dominere ny bydel?

Ugeavisen Kolding

To Kolding-bowlere skal til ungdoms EM

Ugeavisen Kolding

Kolding-virksomhed hoppede i sadlen med Rolf og Ritter

Ugeavisen Kolding

Kolding Sejlklub har fået nye handicapfaciliteter

Ugeavisen Kolding

Tag på tur i hele kommunen: Nu kan du også støtte lokalt med mad- og kulturgavekort

Annonce