Annonce
Ugeavisen Kolding

Stadsarkivet giver et løft til slægtsforskning

Historisk Værksted er åbnet i nye omgivelser på Kolding Bibliotek. Her bliver der blandt andet skiftende udstillinger, og den første tager afsæt i 50 år med Koldingbogen. Her står stadsarkivar Lene Wul ved en af udstillingens genstande, men kan du mon gætte, hvad det er? Foto: Søren Gylling
Stadsarkivet har indviet nyt Historisk Værksted på biblioteket, og det er samtidig et løft til slægtsforskningen i Kolding.
Annonce

Kolding: Det er populært blandt mange at lege detektiv og gå på sporet af de fortællinger, som gemmer sig i sin egen slægtshistorie. Den interesse mærker man tydeligt hos Kolding Stadsarkiv, som netop har åbnet en ny udgave af Historisk Værksted på 1. salen hos Kolding Bibliotek, og det er med et forstærket fokus netop på slægtsforskning.

- Gennem to år har vi afprøvet at have Historisk Værksted i bibliotekets kælder, og nu rykker vi så op på 1. salen, hvor værkstedet bliver mere synligt, og hvor flere mennesker kommer tilfældigt forbi, når de går rundt på biblioteket. Vi tager meget af indholdet med fra den første udgave af Historisk Værksted, og så kommer der ekstra fokus på slægtsforskning og livsfortællinger, fordi vi kan mærke, at det er der en stor interesse for. Interessen for lokalhistorie begynder ofte med én selv, siger Lene Wul, som er stadsarkivar på Kolding Stadsarkiv.

Annonce

Fortælling som podcast

Det nye historiske værksted er indrettet i et hyggeligt og inspirerende hjørne på 1. salen, hvor blandt andet den tunge mikrofilmfremviser er placeret, så man let kan sidde her og gå på jagt efter oplysninger i de mange gamle aviser, arkivet og biblioteket gemmer på mikrofilm. Det historiske værksted vil være bemandet første og sidste mandag i måneden, hvor en arkivar kan hjælpe dig videre, hvis du er interesseret i at forske i din egen slægt. Andre spørgsmål om lokalhistorie er også velkommen.

Den helt store nyskabelse bliver en satsning på lydfortællinger. I samarbejde med biblioteket vil Historisk Værksted lave podcast med slægts- og livsfortællinger.

- I første omgang bliver det udsendelser, vi selv laver og lægger ud, så alle kan høre dem. De første udkommer allerede i år. Men fra næste år er det meningen, at vi står klar med udstyr og hjælp, så man også kan komme her og lave sine egne podcast med slægts- eller familiefortælllinger, siger Lene Wul.

Historisk værksted

  • Historisk Værksted er åbnet med en udstilling om Koldingbogen på 1. sal på Kolding Bibliotek.
  • Udstillingsområdet er et nyt permanent samarbejde mellem de tre lokale kulturinstitutioner stadsarkivet, museet og biblioteket.
  • Se mere om Historisk Værksted på www.koldingstadsarkiv.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce