Annonce
Ugeavisen Kolding

Spring over bomme og dressur med en kæphest mellem benene: Sjølund Rideklub har succes med kæphestehold

Der bliver sprunget højt over bommene i Sjølund Rideklub. Men til forskel fra ridning, så er det en kæp, pigerne har mellem benene og ikke en firbenet hest. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der kommer nye deltagere med hver gang, der er træning i kæphest i Sjølund Rideklub. Det er god motion og godt for motorikken, påpeger træneren.

Sjølund: Charlotte Mikaelsen indrømmer, at hun grinte en smule for sig selv, da hendes datter spurgte, om hun kunne gå til kæphest.

Men da bestyrelsen i Sjølund Rideklub kiggede nærmere på muligheden og fornemmede efterspørgslen, så fandt de ud af, at der nok var noget om, at fortrinsvis piger gerne ville det.

- Så vi fik oprettet et hold, hvor vi med det samme var 14 piger, og nu er vi 20, blandt andet fordi der ikke er gymnastik, som nogle går til, på samme tid. Der kommer nye med hver gang, vi træner, og vi kommer op på 40 nye medlemmer i hele klubben i år, fortæller Charlotte Mikaelsen, der er træner for holdet og bestyrelsesmedlem i Sjølund Rideklub, som er én af kun et par håndfulde rideklubber i Danmark, der har registreret sig som kæpheste-rideklub - ud over den normale status som rideklub.

Annonce

Hun forklarer, at kæphest kan mange ting, som ridning ikke kan.

- I modsætning til ridning kan vi nemt proppe deltagerne ind i bilerne, når vi er til stævne, og vi behøver ikke have hestetrailer med. Det gør det hele nemmere. Man behøver ikke have en mor eller far, der skal sponsorere en dyr hest, og så er det rigtig god motion. Jeg ser mange piger forbedre sig motorisk, siger Charlotte Mikaelsen.

Hun kan godt genkende den tanke, som mange vil have, når de hører om, at man kan gå til kæphest.

- Det er måske lidt til grin, men vi vil gerne udbrede viden om aktiviteten, og jo mere, der kommer ud om det, jo mere hjælper det. Der er et hul inden for ridesporten, som kæphest fylder ud, fordi alle kan være med, siger Charlotte Mikaelsen.

Passer og plejer kæphesten

En af de 20 piger, som går til kæphest i Sjøund, er Alpha Anakin Vange Friis, der bor i Kolding. Hun gør det, fordi det er en sjov sport og fordi, hun kan lære meget af det.

- Jeg kan lære at springe højt og flytte mine ben, så det ser flot ud. Jeg kan godt lide at blive bedre og bedre til at springe, fortæller 9-årige Alpha Anakin Vange Friis, der har sin kæphest Noggy med til at springe på.

Alpha Anakin Vange Friis får meget ud af at gå til kæphest, fordi hun også kan bruge det i sin almindelige ridning. Men det at få motion på denne måde er også godt, siger hun. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Hun har 7-8 forskellige kæpheste derhjemme, som både passes, plejes og sågar får mad

- Jeg fletter og reder deres manke, når jeg ikke har andet at lave derhjemme, fortæller hun og tilføjer, at hun også går til rigtig ridning, og at de to ting nemt kan supplere hinanden.

- Alt det, jeg gør til kæphest, har jeg lyst til at gøre til ridning. Jeg kan presse mig selv mere, når jeg går til begge dele. Jeg kan også godt lide at gå til kæphestestævner, for så kan jeg møde andre, som har samme interesse som mig, siger Alpha Anakin Vange Friis.

Kæphest i Sjølund

Kæphesteholdet i Sjølund Rideklub har 20 børn i alderen 6 til 13 år. Holdet har træning hver tirsdag eftermiddag mellem 16.30 og 17.15.

Sjølund Rideklub er en af 8-10 rideklubber i Danmark, der er registreret som kæpheste-rideklub. En lang række andre klubber har dog også hold.

Det er en stor succes at have kæphestehold i Sjølund Rideklub. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce