Annonce
Ugeavisen Kolding

Steven har startet sit eget grønne køkkenfirma og drømmer om at gøre det internationalt

Steven Guldbjerg har drevet Rekitchen i cirka fem måneder. Der har været godt gang i forretningen fra start, og især det midaldrende segment har vist interesse. "Vi oplever, at rigtig mange af dem på 55 år og opefter er genbrugsorienterede, for de unge er kørt i Ikea i stedet," siger køkkenmanden, som oplever, at trenden i øjeblikket særligt er grønne og grå køkkener. Foto: Steffen Nielsen
Efter en længere årrække som køkkensælger i flere forskellige virksomheder har Steven Guldbjerg startet firmaet Rekitchen, hvor han tilbyder renovering af køkkener med fokus på genbrug. Målet er i første omgang at blive landsdækkende, og senere skal Rekitchen også ind på det tyske og engelske marked.

Lunderskov: Lageret på Drosselvej i Lunderskov er fyldt med papkasser, træplader og køkkenelementer. Det er herfra, Steven Guldbjerg og hans medarbejdere fornyer køkkener i store dele af Danmark.

I april startede han sin egen virksomhed Rekitchen, som tilbyder renovering af folks køkkener, hvor man i stedet for at skifte hele køkkenet ud, genbruger elementer af det gamle køkken, for eksempel inderskabe, hvidevarer, sokler eller bordplade.

- Vi har en drøm om at være førende på bæredygtighed og ansvarlighed. Det er noget, folk går op i, specielt i storbyerne, og det er lige så stille ved at sprede sig til andre steder også, fortæller Steven Guldbjerg.

Annonce

Den 48-årige køkkenmand har solgt køkkener siden 2004 i flere forskellige kæder. Senest har han været selvstændig inden for kæden OK Køkkenrenovering, men tidligere i år besluttede han sig for at starte sit eget koncept.

- Jeg kedede mig lidt i det, jeg var i, selvom det var en god forretning for mig, forklarer han.

Baggrund som tjener og elektroniksælger

Selvom Steven Guldbjerg har arbejdet med køkkener de seneste mange år, så er han oprindeligt udlært tjener i 1992. Et fag, som stadig ind imellem trækker lidt i ham.

- Jeg blev tjener, fordi jeg havde en drøm om at have min egen restaurant. Og det kribler da også stadig lidt i mig, når jeg ser en restaurant, der er til salg. Men hver gang siger min kone, at det skal du ikke, og så siger jeg nå nej, det skal jeg ikke, griner han.

Steven Guldbjerg nåede da heller ikke at arbejde meget som tjener. I stedet fandt han vej ind i salgsbranchen og var med til at starte Elgiganten op i først Esbjerg og siden i Kolding. I forbindelse med tiden i de store elektronikforretninger nåede han også til en af de vigtigste erkendelser, han har taget med sig videre til sin nuværende virksomhed.

- Jeg har arbejdet rigtigt mange timer, så da vi for nogle år siden skulle have en efternøler, besluttede jeg, at jeg ville være meget mere hjemme, og jeg vil have tid til både at aflevere og hente mit barn. Så jeg har indrettet et hjemmekontor, hvor jeg sidder og arbejder til hverdag. Det er vigtigt for mig, at jeg også kan være familiefar, fortæller han.

Annonce

Store ambitioner

På relativt få måneder har Rekitchen bredt sig, så der nu er fire sælgere, som dækker store dele af Danmark, og inden længe håber Steven Guldbjerg at blive landsdækkende. Sælgerne dækker hver sin landsdel, og de køber sig ind, så de ejer fem procent af virksomheden. Derfor tør Steven Guldbjerg heller ikke spå om, præcist hvornår hele Danmark er dækket.

- Jeg har det bedst med at drive det organisk, så vi ikke skal ud og låne penge til at udvide. Og så handler det også om at finde de rigtige personer, som virkelig vil det, siger han.

Ambitionerne stopper dog ikke, når Rekitchen er landsdækkende, understreger Steven Guldbjerg.

- Vi har også en drøm om at ekspandere på det internationale marked og gå ind i for eksempel Tyskland og England i 2023 eller 2024, siger han, som ud over at tage sig af det administrative arbejde i Rekitchen også selv tager ud på kundebesøg.

- Det er megafedt at komme hjem til folk og blive vist rundt i deres hus og have og få en snak og måske en kop kaffe. Det er virkelig en fornøjelse. Og så er det bare fedt at se, hvor glade de bliver, når deres køkken er færdigt, og hvor langt man kan komme ved at genbruge dele af køkkenet.

Steven Guldbjerg

48-årige Steven Guldbjerg bor i Lunderskov med sin familie.

Han er gift og har tre sønner.

Udlært tjener og har senere været med til at starte to Elgiganten-butikker op, inden han i 2004 kom ind i køkkenbranchen.

Startede i foråret virksomheden Rekitchen, som han driver fra hjemmet i Lunderskov. Virksomheden har lager i Lunderskov og udstilling i Middelfart.

Fritiden bruger han på at dyrke tennis og padel, og så er han arrangør af fodboldturneringen Lunderskov Cup.

Jeg har arbejdet rigtigt mange timer, så da vi for nogle år siden skulle have en efternøler, besluttede jeg, at jeg ville være meget mere hjemme, og jeg vil have tid til både at aflevere og hente mit barn.

Holdet bag Rekitchen består i øjeblikket af Steen Christensen, Thomas Jørgensen, Steven Guldbjerg og Martin Jessen. PR-foto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Sikker trafik – Tryg by!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Team Rynkeby-ryttere indsamler millionbeløb til syge børn

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sygeplejersker på Kolding Sygehus nedlagde mandag arbejdet i en time

Ugeavisen Kolding

Mette Bolvig Pedersen fejrer 10-års jubilæum hos HK Sydjylland

Ugeavisen Kolding

Kolding Storcenter inviterer til late night shopping

Ugeavisen Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Ugeavisen Kolding

Padel-turnering samler ind til indlagte børn

Ugeavisen Kolding

Blomsterbutik lukker i Kolding og flytter til Fredericia

Ugeavisen Kolding

2 på tur kommer til Kolding

Ugeavisen Kolding

Nogle strejker - jeg stiller op

Ugeavisen Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Ugeavisen Kolding

Efter protester: Nu bliver antallet af boliger i naturskønt område mere end halveret

Ugeavisen Kolding

Mekaniker modtager prestigefyldt lærlingepris

Ugeavisen Kolding

Modtagerne af årets skulderklap er fundet

Ugeavisen Kolding

Gratis foredrag om hypnose og vægttab

Ugeavisen Kolding

Se fotos fra 25 års jubilæum hos Klatten: Stine og Mike mødte hinanden i motorcykelklubben

Ugeavisen Kolding

Vaccinationscenter vender tilbage til IBA

Ugeavisen Kolding

Godset går bersærk

Ugeavisen Kolding

Ida Björg spiller på Stalden i Jordrup

Ugeavisen Kolding

Autocentralens servicerådgiver vinder servicepris

Ugeavisen Kolding

Problemet med nyttejobs i Kolding

Ugeavisen Kolding

Kolding Kommune er er min kommune: Men det er nødvendigt med en ny retning

Ugeavisen Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Annonce