Annonce
Ugeavisen Kolding

Stor fornyelse i Legeparken: Investerer 300.000 i ny legeplads

Det er blandt andet det store tårn, som i denne omgang af renoveringen af Legeparken, står over for en udskiftning til et nyt og mere moderne et af slagsen. Foto: Ludvig Dittmann
Det gamle og slidte legetårn bliver skiftet ud, og også på småbørnslegepladsen kommer der nye legeredskaber.
Annonce

Kolding: Det er en stor forandring, man kommer til at opleve, hvis man besøger Legeparken sidst på foråret.

Snart går arbejdet nemlig i gang med at udskifte et af legepladsens mest genkendelige legeredskaber; det store, farverige træ-legetårn med rutsjebane, og også i småbørnsafdelingen ved siden af bliver de gamle redskaber skiftet ud med nye og moderne.

- Det er ingen hemmelighed, at det nuværende er slidt, men det klassiske legepladsområde er stadig meget populært, siger leder af Legeparken Mette Strømgaard Dalby, som glæder sig over, at de nye legeredskaber kommer til at byde på endnu flere forskellige muligheder for leg.

Annonce

Sidste etape

Udskiftningen af de gamle legeredskaber er sidste del i storstilet opgradering af Legeparken, som har stået på de seneste år.

Tidligere har området fået tilføjet motorikbane, trafikbane til mooncars, en specialdesignet Koldinghus-legeborg, en søterrasse, nye adgangsmuligheder og en renovering af parkeringspladsen ved Skovvangen.

- Så når vi er færdige med det her, har vi været overalt i legeparken og opdateret den over en femårig periode, siger Mette Strømgaard Dalby.

Øverst ses det nye legetårn, som bliver opført på den store del af legepladsen, og nederst er en illustration af, hvordan området for de mindste børn kommer til at se ud. Illustration: Kompan

Prisen for de nye legeredskaber er cirka 300.000 kroner, som bliver betalt af Kolding Kommune. Tidligere har forskellige fonde doneret store beløb til de øvrige forbedringer af Legeparken, og Mette Strømgaard Dalby er glad for den opbakning, hun har mødt, når det kommer til at forbedre byens store legeområde.

- Der har været velvilje hele vejen rundt, og det har været dejligt at mærke, at det betyder noget for mange mennesker, siger hun.

Målet er, at de nye legeredskaber senest åbner i forbindelse med arrangementet Grundlovsdag for børn, og meget gerne inden da. Mens arbejdet står på, vil der blive en kort periode på cirka 14 dage, hvor legepladsområdet vil være lukket af.


Når vi er færdige med det her, har vi været overalt i legeparken og opdateret den over en femårig periode.

Mette Strømgaard Dalby, leder af Legeparken og Nicolai Kultur
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce