Annonce
Ugeavisen Kolding

Stine og Janus har succes med kæreste-projekt: Vi har taget amazing-hatten på

Stine og Janus bor i Kolding, men tilbringer hvert år mange uger på ski. Nu har de startet brandet Inspirational Skiing, som vil gøre folk bedre til at stå på ski via videoer, e-bøger og artikler om skiløb. Foto: Ola Matsson / SkiStar Trysil
Med ind til videre 140.000 visninger af deres første ski-video på YouTube er Stine og Janus godt på vej til at etablere det internationale brand Inspirational Skiing.
Annonce

Kolding: Ski har det med at tage styringen i 38-årige Janus Hechts liv. Han har stået på ski siden femårsalderen og blev som 18-årige uddannet skiinstruktør. Han er medforfatter til instruktionsbogen for danske skiinstruktører og danmarksmester i skiløb på bånd. Men han er også uddannet cand.merc. og arbejdede som forskningsassistent og konsulent i København, da han for tre år siden blev spurgt, om han ville være med til at starte en skilinje op på idrætsefterskolen Sine ved Løgumkloster. Det tilbud kunne han ikke sige nej til, og siden har Janus overgivet sig totalt til ski.

- Ski har styret mine valg i livet - både bevidst og ubevidst. Ski har en tendens til at tage over.

I starten pendlede han mellem efterskolen og bopælen i København, men da han og hans kæreste Stine Elmbæk Jacobsen for to år siden blev forældre til Maja, rykkede den lille familie fra København til Kolding, og herfra har de nu søsat deres fælles projekt og firma, som hedder Inspirational Skiing.

Vi er skide stolte af det her. Det er jo et kæreste-projekt, for vi har begge fuldtidsjobs ved siden af.

Stine Elmbæk Jacobsen

Annonce

En livsgave

Stine er selvstændig med sit eget produktionsselskab inden for video og lyd. Hun elsker også at stå på ski, så skiture har altid været en fast del af parrets repertoire. Men gennem det seneste år har skiturene udviklet sig fra ren afslapning til også at være arbejde. For når de er afsted, så bliver der nu filmet instruktionsvideoer til deres YouTube-kanal Inspirational Skiing, som har 3000 abonnenter.

- Vi har altid brugt hinanden fagligt, så derfor kom det her projekt som en naturlig udvikling, forklarer Stine.

- Da vi besluttede os, bookede vi en tur til Norge og gik i gang. Det har været en fantastisk rejse at starte på, for der er mange ting, vi skal lære hurtigt, siger Janus.

Deres mål med virksomheden er, at skiløbere skal have de bedste forudsætninger for at få succes på ski. Derfor har de foruden deres videoer på YouTube også netop udgivet en e-bog, som zoomer ind på kunsten at dreje på ski. Parret har planlagt yderligere tre e-bøger om emnet.

- Janus er jo en passioneret ski-underviser, og med det her projekt prøver vi at komme ud til endnu flere, så de kan blive ved med at forbedre sig som skiløbere, forklarer Stine.

- Hvis man giver folk en succesoplevelse på ski, så kan man se et lys tændes i deres øjne. Så giver man dem en livsgave, for så skal de afsted på ski igen og igen, uddyber Janus.

Han elsker selv at have sneklædte bjerge under fødderne.

- For mig er det en kombination af at bruge kroppen og samtidig være i naturen og interagere med den. Den storhed i bjergene og skønhed man er i giver noget dybde til ens tilværelse.

Annonce

Skide stolte

Siden lanceringen af Inspirational Skiing på YouTube for fire måneder siden er deres første video om at holde balancen på ski set cirka 140.000 gange, og Stine og Janus har fået masser af positiv respons fra følgere over hele verden.

- Vi er skide stolte af det her. Det er jo et kæreste-projekt, for vi har begge fuldtidsjobs ved siden af, siger Stine.

Lige nu byder Inspirational Skiing på seks videoer, syv artikler og en e-bog, men der er meget mere indhold på vej. Familien har lige været i Norge for at optage nyt materiale, som skal udgives op til næste skisæson. Og indtægterne er da også begyndt at komme i form af reklamer, samarbejdspartnere og salg af e-bogen.

- Vi har lidt taget amazing-hatten på i vores e-bog. Det er en lidt amerikansk tilgang, hvor vi bruger mange billeder til at lave en hjælpende og opmuntrende guide, der tager det trin for trin, forklarer Stine.

Samme positive ånd mærker man tydeligt i parrets videoer, der byder på masser af godt humør og gode råd. Og ambitionerne for Inspirational Skiing er da også optimistiske.

- Vores vision er, at vi vil være de bedste til at lave værdifuld inspiration til at hjælpe folk med at blive bedre på ski. Og vi synes, vi godt kan være med blandt de konkurrenter, der er, konkluderer Stine.

Janus håber at kunne tænde ski-lyset i endnu fleres øjne.

- Det her er en god måde at dele sin passion på. At få andre til at tænke; det der vil jeg gerne prøve. Så jeg håber at kunne give folk lyst til at udvikle sig, uanset deres niveau. Selvom du har stået på ski i mange år, så kan du få noget ud af at kigge på din teknik igen, for du har masser af dårlige vaner, og når man lærer noget mere, så er det også automatisk sjovere og federe at suse ned ad bjerget.

Både Janus og Stine understreger, at deres videoer og e-bog ikke er et alternativ til skiskole eller en skiinstruktør, men et supplement.

Inspirational Skiing

Drives af kæresteparret Janus Hecht og Stine Elmbæk Jacobsen.

Parret bor i Kolding med deres datter.

Janus arbejder som leder af skilinjen på idrætsefterskolen Sine ved Løgumkloster.

Stine er selvstændig med eget produktionsselskab inden for lyd og video.

Startede deres fælles projekt i efteråret 2019.

Publicerer videoer, artikler og e-bøger om skiløb.

Målet er at inspirere folk til at blive bedre til at stå på ski.

Læs mere på www.inspirationalskiing.com.

Janus Hecht er professionel skiinstruktør og arbejder til hverdag som leder af skilinjen på idrætsefterskolen Sine ved Løgumkloster. Han er også danmarksmester i skiløb på bånd. Foto: Ola Matsson / SkiStar Trysil
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce