Annonce
Ugeavisen Kolding

Stort vejarbejde i Kolding: Trafikanter skal være tålmodige i de næste seks uger

En del af Seest Bakke spærres for gennemkørsel fra på mandag. Foto: Kolding Kommune
Trafikken bliver mærkbart påvirket. Hvis man kan finde en anden rute, anbefaler Kolding Kommune, at man gør det, og ellers må man afsætte ekstra tid til turen.

Kolding:  De hundredvis af trafikanter, der skal til og fra Seest hver dag, skal hente tålmodigheden frem i de næste seks uger, med mindre de hører til dem, som holder sig hjemme på grund af corronapandemien.

Fra på mandag og frem til slutningen af februar bliver de nemlig kraftigt påvirket, når en del af Seest Bakke spærres for gennemkørsel i forbindelse med den store ombygning af det trafikerede kryds i bunden af Seest Bakke. Alle trafikanter, som er vant til at bruge vejen, må belave sig på længere transporttid.

- Trafikken bliver mærkbart påvirket. Hvis man kan finde en anden rute, vil jeg anbefale, at man gør det, og ellers må man afsætte ekstra tid til turen, siger vejingeniør Lene Pilt, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Sådan påvirkes trafikken

Helt konkret lukkes Seest Bakke fra mandag klokken ni på strækningen fra Olaf Ryes Gade til W. Kiørboes Vej. I stedet ledes al trafik – både biler, busser, cykler og fodgængere - via Olaf Ryes Gade og Konstantin Hansens Vej.

-  Som en del af krydsudvidelsen skal Konstantin Hansens Vej opgraderes til gennemkørsel for trafik mellem Seest Bakke og Olaf Ryes Gade. Det kræver en del tilpasninger af vejen. De tilpasninger laves først senere. I denne fase fjerner vi blot afspærringen ved Olaf Ryes Gade, så det bliver muligt at køre gennem Konstantin Hansens Vej. Det er kun en midlertidig løsning, som på ingen måde er ideel. Jeg er godt klar over, at pladsen vil være trang – ikke mindst for busser og lastbiler – og derfor håber jeg også, at alle trafikanter vil være tålmodige og vise hensyn til hinanden, understreger Lene Pilt.

For at skabe bedst mulig plads til trafikken indføres der i de næste seks uger både parkeringsforbud og standsningsforbud flere steder i området.

Annonce

Klar i uge 8

Mens trafikanterne bliver ledt ud på en lidt snørklet omvej, fortsætter arbejdet med at udvide Seest Bakke-krydset.

I de kommende seks uger forlægges Seest Bakke – det vil sige, at forløbet af den sydlige del af vejen flyttes, så Seest Bakke kommer til at munde ud i Tøndervej længere vestpå. Den nordlige del af Tøndervej udvides sideløbende med et ekstra spor ved Seest Bakke.

Med forbehold for hårdt vintervejr og andre uforudsete ting regner kommunen med, at trafikanterne kan begynde at bruge den nye strækning af Seest Bakke og det nye kryds ved Tøndervej i slutningen af februar. Hele ombygningen ventes færdig til sommer.

12 millioner

  • Krydsombygningen koster 12 mio.kr. og indebærer, at Seest Bakke forlægges, så Seest Bakke kommer til at munde ud i Tøndervej 75 meter længere vestpå.
  • På Seest Bakke etableres en separat venstresvingsbane ind mod centrum.
  • På Tøndervej etableres to ekstra vejbaner.
  • Olaf Ryes Gade lukkes i den sydlige ende. I stedet opgraderes Konstantin Hansens Vej til ny forbindelsesvej mellem Olaf Ryes Gade og Seest Bakke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce