Annonce
Ugeavisen Kolding

Stor aftale baner vej for egnsteater, renovering af stadion og nye sportsfaciliteter

Der var lagt op til, at byrådet ville træffe en beslutning om, hvordan man i fremtiden vil bruge den bygning i Fredericiagade, hvor Mungo Park hidtil har ligget. Aftalen om at etablere et nyt egnsteater og kulturhus i bygningen er nu blevet suppleret med en stor aftale, der også sender millioner af anlægskroner til en stribe idrætsfaciliteter i Kolding. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
En ny, stor aftale mellem alle partier i Kolding Byråd skal ikke bare sørge for etablering af egnsteater og kulturhus i nuværende teaterbygning. Partierne er også blevet enige om at sende millioner til renovering af Kolding Stadion, så faciliteterne lever op til krav i 1. division.
Annonce

Kolding: Det er ikke kun en mulig etablering af et egnsteater og et nyt kulturhus i Mungo Park-bygningen i Fredericiagade, der har været på dagsordenen for borgmesteren og gruppeformændene i byrådet de seneste dage.

På et pressemøde onsdag kunne borgmester Jørn Pedersen (V) og alle gruppeformændene løfte sløret for en stor aftale, der omfatter, hvordan man vil skabe mere liv i midtbyen og skabe et kombineret egnsteater og kulturhus.

Partierne har også nikket ja til at kæde aftalen om det nye kulturhus- og midtbyprojekt sammen med at sende store millioninvesteringer til kommunens idrætsfaciliteter.

Puljer

  • Foruden støtten til et kulturhus/egnsteater og investering i en række idrætsfaciliteter etableres der en eventfunktion i midtbyen med en koordinator, og desuden vil der blive givet underskudsgaranti til nogle arrangementer.
  • Der etableres også en særlig corona event-pulje til events og kulturtilbud, der skal foregå, når man igen må samles flere mennesker. Der afsættes 200.000 kroner til Kolding midtby, 50.000 kroner til Vamdrup og Christiansfeld og 200.000 kroner til en pulje, som foreningslivet i hele kommunen kan søge fra.
Annonce

Støtte til Kolding IF

Mest opsigtsvækkende på idrætsområdet er, at kommunen nu spytter 15 millioner kroner i en renovering af Kolding Stadion, så det lever op til de krav, som Divisionsforeningen stiller til hold, der ligesom Kolding IF spiller i 1. division. Det handler blandt andet om, at der skal være varme i banen og bedre lysforhold.

Atletikanlægget, som i dag også ligger på stadion, skal flytte til en ny lokation, hvor kommunen vil bruge 10 millioner til at etablere et helt nyt atletikanlæg. Dertil kommer en kunstgræsbane, formentlig i Lunderskov eller Vamdrup, flytning af cricketklubbens faciliteter fra stadionområdet til Seest og et nyt lysanlæg til Kolding Boldklub.

Den nye aftale om et egnsteater og kulturhus har været undervejs, siden et flertal i byrådet bestående af DF og et flertal i Venstre sagde nej til at forlænge egnsteateraftalen med teatret Mungo Park, der netop har ændret navn til Kolding Egnsteater.

For nylig bød både egnsteatret og City Kolding ind med forslag til, hvordan teaterbygningen fremover kan bruges, og det er en kombination af disse to forslag, som gruppeformændene har peget på. Bestyrelsesformanden for Kolding Egnsteater, Kasper Wilton, har forklaret, at man tilbyder et egnsteater med et "mere folkeligt afsæt."

Annonce

Hus med mange formål

Ifølge Jørn Pedersen skal det nye egnsteater og kulturhus have et bredt sigte og "større gennemstrømning".

- City Kolding bliver en del af huset, hvor ny struktur, organisering samt øget tilskud skal skabe nogle af de aktiviteter, vi længe har drømt om, og nogle, som vi slet ikke har tænkt endnu, lyder meldingen fra Jørn Pedersen.

Han peger på, at kulturhuset foruden et teater og City Koldings administration også kan komme rumme et servicecenter, café og eventuelt et centrum for stand up.

Mungo Park har hidtil kostet Kolding Kommune fem millioner kroner om året. Dette beløb plus de 120.000 kroner, City Kolding sparer i årlig husleje ved flytningen fra Helligkorsgade, de penge, der spares ved at gøre teaterejendommen fondsejet og penge fra nogle nye eventpuljer bliver fortsat skudt ind i at drive det kombinerede kulturhus og teater og til at støtte målet om at skabe mere liv og fremgang i midtbyen.

Ifølge aftalen vil der fra næste år være 1,7 millioner kroner til aktiviteter i midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce