Annonce
Ugeavisen Kolding

Spisesteder melder om stor travlhed frem mod julefrokost-sæsonen: Vi har flere kuverter end nogensinde før

Der kommer ikke til at være mange weekender, hvor der er tomt i køkkenet hos folkene bag Folkerts Fylke. Jimi Kristensen fortæller nemlig om stor travlhed og interesse for at holde firmajulefrokost i år. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Sæsonen for årets julefrokoster nærmer sig med hastige skridt, og det mærker man tydeligt på de koldingensiske serveringssteder, som melder om mange bookinger og bestillinger frem mod december.

Kolding: Efter en julefrokost-sæson sidste år, som løb ud i sandet som følge af corona-restriktionerne, så tager koldingenserne i år revanche i stor stil. Flere restauranter og serveringssteder kan derfor melde om stor travlhed, som blot har været og er stigende fra august og frem mod december.

Man mærker det blandt andet hos Volkerts Fylke, hvor en hel del virksomheder har valgt at booke plads til årets firmajulefrokost.

- Vi starter med julefrokoster lørdag den 30. oktober, og så har vi ellers arrangementer hver fredag-lørdag frem til og med den 18. december. Så det kører lige nu med 120 kilometer i timen. Vi har flere kuverter end nogensinde før, siger Jimi Kristensen, som er indehaver af Volkerts Fylke sammen med kok Rasmus Vemmelund, og fortsætter:

Annonce

- Vi ville faktisk have haft arrangeret to store fælles julefrokoster, men det har ikke kunnet lade sig gøre, fordi vi har så mange bookinger. Vi har sågar måtte sige nej til vanvittigt mange arrangementer, fordi vi ikke har flere ledige datoer i kalenderen, siger Jimi Kristensen.

Han fortæller desuden, at tendensen har været stigende siden sommerferien, blandt andet fordi mange arrangementer har været udskudt netop på grund af corona-nedlukningen.

- Vi har haft rigtig mange firmafester og lignende, så det er virkelig glædeligt at opleve, hvordan der kommer liv i lokalerne igen, siger Jimi Kristensen.

Stigende travlhed

Også hos byens restaurationsformand og indehaver af diskotek Tordenskiold mærker man den stigende interesse for at holde større arrangementer og i særdeleshed julefrokoster.

-  Det er mit indtryk, at folk får virkelig travlt rundt omkring, og at mange faktisk har haft det siden starten af september. Det stiger så kun frem mod december. Det virker til, at der er mange, der skal tage revanche fra sidste år, så folk hungrer virkelig efter at få holdt en god julefrokost, og det må også gerne være en tak vildere, end det plejer at være, siger Thomas Lunderskov og uddyber:

- Der har generelt været rigtig mange privatfester, som har været udskudt på grund af corona, og de fester bliver så i løbet af november og december konverteret til julefrokoster. Så der er rigeligt at se til, og det er bare med at hænge i, siger Thomas Lunderskov.

Annonce

Ikke kun i Kolding

Det er ikke kun i Kolding, at efterspørgslen på at holde julefrokost er stor. Hos Nadeem Wasi, som er relationschef i Horesta (brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, red.) kan man bekræfte, at der rundt om i landet bliver fuld fart på julefrokosterne i år.

- Der er uden tvivl et opsparet behov for at være sociale. Vi har arbejdet hjemmefra og gået glip af en masse længe. Det fylder mere og mere, så i år kommer der lidt mere gang i den end normalt. Samtidig er der i branchen også et stort behov for at generere penge igen, og det betyder, at man er tidligt ude med markedsføringen. Der er stor interesse for julefrokosten fra begge sider, har Nadeem Wasi tidligere på måneden udtalt til Ugeavisen i Vejle, hvor restaurationerne ligeledes har oplevet en stor stigning i antal bookinger og bestillinger frem mod julefrokost-sæsonen.

Vi starter med julefrokoster lørdag den 30. oktober, og så er vi ellers arrangementer hver fredag-lørdag frem til og med den 18. december. Så det kører lige nu med 120 kilometer i timen. Vi har flere kuverter end nogensinde før.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De brogede blade

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Sarkasme kan blive en tikkende bombe under parforholdet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Den Lille Kok skal rives ned: Nu flytter Camilla firmaet fra Kolding til Vejle

Ugeavisen Kolding

Er én citychef nok?

Ugeavisen Kolding

Trapholt præsenterer udstilling inspireret af coronapandemien

Ugeavisen Kolding

Mystiske fodspor og vandhaner der tænder af sig selv: Ansatte på byens egnsteater er ikke i tvivl - det spøger

Ugeavisen Kolding

Lokal familie besøgte heksedoktor og fejrede nytår med maasai-folket

Ugeavisen Kolding

Læser sad i kø og undrede sig: Hvorfor er der så mange æbletræer ved motorvejen?

Ugeavisen Kolding

Galleri Pagter inviterer til ny særudstilling

Ugeavisen Kolding

Frimurerloge i Kolding støtter hospitalsklovnene

Ugeavisen Kolding

Tidligere kollega og ven mindes afdød storcenterchef: Han har haft en afgørende betydning for byen

Ugeavisen Kolding

BDM Butikken er åben igen i Christiansfeld

Ugeavisen Kolding

22-årig dømt for at snyde ældre mennesker for 265.000 kroner

Ugeavisen Kolding

Chris Macdonald fortæller i Sdr. Bjert

Ugeavisen Kolding

Svenske stjerner lyser op på Godset

Ugeavisen Kolding

Nu kommer Plantorama: Gravearbejdet går endelig i gang efter flere års ventetid

Ugeavisen Kolding

Da Verner serverede oksehøjreb for dronningenKoldinghus: Læs uddrag af bog om danskernes oplevelser med Margrethe

Ugeavisen Kolding

Ny interiørforretning åbner i Kolding Storcenter: Her forhandles alt til hjemmet til billige priser

Ugeavisen Kolding

Haveliv: Går gartneren i dvale om vinteren?

Ugeavisen Kolding

Kropar fra Endelave overtager restaurant ved Kolding: - Vi har brug for at være mere sammen med vores familie

Ugeavisen Kolding

Medaljer til flere spillere fra Kolding Badminton Klub

Ugeavisen Kolding

Borgerinddragelse må ikke blive politisk ansvarsfraskrivelse

Ugeavisen Kolding

Lang stribe restauranter fortsætter frivillig nedlukning: - Det er simpelthen for usikkert at åbne lige nu

Annonce