Annonce
Ugeavisen Kolding

Stor interesse for ny mobil kunstguide

I appen Vizgu kan man både gå på opdagelse i en design-rute, en kunst-rute og en rute med åstederne. Derudover er programmet også i brug på kunstmuseet Trapholt. Foto: Steffen Nielsen
Efter mindre end en måned er tre mobile guides til midtbyens kunst og design blevet brugt små 900 gange.
Annonce

Kolding: Hvem er det nu, der har lavet Den Spanske Trappe? Hvor kom ideen til grafittitunellen fra? Og hvor gammel er den der statue på Banegårdspladsen?

Den slags spørgsmål er det blevet langt nemmere at få svar på, efter Kolding Kommune og den lokale it-virksomhed Vizgu i starten af juli lancerede et samarbejde, som betyder, at man med mobilen i hånden kan blive guidet rundt i midtbyens kunst og design.

- Kolding har så mange fine ting, og med de her guides kan vi få folk til at stoppe op og lære byen bedre at kende, forklarer Esmir Juhl Ibricic, som er en af folkene bag appen.

Og den mulighed har mange allerede benyttet sig af. På tre uger har de tre Kolding-guides haft cirka 900 brugere. Mest populær er guiden om Koldings kunst med godt 500 brugere, mens lidt over 300 har brugt design-ruten, og cirka 50 har været omkring den guide, der fortæller om åstederne.

Hos Kolding Kommune er lederen af designafdelingen Mikael Sorknæs meget tilfreds med tallene, og han ser et stort potentiale i, at informationerne om byens kunst og design nu er blevet digitale.

- Det gør, at vi rammer et segment med yngre mennesker og skoler og institutioner, som kan bruge det. Det er en måde at udbrede kendskabet til det og få flere til at gå rundt og opleve de her ting, siger han, som efter den gode start har flere bud på, hvad appen også kan bruges til.

- Vi kan jo overveje, om der er andre ting, der kan flyttes over på den her måde. Det kunne for eksempel være cykelruter og andre oplevelsesgåture, siger han og tilføjer, at også institutioner som Nicolai og Geografisk Have måske kunne få glæde af systemet.

Annonce

Mere attraktivt

De tre guidede ture er ikke nye og har hver især kunnet findes som fysiske foldere, men Mikael Sorknæs er glad for nu at kunne tilbyde dem i en digital udgave.

- Det er mere attraktivt at gøre det digitalt, fordi man så løbende kan opdatere guiden, uden at skulle trykke nye foldere, og så er det også interessant, at man kan følge med i, hvor mange der rent faktisk bruger de her walks, og hvor mange steder på walken har de så klikket ind på, forklarer han.


Vi kan jo overveje, om der er andre ting, der kan flyttes over på den her måde. Det kunne for eksempel være cykelruter og andre oplevelsesgåture.

Mikael Sorknæs, Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce